Lær å bli et medium (Heftet)

Et komplett kurs i mediumskap

Forfatter:

Kari Kahrs (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Intuitive Studies
Oversatt av: Kahrs, Kari
ISBN/EAN: 9788202455897
Omtale Lær å bli et medium

På den åndelige skolebenken!

Når du har lært det grunnleggende, viser Gordon deg hvordan du kan benytte denne helt spesielle energien til å hjelpe andre.

Av Kari Kahrs

Gjennom mange år i lære hos fru Primrose og andre anerkjente medier i Storbritannia lærte Gordon hvordan man går frem for å la åndene få arbeide gjennom seg. Han og mange med ham kan med hånden på hjertet si at det som kommer ut av hans munn under seansene med åndeverdenen ikke er utformet i hans eget hode. Det overføres gjennom ham av hans personlige åndeveiledere og dem som ønsker å kommunisere fra den andre siden.

Henvendelser fra det hinsidige
Gordon har deltatt i spiritistiske sirkler i mer enn 20 år, noe som har bidratt til å forme hans store evner som medium og healer. Han betrakter seg imidlertid ikke som ferdig utlært. Fremdeles setter han stor pris på den lærdommen han jevnlig mottar fra åndeverdenen, og fremdeles kan han bli overrasket over kunnskapen som formidles. Som han sier: «Jeg er glad for å kunne kalle meg en student av ånden, og jeg tror jeg alltid kommer til å være det - helt til slutten av dette livet og videre fremover.»

De gangene unge Gordon tidlig i sin utvikling utålmodig ga uttrykk for at han ville lære mer, og lære det raskt, sa alltid fru Primrose at der han befant seg til enhver tid var det rette for ham, og at tiden ville komme da «ånden ville bevege ham». Han lyttet til henne, og erfarte at hun hadde rett. Å sitte i de store sirklene fru Primrose ledet, og som var åpne for alle som ønsket å delta, innebar at han fikk oppleve mange forskjellige personer som alle hadde sine meninger om åndelig utvikling, fra de svært ydmyke til de store egoistene. Fru Primrose holdt eleven sin i denne sirkelen i sju år. Den erfaringen, sier han, har vært av uvurderlig betydning i det mediumistiske arbeidet og den undervisningen han utfører i dag.

«Du skal føle nærværet»
Gordon er lite imponert over det han kaller knep og selskapsleker som benyttes av en del medier. Sett med hans øyne må det ligge en dypere åndelig forståelse til grunn. Raske løsninger og knep kan innebære gjetninger, og kan inspirere kommende medier til å fiske etter informasjon fra personen som er kommet for å få kontakt med sine kjære på den andre siden. Dette, sier Gordon, kan lett innføre dårlige vaner allerede i den grunnleggende opplæringen, noe han absolutt ikke tillater i sin undervisning. Hans mål for dem som studerer hos ham, er å gi et godt grunnlag for den videre utviklingen, en enkel forståelse av åndeverdenen og hvordan man kommuniserer med den. Ikke minst legger han stor vekt på å avklare hva som ligger til grunn for å søke kontakt.

For Gordon er det viktig at medier ikke bare mottar budskap gjennom en tankeprosess. Han ønsker at de faktisk skal føle nærværet av den ånden som ønsker å kommunisere. Som han selv sier: «Jeg ønsker ikke at de som sitter i mine grupper bare skal tro at det finnes en åndeverden - jeg ønsker at de skal vite at den faktisk eksisterer, slik jeg selv gjør.»

Skynd deg langsomt
Når du begynner å søke kontakt med åndenes verden, bør du aldri ha det altfor travelt med å bevise noe for andre, heller ikke for deg selv. Det er helt naturlig, sier Gordon, å ønske å tro på det man opplever samt å få andre til også å tro på de evnene man har, men svært ofte kan dette skape forvirring, og man kan komme til å tro på noe som ikke er annet enn produkter av ens eget sinn og som slett ikke er av åndelig eller oversanselig art. Før vi vet ordet av det, sier han, snakker vi om alle mulige visjoner og episoder som kanskje fremstår som reelle for oss selv, men som ikke er mer åndelige eller oversanselige enn den stolen vi sitter på.

Det tok Gordon flere år virkelig å bli kjent med sin åndeveileder, Master Chi. I begynnelsen var også han svært utålmodig, det hastet med å få klarhet! Det skapte stress som førte til at han trodde at alle de bildene som dukket opp i sinnet hans - en tempelridder, en indianer - var bilder av åndeveilederne hans, mens de ikke var annet enn produkter av hans egen fantasi.

Årene hos fru Primrose ga avklaring. Jo lenger han satt i sirkelen, jo mer ble han vant med tankespinnet som alltid kan dukke opp. Etter hvert ble han også vant med å føle sin egentlige åndeveileder, og han ble vant med å føle at han befant seg utenfor sin egen kropp og at åndene gjorde bruk av den. Han forteller at dette er en meget sterk sansefornemmelse. Det er derfor det tar lang tid å komme dit i utviklingen, og at det skal mye tillit og trygghet til før man er klar for den slags. Dette er årsaken til at Gordon driver langsom, trinnvis opplæring. Han vet av erfaring at det tar tid å tilpasse seg en så vidt annerledes virkelighet. Vi er ikke programmert til å akseptere noe slikt på et altfor tidlig stadium, som han sier.

Møtet skjer gjennom følelser
Gordons første møte med sin virkelige åndelige veileder skjedde gjennom følelser. Han fikk ingen klare bilder verken av indianere eller tempelriddere, bare en sterk fornemmelse av et åndelig nærvær. Etter en stund oppfattet han at åndeveilederen hans var en liten, eldre herre. Smith oppsøkte det kjente mediet Albert Best, som sa: «Jeg skal egentlig ikke gi deg denne typen informasjon, men det er den rette tiden å gjøre det på: Åndeveilederen din er en orientalsk herre.» Dagen etter oppsøkte Gordon en klarsynt venn av seg, og hun tegnet åndeveilederen hans. Kvelden etter sa fru Primrose til ham: «Jeg er bare nødt til å fortelle deg dette, for åndeveilederen din ønsker at jeg skal gjøre det.» Og så ga hun Gordon en nøyaktig beskrivelse av den samme personen som Albert Best og kunstnervennen nylig hadde beskrevet for ham.

Sitt i stillheten
Når du lar Gordon lære deg hvordan du blir et medium, er det aller første du lærer, å «sitte i stillheten», en spesiell form for meditasjon. Den er selve grunnlaget for det spiritistiske arbeidet, for det er når vi vet hvordan det føles å sitte i stillheten uten noen som helst slags forventninger, at vi virkelig kan identifisere oss med oss selv på et mentalt nivå, sier Gordon. Han understreker det stadig vekk når han underviser. Vi er helt nødt til å bli kjent med vårt eget sinn og lære hva det er i stand til å manifestere før vi går videre til direkte kontakt med åndeverdenen.

Å sitte i stillheten en stund gir deg en mulighet til å erkjenne dine egne tanker og bli bevisst på kroppen din i avslappet tilstand. Tanken bak dette er nettopp at du først skal bli kjent med deg selv. Deretter vil alt nytt som måtte komme inn i din sfære bli følt og erkjent umiddelbart. Det er slik vi oppdager nærværet av ånder omkring oss, sier Gordon, og når vi praktiserer å rense sinnet, er muligheten stor for at klarere budskap kan komme gjennom når tiden er inne.

Alltid ved din side
Selv om du i begynnelsen kanskje ikke er i stand til å merke at åndeveilederen din er hos deg og søker kontakt, kommer du til å klare det med tiden, ved hjelp av praksis og tålmodighet. I det øyeblikket vi sender tankene våre ut til åndeveilederne våre og ber om å få bli kjent med dem, eller om å gi oss et «visittkort» som vi kan gjenkjenne dem på, vil det skje en påskynding i vår egen energi. Og det må skje en slik akselerasjon som forhøyer sansene våre. Hvis ikke vil vi ikke være i stand til å opprette forbindelse med åndeverdenen. Det må skje en tilpasning mellom verdenene. Enten må åndene senke sin vibrasjonshastighet for å bli tilstrekkelig materielle til at vi kan føle dem, eller vi må øke vår vibrasjon slik at de kan få en innvirkning på vårt energifelt. Muligheten for at du skal få kontakt er ikke lenger unna enn 19 enkle øvelser og flittig praksis!

Til toppen

Andre utgaver

Lær å bli et medium
Bokmål Ebok 2015
Om forfatter Gordon Smith

Gordon Smith reiser verden rundt og demonstrerer sine evner, og gir healing og trøst til tusener av mennesker. De ekstraordinære evnene hans har tiltrukket seg oppmerksomhet fra forskere, journalister og filmfolk. Han har skrevet en rekke bøker; på norsk foreligger Den utrolige sannheten, Gjennom mine øyne og Hvorfor vonde ting skjer. www.gordonsmithmedium.com www.psychicviews.co.uk

Til toppen

Utdrag

Jeg visste at fra første stund jeg fikk Steven til å sitte i stillheten, var åndeverdenen ganske nær ham og ønsket oppriktig å arbeide med ham. Da jeg satte meg ned og betraktet ham, kunne jeg se hvordan åndeveilederen til Steven forvandlet ansiktet hans. Jeg var imidlertid fast bestemt på ikke å gi ham altfor mye altfor raskt. Hodet hans var allerede fullt av arketypiske bilder av hvordan åndeveiledere skulle se ut. Det siste han trengte, var mer informasjon. Nå måtte vi renske sinnet hans og finne en måte som gjorde det mulig å få en reell opplevelse av ånden som bare ventet på å få presentere seg. Hver enkelt av dem har sitt personlige «visittkort». Dette skjedde med Steven:

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg satt i stillheten sammen med Gordon, men etter en stund ble følelsen av at noen sto ved siden av meg, utrolig sterk. Jeg opplevde også den samme fornemmelsen hver gang - en prikkende følelse i ansiktet, alltid på samme punkt på venstre kinn. En tidligere lærer hadde fortalt meg at jeg hadde en nordamerikansk åndeveileder som het Crazy Horse, og etter det hadde jeg vært overbevist om at jeg hadde sett denne typen bilde for mitt indre blikk når jeg mediterte. Men når jeg satt sammen med Gordon og stilte spørsmål om veilederen min, var denne fornemmelsen i ansiktet den eneste reaksjonen jeg fikk.

Den første gangen jeg ble veiledet til å be åndeveilederen min om å komme nærmere og gjøre seg kjent for meg, ble følelsen i ansiktet så sterk at jeg bare visste det var hans måte for å fortelle meg at han var hos meg. Det var hans visittkort til meg. Og det var reelt - det kunne ikke sammenlignes med de forestillingene jeg hadde gjort meg om Crazy Horse.


Steven begynte etter hvert å fornemme åndeveilederens personlighet. En gang så han ham som en skriftlærd som satt og skrev ved et skrivebord. Han spurte om han kunne få vite hva han het, og oppfattet det som Chen Tsung. Senere, da han befant seg i transe, bekreftet åndeveilederen min det for ham.

Til toppen