Kvinnesjelens kraft (Heftet)

En sann beretning om åndelige opplevelser i Andes

Forfatter:

Kari Näumann (Oversetter)

Ifølge en gammel andinsk profeti vil kvinnesjelen en dag våkne etter lang tids dvale og kjempe for å utrydde alt hat og all ødeleggelse i verden og åpne veien for fred, fellesskap og harmoni. Den sanne historien i Kvinnesjelens kraft om den peruvianske kvinnen Kantu er et tegn på at dagen nærmer seg.

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: El Poder de la Mujer
Oversatt av: Näumann, Kari
ISBN/EAN: 9788202624644
Kategori: Selvutvikling
Omtale Kvinnesjelens kraft

Den hellige Pachamamas lære

Unge og forelskede Kantu er villig til å gjøre hva som helst for å få den mannen hun elsker. Hun velger å gå en vanskelig, men fascinerende vei for å nå sitt mål, en vei som får henne til å oppdage den utrolige kraften hennes sjel bærer i seg. Den samme kraften bor i kvinner over hele verden. Den er den feminine energien og veien til sann indre styrke.

Lærerstudenten Kantu fra Cusco i Peru vet ingenting om de gamle andinske tradisjonene og kjenner ikke innholdet i medisinmennenes gamle kunnskaper. En dag inntreffer det noe som snur opp ned opp ned på tilværelsen hennes, og hun blir konfrontert med en virkelighet hun ikke forstår. Hun oppsøker medisinmannen Condori og blir hans elev. Ved hjelp av eldgamle andinske ritualer lærer hun å forløse sin iboende magiske gudinnekraft: lede den gjennom alle kroppens organer, særlig gjennom øynene, halsen og musklene og la den strømme fritt inne i seg og forandre henne til en lysets kvinne:

 

Kroppens farger

«Langs ryggraden vår ligger det sirkulære energiluker og gjennom dem kommuniserer hele vår organisme med den ytre verden, med det hav av energi som omgir oss. Gjennom disse lukene, eller vinduene, som åpner og lukker seg etter ordre fra vårt egentlige jeg, absorberer vi eller kvitter vi oss med energien fra universet. Energivinduene starter her.» Condori pekte på perineum. «Dette vinduet har med vår indre vitalitet å gjøre og representeres av rødfargen. Hvis du berører det og lukker øynene, vil du sannsynligvis se en rødfarge. Hvis du med øynene igjen berører forskjellige punkter på ryggraden vil du se andre farger.»

«Men jeg har ikke sett farger når jeg har berørt kroppen, bare i ansiktet,» sa Kantu.

«Det er fordi endepunktet for alle disse banene befinner seg i ansiktet,» svarte Condori.

«Og hvilken nytte kan jeg ha av å vite om disse fargene?» spurte Kantu.

«Hvis du ikke kjenner til hvordan energien strømmer i kroppen, kan du ikke styre din indre energi på en bevisst måte,» sa Condori og så på henne.

 

«Barn av solen»

Historien om Kantu er en sann historie bygget på kjærlighet og skuffelser, hverdagens slit og store drømmer. Men den viser at det er mulig å finne i vårt eget indre den kraften, det motet og den viljestyrken som skal til for å forandre vår skjebne ved å gjøre smerte, ensomhet og sorg om til en verden av glede, vennskap og livsfylde. Personene i boken er virkelige, men navnene deres og alle stedsnavn er endret for å beskytte både dem og deres bosteder.

 

«Det var fra min kvinnelige andinske lærer at jeg fikk vite at i fortiden hadde den andinske kvinnen spilt en meget viktig rolle,» sier forfatteren som selv har slektsbånd til andinsk tradisjon. «Kvinnene ble undervist i Pachamamas ideologi som lærer oss å forstå og respektere naturen. Gjennom denne undervisningen og de kunnskapene som ble formidlet der, fikk inkaene sin utdannelse, de som også ble kalt ‘barn av solen’. Inkaene var spredere av spiritualitetens lys i Andes helt til spanjolene invaderte landet. I dag finner store forandringer sted i verden på grunn av en uansvarlig anvendelse av teknikk og vitenskap, og Jorden gjennomlever en sann økologisk katastrofe. Og ingen ser disse problemene klarere enn kvinnen, for det er hun som arbeider med jord, vann, luft og ild. Tusenvis av kvinner begynner etter hvert å forstå at vår planet er truet, og ut fra sitt iboende instinkt bruker de all sin styrke og energi for å finne en redning for kloden vår.»

 

Pachamama

I andinsk tradisjon heter det at «Nøkkelen vi trenger for å tre inn i den sjette humanitet, i det nye årtusenet, den har kvinnene.» «Som om denne profetien er blitt dem åpenbart, sier Mamani, «er mange kvinner, bevisst eller ubevisst, nå på leting etter den nøkkelen som vil gi dem en viktig rolle og legge ledelsen av menneskeheten i deres hender, den som i lang tid har vært berøvet dem. Kvinnen er seg ennå ikke bevisst hvilken rolle hun bør påta seg i fremtiden, likesom hun heller ikke er klar over sin enorme, latente kapasitet, for den er gått i glemmeboken. Jeg bestemte meg derfor for å skrive denne boken for å utbre kunnskapene til min kvinnelige læremester. Jeg har ønsket å vise til den veien de har brøytet, disse kloke kvinnene i vårt folk, de som har holdt den hellige Pachamamas viten hemmelig.

 

Erfaringene til Kantu vil kunne appellere til enhver kvinne, historien hennes viser hva en kvinne kan gjøre for å finne tilbake til den rollen naturen har utpekt for henne. Det handler om å gå inn i seg selv og finne viljestyrken, motet, kunnskapen og energien som skal til for å endre kursen i livet, gjøre smerte, ensomhet og sorg om til en verden av glede, vennskap og livsfylde.»

 

«En virkelig kvinne kan tåle de tyngste ofre fordi hun vet at hun er Tempelets fundament, vektstangen som beveger Jorden, hun er den som sår ideer i mannens hjerne og derved gjør ham til et positivt eller negativt individ. Menneskehetens frelse ligger i kvinnens hender, og når hun er blitt en ekte kvinne vil hun befinne seg i en krets av andre ekte kvinner og sammen vil de kunne redde verden.» Kantus læremester

Til toppen

Andre utgaver

Kvinnesjelens kraft
Bokmål Ebok 2018
Utdrag

«Den mannen du løper etter, er uoppnåelig Kanskje er han skapt for deg, men du vil ikke bruke den kraften du har i deg. Den dagen du gjør det, vil du få oppleve at han kysser dine føtter, han vil forgude deg og blir din for alltid. Hvis du ikke bruker de evnene, vil han alltid forsvinne ut av armene på deg, slik han hittil har gjort. Bruk evnene dine, og se hvordan han kommer til å forandre seg!» Det ble stille. Kantu ble sittende tankefull. Hun lot blikket gli rundt i det rustikke rommet til det festnet seg i taket, som var tilsotet av røyk fra ovnen i hjørnet. Hun la den høyre hånden på munnen, lente hodet litt bakover og svelget. Øynene flakket i alle retninger, hun pustet dypt, og stemmen var klar og fast da hun spurte: «Du sier at jeg har en kraft, og at jeg kan vinne mannen jeg elsker med den. Hvorfor forteller du meg ikke litt mer om den kraften? Hvor er den? Hva skal jeg gjøre? Hvorfor lærer du meg ikke å bruke den?» «Lille due, jeg vet at den kraften finnes i deg, men jeg er ikke den som kan lære deg å bruke den,» forklarte medisinmannen. «For å forstå hvordan du skal beherske den, må du oppsøke en som bor i Montaña Roja. Han er en stor medisinmann og kjenner ildslangens kraft. Han er den eneste som kan lære deg å bruke dine evner. Det finnes ikke mange ildens medisinmenn, men de er de eneste som kjenner og forstår hemmelighetene, gavene og evnene til menneskelige vesener. Ellers er det ingen som kjenner dem. Det dreier seg om de berømte Amaru Runakuna (Åndelig gruppe som følger en metode der man lærer å bli herre over igneaslangen som finnes i alle mennesker. Amaru er den hellige slange i andisk mytologi. O.a.) slangemenneskene som bor i ‘anonymiteten’! Disse ildens og vannets medisinmenn kjenner jordens, månens og solens makt og vet hvordan de skal bruke disse naturkreftene. De er livets og dødens herrer og er i stand til å helbrede de mest alvorlige sykdommer. Jeg er en enkel jordens medisinmann, utpekt til å hjelpe mennesker med små problemer.» Håret hans glinset i det døende skjæret fra vokslyset, og da han reiste seg, virket ansiktet hans mer rynket enn vanlig. Med tyngde fastslo han: «Du eier en stor styrke, lille venn, men du trenger noen til å undervise deg i bruken av den, og du bør lære det av de medisinmennene.»

 

Utdrag fra boken

Til toppen

Om forfatter Hernan Huarache Mamani

Hernán Huarache Mamani som forlot denne verden for noen år siden, ble født i Chivay, en landsby i Andesfjellene i Peru. Han var arvtager til de gamle andinske sjamanenes tradisjoner og til Pachamamakulten. I flere år arbeidet han for bevaring av den gamle kulturen i sitt hjemland. Etter råd fra sin læremester bodde han delvis i Europa for å undervise og spre kunnskap om sine åndelige erfaringer. Mamani har utgitt flere bøker.

Til toppen