Krystallmagi (Heftet)

Ritualer for bruk av krystaller, Moder jords millioner av år gamle visdomsbærere

Forfatter:

og

Kari Kahrs (Oversetter)

Om hvordan naturens «smykker» virker, hva de virker for og hvordan du bruker dem, i alt fra meditasjoner til ritualer for å skape velstand og harmoni, styrke skaperkraften og kontakten med kosmos.

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 300
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Crystal Muse
Oversatt av: Kahrs, Kari
ISBN/EAN: 9788202597580
Kategori: Alternativ livsstil
Omtale Krystallmagi

Tre inn i krystallenes magiske verden

og forsyn deg av deres helsebringende gaver!

Av Kari Kahrs

Krystallmagi forteller innholdsrikt om over seksti krystaller, krydret med interessante anekdoter, kraftfulle meditasjoner og artige ritualer som bidrar til å avmystifisere disse naturens fargerike og fascinerende stener. Du vil erfare at det er både enkelt og morsomt å innlemme dem i hverdagen som et middel til å oppnå mirakuløse resultater. Bruk krystallenes iboende kraft for å tiltrekke deg kjærlighet, lindre uro, åpne deg for rikdom, sove bedre og hente frem dine skapende evner!

Krystaller virker ved at de utstråler en energi som holder seg på en konstant frekvens. Når en krystall plasseres på eller i nærheten av et område i kroppen som vibrerer på en lavere frekvens, påvirker krystallen kroppen til å komme i overensstemmelse med krystallens høyere frekvens. Det kan blant annet bety at vi vil bli oppløftet hvis vi føler oss nedstemt og bringer en krystall inn i energifeltet vårt. 

Fra tidenes morgen
Mange krystaller har ligget skjult i jordens indre i millioner av år og «samlet» energi; de er jordens miniarkivarer. Kobler vi oss til deres vibrasjon, kan vi få tilgang til en visdom større enn oss selv, både som individer og som samfunn.Mystikere og fortidens visdomsvoktere henviste ofte til krystaller som «steinfolket». De mente at det i enhver krystall finnes en historie og et åndelig budskap, og at krystallene rommer avtrykket av jordens liv og utvikling. Selv om de er gjennomsyret av urgammel viten, er de hundre prosent aktuelle og aktive i vår tid. I seg selv er krystallene nøytrale; de responderer ikke på situasjoner som gunstige eller ugunstige – de gjør bare «jobben» sin: å balansere energi. De fungerer uavhengig av hva vi måtte tjene, hvor åndelig utviklet vi måtte være, hvor høy IQ vi besitter, eller hvilken etnisk tilhørighet vi har. Krystallene rommer rett og slett informasjon som bare venter på at vi skal hente den ut, uansett hvem de måtte havne hos.

Skjønnhet, glede og nytte
Heather plasserer krystaller rundt omkring i hjemmet sitt for at de skal minne henne på å være takknemlig for jordens skjønnhet. Når hun holder på en krystall, føler hun seg umiddelbart jordet. Hun blir påminnet om å puste rolig og dypt, og hun merker at det skjer en reell forandring i energien hennes. Men først og fremst blir hun glad av å betrakte krystallene og være omgitt av dem.

Så å si samtlige av fortidens sivilisasjoner fra de tidligste tider har benyttet krystaller på mange forskjellige måter, sier Heather, blant annet i healing og offerhandlinger og i beskyttende talismaner. Dronning Kleopatra og de gamle egyptere benyttet malt malakitt og lapis lasuli i øyeskygge og kosmetikk. Romerne la inn krystaller i rustningene og skjoldene sine for at de skulle gi beskyttelse og kraft mens de var i kamp. I India har man innenfor ayurvedisk medisin benyttet krystallenergi for å korrigere fysiske, emosjonelle og metafysiske ubalanser i kroppen.

Gi krystallen en jobb
Et av de viktigste elementene i arbeidet med krystaller er å fastsette en intensjon, å programmere dem til å gjenspeile det vi ønsker. Krystallene arbeider gjerne for oss, men vi må kode dem, fortelle dem hva vi ønsker at de skal hjelpe oss med. Det er enkelt å programmere krystaller, sier forfatterne. For eksempel kan du holde på den, lukke øynene og ta tre dype åndedrag. Konsentrer deg om det du tror på og står for, tenk på jorden og hva som gjør deg glad. Prosessen forener deg med dine høyeste vibrasjoner, som gjerne kan være forbundet med en religiøs eller åndelig tro, med Gud, eller ganske enkelt med en hellig kraft som er større enn deg selv. Eller den kan være forbundet med en konkret vitenskapelig energi, det forfatterne beskriver som en nullpunktenergi. Du bestemmer. Mens du befinner deg i denne fredfylte tilstanden, ber du om at krystallen din blir renset for all uønsket energi og tidligere programmering og inngir den med det målet du ønsker at den skal hjelpe deg med å nå.

Ut av hodet, inn i hjertet
Det er hovedpoenget når du skal velge din krystall, sier forfatterne. Stol på deg selv. Når du holder på forskjellige krystaller, vil noen føles lette mens andre vil føles tyngre. Noen vil du føle deg tiltrukket av, andre vekker ingen spesielle fornemmelser i deg. Det kan være fargen, formen eller størrelsen som får deg til å stanse opp ved den ene og ikke den andre. Det er intuisjonen din som snakker til deg. Lytt til den, og du kommer til å velge nettopp den krystallen som er den rette for deg. Eller kanskje er det krystallen som velger deg …

Til toppen

Utdrag

Krystallmagi

Bedriften vår startet i bagasjerommet på bilene våre i Manhattan Beach i California. Vi var kjent i hele byen som "flippflopp"-jentene som solgte "energiperler" fordi vi i den første tiden drev virksomheten vår iført flippfloppsandaler og yogaantrekk. Jeg skulle gjerne sagt at vi hadde en forretningsplan, eller til og med en overordnet plan. Det hadde vi ikke. Det vi imidlertid hadde, var en optimistisk innstilling, en gullgruve av en idé og krystaller om halsen.

 

Jeg hadde brukt de pengene jeg hadde tjent som eiendomsmegler, til å studere hos healere, medisinfolk og eksperter på urbefolkninger fra forskjellige deler av verden. Det hadde gitt meg muligheten til å reise verden rundt og utforske av hjertets lyst. Da jeg kom hjem, oppdaget jeg yoga, meditasjon, chanting og krystaller.

 

Jeg følte kjærligheten, men det gjorde dessverre ikke sparekontoen min. Det var på tide å finne ut hva jeg skulle gjøre for å tjene til livets opphold.

 

Jeg trengte en virkelighetssjekk, så jeg spurte mamma om hun hadde noen ideer. Hun tidde litt før hun svarte med sitt kvikke irske vidd: "Heather, du står ved veikanten og sulter i hjel med brød i hendene. Du sitter inne med all denne kunnskapen om energi og healing. Gjør noe med den!"

 

Hun hadde rett! Det var på tide å begynne å tiltrekke seg penger. Dermed kombinerte jeg den kunnskapen jeg hadde om feng shui, med kjærligheten til krystaller. Som et resultat av dette ble rikdomskjedet født. Det var energiteknologi for sinn, kropp og sjel.

 

Den hemmelige oppskriften besto av tre kinesiske mynter som var knyttet sammen med rød tråd kombinert med et kjede med jadeperler, som er kjent for å bringe rikdom. Min definisjon av rikdom strakte seg imidlertid lenger enn til penger. Jeg betraktet det som en mulighet for at nye dører kunne åpne seg, og til nye forbindelser med personer som ville berike livet mitt.

 

Rikdom kan være en prosess, men for å finne ut om formelen min fungerte, var jeg nødt til å sette en tidsfrist for eksperimentet. Jeg lagde ti rikdomskjeder, ga dem til ti personer, og ba dem om å si fra til meg hvis det skjedde noen endringer når det gjaldt fremgang. Jeg vil understreke at jeg ga kjedene til mine ti mest skeptiske venner – de som var "meget bekymret" for den nye veien jeg hadde valgt.

 

"Du vil at jeg skal bære disse krystallene?" spurte de.

 

"Ja. I ti dager."

 

"Hvorfor?"

 

"For å se om det å bære jordens energi på kroppen som en talisman vil påminne deg om intensjonen din når det gjelder rikdom."

 

"Hæ?"

 

"Bare ha det på deg. Vær så snill."

 

På dette punktet hadde Timmi, som av og til kjente meg bedre enn jeg selv gjorde, opplevd at jeg allerede hadde gjennomgått en rekke "faser", men denne gangen var det noe som var annerledes. Hun ville vite hva jeg holdt på med. Hun lurte på hvorfor jeg ville si fra meg en god inntekt og en solid karriere for å reise til fjerne jungler på jakt etter "sjelen" min. Hun forsto at reisene mine hadde forandret meg. Hun var nysgjerrig – og modig. Hun sa ja til å bli en av forsøkskaninene mine.

 

Hva skjedde? Alle de ti personene kom tilbake etter ti dager og fortalte om økt fremgang. Halskjedet hadde fungert! Noen hadde mottatt uventede penger i posten, andre hadde fått nye muligheter, og noen hadde til og med blitt overrasket med lønnsforhøyelse. Ryktet spredde seg som ild i tørt gress. Over hele den lille badebyen vår ville folk vite mer om dette rikdomskjedet. De opprinnelige ti personene fortalte om det til ti nye personer, som igjen fortalte om det til ti personer, og så videre, og så videre. Og slik fikk bedriften min en rik start!

 

Imidlertid hadde jeg et problem: Jeg visste ikke hvordan jeg skulle produsere produktet. Det var her Timmi, min beste venn gjennom hele livet, kom inn i bildet. Hun visste hvordan man fikk ting produsert. Hun hadde vært i klesindustrien i tolv år, og hadde solgt klær for kvinner til detaljister i massemarkedet. Det var en konkurranseutsatt og anstrengende jobb, og hun var blitt så utbrent at hun nettopp hadde sluttet i den. Hun sa ja til å hjelpe meg. Dermed – i løpet av en uke – kom produksjonen av rikdomskjedet i gang for alvor.

 

Bestillingene strømmet inn så raskt at så snart vi hadde fått kjedene produsert, renset og aktivert, fylte vi bagasjerommet i bilene våre og overleverte dem personlig. Det tok ikke lange tiden før kjendisene i Hollywood fikk høre om energiperlene fra flippfloppjentene på Manhattan Beach – som ligger bare noen få kilometer fra La La Land.

 

Snart ble vi vist inn i eksklusive Hollywood-selskaper der vi ble plassert på bakrommet for å selge krystallperlene våre til de rike og berømte. Det var som om vi var energiforhandlere som forsynte eliten med en hemmelig konkurransefordel. I mellomtiden fungerte halskjedet for oss også. Det regnet penger over oss idet vi pleide omgang med noen av verdens rikeste personer.

 

Etter hvert som bedriften vår vokste, fant vi et kontor med havutsikt på Manhattan Beach og leide inn medarbeidere. Men for å klare å holde tritt med etterspørselen måtte vi finne kapital for å utvide virksomheten. Det var da vi offisielt sett kom i gang.

 

La meg skyte inn her at Timmi og jeg kunne ha skrevet en hel bok om hva man ikke bør gjøre i forretningslivet. Vi har begått hver eneste feil man kan forestille seg, men vi har alltid lyttet til intuisjonen vår og bedt om hjelp. To tiår senere omgir vi oss fremdeles med dyktige, ressurssterke personer – og alltid med krystallenes energi.

 

Krystallklart

Når vi ser tilbake på det, var det mer en forbannelse enn en velsignelse at virksomheten vår fungerte så problemfritt i begynnelsen. Da alt var i uanstrengt flyt, glemte vi en meget viktig universell lov: takknemlighet. Vi tok alle de velsignelsene som kom til oss, for gitt, og til slutt lærte vi en tøff lekse. Ganske raskt ble vi påminnet om at den nye virksomheten ikke handlet om oss, om egoet vårt eller de "kule personene" som vi traff. Suksessen vår handlet egentlig aldri om oss – den handlet alltid om krystallene.

 

"Disse jentene er så oppslukt av virksomheten at de har glemt hva som ligger til grunn for den. Oss!" Det var som om det var dette krystallene plutselig sa til oss. "Det er på tide å vise dem vår fredfylte stillhet slik at de forstår hvem vi er."

 

Oi sann.

 

I løpet av de neste få månedene avtok virksomheten dramatisk. Den innledningsvise jippoen med rikdomskjedet døde ut. Vi hørte krystallenes "stillferdige" budskap høyt og tydelig. Vi ble tvunget til å legge virksomheten på is mens vi forsøkte å utvikle andre produkter som kunne være like effektive som rikdomskjedet. Dessverre var sinnet tåkelagt av frykten for det ukjente. Krystallene med sin uendelige visdom betraktet oss mens vi sank.

 

Til slutt bestemte vi oss en dag for å legge oss på gulvet med steiner over alle kroppsdeler. Vi la dem overalt! Sort turmalin mellom føttene, hematitt på rotchakraet, karneol på det andre chakraet, pyritt over det tredje chakraet, rosenkvarts på hjertet, turkis på halsen, ametyst over det tredje øye og krystallspisser av klar kvarts overalt omkring oss. Slik lå vi i timevis, av og til i total taushet, av og til snakket vi oss gjennom frykten.

 

Langsomt fant energilegemene våre tilbake til den fysiske kroppen. Etter hvert som sinnet åpnet seg og frykten oppløste seg i jorden igjen, ble alt krystallklart. Det var på tide å begynne på nytt. Vi trengte en ny handlingsplan, for den gamle måten fungerte ikke lenger.

 

Til toppen

Om forfatter Heather Askinosie

Heather Askinosie og Timmi Jandro har kjent hverandre fra de var seks år og utfyller hverandre som yin og yang. Heather er den ledende når det gjelder krystallenes kraft, feng shui og holistisk healing. I mer enn 25 år studerte hun hos healere over hele verden, formidlere av urgammel lærdom, hvordan man utnytter energetisk teknologi. I 2000 grunnla Heather Energy Muse sammen med Timmi, hvis bakgrunn fra salg og forretningsdrift gjør dem til en dynamisk duo. Energy Muse er et merke for bevisst livsstil som tilbyr virkemidler for større innflytelse over egen situasjon, for å gi inspirasjon og håp i håndgripelig form gjennom smykker og krystaller. Sammen formidler Heather og Timmi hvordan vi kan gjenopprette forbindelsen med jordens energi slik at vi kan komme i harmoni med vårt høyeste selv, erkjenne vårt sanne kall og koble oss til vår egen storslagenhet. www.energymuse.com

Til toppen