Lemuria og Atlantis (Innbundet)

Forfatter:

Lisbeth Lyngaas (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 288
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Lemuria and Atlantis
Oversatt av: Lyngaas, Lisbeth
ISBN/EAN: 9788202301880
Omtale Lemuria og Atlantis

Tiltrukket av de sagnomsuste sivilisasjonene Lemuria og Atlantis?

Det skyldes kanskje ikke bare ordenes fantasieggende klang. Det kan være fordi du er blant de sjeler Shirley Andrews hevder er kommet tilbake fra de to tapte kontinentene for å avslutte uoppgjorte saker eller videreutvikle og dele dine healingevner med andre.

Kari Kahrs
Det kjente mediet Edgar Cayce formidlet i sin tid flere lesninger fra Atlantis og Lemuria. Han sa blant annet at dagens tilstand på jorden skal ligne mye på den siste tiden i de forgangne rikene og at mange sjeler har vendt tilbake for å gripe muligheten til å hjelpe verden fra å få et annet utfall enn det Atlantis og Lemuria fikk. De sank som kjent i havet.

I tråd med Cayce mener Shirley Andrews at arbeidet til ”etterkommerne” vil utgjøre en forskjell når det gjelder å endre retning på verdens utvikling.

Paradis på jord
Atlantis og Lemuria skal ha vært et paradis i forhistorisk tid. Lemuria lå ved ekvator, og varme vinder fra Golfstrømmen sørget for at Atlantis ikke var plaget av isen og snøen som dekket store deler av Europa og Nord-Amerika på den tiden. Det var overflod av mat på land og i havet, så folket kunne bruke sin energi på å utvikle ånd og viten. Resultatet var et åpent og nysgjerrig folk som ifølge forfatteren blant annet kommuniserte med høyt utviklede romvesener. Sivilisasjonen blomstret. Fantasi eller virkelighet?

Shirley Andrews er helt klar på at Lemuria og Atlantis var virkelige. Hun forteller at Platon beskrev Atlantis. Han fortalte om landets geografi, ga en inngående beskrivelse av den store hovedstaden, informasjon om regjeringen, hæren, folkets utstrakte bruk av gull og sølv, og mye mer. Platon beskriver kildene sine nøyaktig, og forskere som har sjekket dem, bekrefter at de som nevnes faktisk levde på den tiden som den store filosofen hevder at de gjorde.

Åndelig utviklede
I tallrike myter og legender beskrives folket på Lemuria som intuitive og omsorgsfulle. I de mange tusen årene som er gått siden landene sank i havet, har etterkommerne etter de som overlevde katastrofen blandet seg med mennesker andre steder på jorden.

Shirley Andrews forteller at det åndelige aspektet ved livet var svært viktig for det urgamle folket. Gjennom meditasjon og konsentrasjon på det åndelige fikk de bekreftet troen på reinkarnasjon. De mente at alle mennesker var lysstråler som til slutt ville forlate den fysiske kroppen og vende tilbake til den kilden de en gang kom fra. Kunnskapen om at det fantes et liv etter livet, ble forsterket av den nære kontakten de hadde med forfedrene som hadde gått over til den andre verdenen.

Teknologisk avanserte
Shirley Andrews forteller at Edgar Cayce første gang i 1933 nevner at lasere ble utviklet på Atlantis, og han skal ha forutsagt at vår tids vitenskapsmenn ville produsere dem innen det var gått 25 år, noe som også skjedde.

Folket på de gamle kontinentene brukte lasere for å utføre kirurgiske inngrep. De hadde også en lignende utgave som var sterkere, som Cayce kalte en superkosmisk stråle. Den var så kraftig at den kunne drepe med sitt intense lys, og den var til stor nytte i kampen mot aggressive dyr under den tidligste sivilisasjonen.

Sivilisasjonen gjorde stadige fremskritt innenfor vitenskap og teknologi. Med tiden fant de sjøveien til andre land, og de ble verdensledende innenfor religion og filosofi.

Kraftfulle energikilder
Både i Lemuria og på Atlantis hadde folket høyt utviklede ferdigheter også når det gjaldt å utvinne energi fra mange kilder, blant annet fra solen, menneskesinnet, jordens magnetfelt og fra lyd. Før det var gått lang tid, muligens med hjelp fra romvesener som kom på besøk, klarte atlanterne å utforme en fantastisk krystall som gjorde dem i stand til å utvinne effektiv energi fra solen.

Edgar Cayce forteller i sine lesninger at folket hentet ut kraft fra den store krystallen, fra lyd og fra atomspalting. Han hevdet at med energistrømmer fra krystallen kunne de som levde for så lenge siden reise i luften, på vannet og under havet. Det høres ut som den rene fantasi at fly, skip, langdistansekommunikasjon og lasere skal ha vært utviklet flerfoldige titusener av år før vår tid, men Shirley Andrews hevder at det gjennom legender, minner og gjenstander fra forhistorisk tid finnes bevis for at de fleste av disse forbløffende prestasjonene faktisk var en realitet.

Hva gikk galt?
Etter hvert som teknologien fikk en stadig mer fremtredende rolle i dagliglivet, ble det medmenneskelige aspektet svekket. Folk flest ble mest opptatt av å skaffe seg stadig flere materielle goder. Mot slutten av Atlantis' tid ble åndelige og mentale verktøy erstattet med maskiner, og respekten for alt som ikke kunne oppfattes med de fem sansene, ble svekket. Jo mer de fjernet seg fra det åndelige, sier Andrews, desto lavere ble den moralske standarden. Sinne, grådighet, hat og misunnelse vokste, kriminalitet, umoral og konflikter preget hverdagen.

Både filosofen Platon og den synske Cayce forteller at overveldende negative tanker og handlinger forstyrret naturkreftene, og at dette var en del av grunnen til at landene sank i havet. Da katastrofen nærmet seg, var de fleste så opptatt av den materielle verden at de ikke lyttet til råd fra de vise som oppfordret alle til å forlate stedet hvis de ønsket å leve videre.

Lyder dette kjent? I vårt århundre er imidlertid (og heldigvis) utallige atlantiske healere kommet til jorden for å hjelpe oss med å finne frem til kilden og årsaken til sykdom slik at vi kan bli friske på naturlig vis, sier Andrews, og åndelig avanserte lemurere er vendt tilbake for å bistå oss ved å peke ut retningen i vår tid som er så preget av forandringer. Kanskje er du en reinkarnert atlanter eller lemurer?

Til toppen

Om forfatter Shirley Andrews

Shirley Andrews fra Massachusetts i USA har i hele sitt liv hatt en lidenskapelig interesse for vår forhistorie og særlig Atlantis, noe hun tror stammer fra ett eller flere tidligere liv der. Forskningsarbeid ved blant annet British Museum i London har ført henne til steder der åndeligheten fra en fjern fortid fremdeles kan erfares, som Himalaya og Andes.

Til toppen