Kvalitative forskningsmetoder for medisin og helsefag (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 254
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215028286
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Kvalitative forskningsmetoder for medisin og helsefag
Dette er den nye utgaven av «Kvalitative metoder i medisinsk forskning. En innføring».Kvalitative forskningsmetoder kan bidra til ny innsikt i menneskers erfaringer med sykdom, helse og møter med helsetjenesten.

Tekst, tolkning og mening står sentralt, med refleksivitet som et vitenskapelig kriterium. Leseren får innføring i de kvalitative forskningsmetodenes grunnlag og forutsetninger, oversikt over forskjellige trinn i forskningsprosessen, utdyping av utvalgte temaer knyttet til feltarbeid, design, teori, etikk og veiledning for kritisk lesning av kvalitative studier.

I denne utgaven finner vi både nye kapitler om vitenskapsteori, tolkning, implementeringsforskning og teoretiske perspektiver, og nyskrevne avsnitt om kvalitative metodetradisjoner, informasjonsstyrke, narrativ metode og kvalitativ metasyntese.

Boka er aktuell for studenter innenfor medisin, sykepleievitenskap, fysioterapivitenskap og andre helsefag, og kan være av interesse for alle som er opptatt av kunnskap og forskningsmetoder.

Til toppen