Lær meg norsk før skolestart! (Heftet)

Språkstimulering og dokumentasjon i den flerkulturelle barnehagen

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202283469
Kategori: Pedagogikk
Fag: Grunnleggende norsk, Grunnleggende norsk (1-10), Litteratur- og språkvitenskap
Nivå: Akademisk
Komponent: Pedagogisk litteratur
Omtale Lær meg norsk før skolestart!
Barnehagen er svært viktig for barns utvikling av språklige ferdigheter, enten de har norsk eller et annet språk som morsmål. Men hvordan skaper man et godt språkmiljø i barnehagen – for alle barna?

Denne boka er skrevet for studenter i førskolelærerutdanningen og for ansatte i barnehager. Forfatterne presenterer en metode for språkstimulering og et kartleggingsverktøy til bruk i barnehagen. Gjennom tilrettelagte, språkstimulerende bokstunder får alle barna mulighet til å delta i samtalen, og de får et felles grunnlag for utforsking og lek. Ved å bruke kartleggingsverktøyet «Språkpermen» kan personalet få bedre innsikt i barnas språkutvikling og barnehagens språkmiljø. Verktøyet inkluderer barnas morsmål i tillegg til ferdigheter på norsk. Metode og verktøy er et resultat av prosjektet «Lær meg norsk før skolestart!» i Bydel Bjerke i Oslo.

Kartleggingsverktøyet Språkpermen utgis separat. «Språkpermen» kartlegger språkutviklingen hos barn i barnehagealder. Verktøyet er utviklet på bakgrunn av en helhetsforståelse av hva det vil si å kunne bruke språket. Det består av et engangshefte med skjemaer som dekker områdene språkbruk, samtale, lesestund, spontane fortellinger, skriftspråk og morsmål samt en veiledning.

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Margareth Sandvik og Marit Spurkland: