Kybalion (Innbundet)

den hermetiske filosofi fra det gamle Egypt og Grekenland

Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 176
Forlag: Visdomsskolen
Språk: Bokmål
Oversatt av: Sunnanå, Lars
ISBN/EAN: 9788292653012
Kategori: Religion
Omtale Kybalion

En universalnøkkel

– til mysterievisdommens mange templer

Kybalion presenterer syv nøkler til Den hemmelige lære, en mysterielære fra det gamle Egypt som er like aktuell for oss i dag som da den ble formidlet i templene for flere tusen år siden. Pyramidenes og sfinksens hjemland var selve arnestedet for skjult visdom og hemmelig lærdom, og de syv nøklene kan forståes som syv prinsipper for menneskenes liv og universets skapelse. Kybalion har inspirert flere forfattere i nyere tid, ikke minst Rhonda Byrne (The Secret/Hemmeligheten).

 

«Tre innviede» nedtegnet visdommen for rundt 100 år siden, ga den navnet Kybalion og utga den som bok i USA. Bak det anonyme «forfatternavnet» står etter sigende to mannlige personer med stor interesse i sin tid for esoterisk kunnskap, og en åndelig hjelper, med stor sannsynlighet en opphøyd mester.

 

«Formålet vårt er ikke å komme med noen ny filosofi eller lære,» sier de tre innviede i forordet. «Vi vil heller gi deg et innblikk i selve sannheten bak alt det som tilsynelatende er så motstridende i esoterisk lære, og som så lett kan ta motet fra nybegynneren. I stedet for å reise et nytt kunnskapens tempel, vil vi heller overrekke deg en universalnøkkel som kan åpne de mange dørene i det mysterietempel hvor du nå har vandret inn.» Kybalion gir deg nøkkelen, men du må selv vri den om for at dørene (templene) skal åpne seg: Visdom er en indre vekstprosess, du må strekke deg mot visdommen. Visdom må erkjennes, det nytter ikke alene å lese seg til visdommen. Ord vil imidlertid kunne hjelpe deg til å komme visdommen i møte. Kybalion gjør nettopp det, den er en arbeidsbok som gir deg prinsipper å arbeide etter for å vekke din iboende forbindelse til dype, kosmiske sannheter.

 

Oversetter Lars Sunnanå (f. 1962) har vært opptatt av esoterisk filosofi, psykologi, meditasjon og astrologi siden slutten av 1980-tallet og har erfaring fra både vestlige og østlige tradisjoner, viktige stikkord er rosenkorslæren, kabbala, tarot, kriya yoga og tai chi chuan. Han har gitt den egyptiske visdommen et moderne språk og lagt vekt på å presentere stoffet på en lettfattelig måte. Han har også utstyrt boken med forklarende noter i et eget vedlegg.

Til toppen