Livsforvandlende mat (Heftet)

Om healingkraften i 50 matvarer, symptomer og tilstander som kan avhjelpes og om matens åndelige lærdom

Forfatter:

Benedicta Windt-Val (Oversetter)

«Vannholdig plantekost er den eneste måten vi kan få i oss det levende vannet på, og alle andre former for næring som kroppen har et så desperat behov for,» sier Anthony William som mottar informasjon direkte fra Ånd. Frukt, grønt, urter og krydder samt ville vekster er nøkkelen til helbredelse av en lang rekke lidelser.

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Medical Medium: Life-Changing Foods
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
ISBN/EAN: 9788202538576
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Livsforvandlende mat

Matens åndelige lærdom

Ville blåbær er «frelsende føde», asparges er en ungdomskilde, og sitroner kan gi deg et åndelig løft. Kiwi, agurk, katteklo og kokosnøtt har helt spesifikke healingegenskaper. Appelsiner byr på langt mer enn bare C-vitaminer.

Av Kari Kahrs

 

Anthony Williams’ informasjon via Ånd er dramatisk forskjellig fra den konvensjonelle kunnskapen om mat og helse som vi får fra medisinsk hold. Han, og Ånd, gir deg en helt ny forståelse av hvorfor maten gagner oss – og et virkningsfullt verktøysett som kan hjelpe oss til å bli friske av sykdom og holde deg ved god helse.

 

Livsforvandlende mat presenterer 50 sorter frukt, bær og grønnsaker med en grundig beskrivelse av deres egenskaper og hvilke helseproblemer de kan avhjelpe. Til hver av de 50 sortene følger oppskrifter på helbredende og smakfulle retter og full oversikt over den følelsesmessige støtten og åndelige lærdommen vekstene deler med oss når vi spiser dem. Vitaminer, mineraler og sporstoffer, ja, men følelsesmessig støtte og åndelig lærdom fra markens grøde? Ja, sier Anthony William. Et inntak av frukt, bær, grønnsaker, krydder og urter forandrer oss på alle nivåer i sjel, kropp og sinn.

 

Når han for eksempel snakker varmt om villblåbærenes fortreffelighet, snakker han ikke bare om antioksidanter og vitaminer. Han forteller også om de forbløffende overlevelseskreftene som er pakket inn i de små bærene som vokser og trives under de vanskeligste forhold. Når vi spiser villblåbær, bringer vi bokstavelig talt de samme egenskapene inn i kroppen vår – den samme utrolige evnen til å overleve mot alle odds. Om den mye baktalte poteten sier han at den trekker med seg høye konsentrasjoner av makro- og mikronæringsstoffer fra jorden. «Poteten er en ren legemliggjøring av rotfeste og forankring, en påminnelse om våre egne skjulte talenter – de sidene ved oss som ligger begravd under overflaten.»

 

Andres velbefinnende viktig

Da Anthony var fire år gammel, hørte han en indre stemme som presenterte seg som Den høyeste ånd. Stemmen, som han nå ganske enkelt kaller Ånd, har siden snakket uavbrutt i øret på ham. Ånd ramser opp symptomene til alle i Williams nærhet og har også lært ham hvordan han skanner mennesker og avdekker blokkeringer, infeksjoner, tidligere og nye problemområder og sjelelige lidelser. William ser det som sin livsoppgave å formidle den innsikten Ånd gir ham, som også omfatter svar som legevitenskapen ennå ikke har avdekket.

 

Livsforvandlende mat inneholder viktig informasjon om de sanne årsakene til fremveksten av sykdommer, kunnskap om hvordan vi kan beskytte oss mot dem og metoder for å avhjelpe lidelser som allerede eksisterer. Vekstene fra Moder jord som William presenterer, kan reparere DNA-et, styrke immunforsvaret, gi større mental klarhet, gi beskyttelse mot andres negative følelser og mye mer. I tillegg beskriver han teknikker som gjør det mulig å hente frem de mest helbredende egenskapene i vekstene og rette dem inn mot individuelle behov.

 

De nådeløse fire vs De hellige fire

Stråling, giftige tungmetaller, virus, og DDT – de nådeløse fire – har mye av skylden for de fysiske og psykiske plagene mange lider av i vår tid, sier William. Motgiften finnes i frukt, grønnsaker, urter og krydder, og ville bær – de hellige fire. Ettersom disse vokser fra jorden, nærer seg av sol og regn og er utsatt for elementene dag etter dag mens de utvikler seg, er de nært forbundet med naturens hellige krefter. Ikke bare inneholder de de ernæringsmessige byggesteinene vi trenger for å fungere, de inneholder også intelligens fra Moder jord og fra himmelen, og med stor kraft motvirker de og avgifter de de nådeløse fire, hjelper oss med å håndtere stress, styrker immunforsvaret og gir oss energi og overskudd. Du trenger ikke å legge om kostholdet ditt, sier William. Livet ditt vil uansett bli forandret til det bedre dersom du bare tilfører mer av de hellige fire.

 

Kroppens sug, hjertets savn

Jeg mener å ha erfart at hjertets savn kan utløse et kroppens sug. Jeg mener også å huske at jeg kan ha lindret slike sug med inntak av svært mye annet enn et utvalg fra de hellige fire. En pizza som gjør seg selv i løpet av få minutter i stekeovnen, en burger i bua, en kake, litt sjokolade … Selv om hodet vet bedre, er det farlig fort gjort å velge mat som inneholder det Anthony William beskriver som betennelsesfremkallende, magesårdannende, blodsukkerdrivende, arterieblokkerende, leverutmattende, sløvende, væskeopphopende, energitappende, patogennærende og sykdomsfremmende elementer. Kroppens sug er dessverre slett ikke alltid et budskap om hva slags mat den har størst behov for i øyeblikket. Både kropp og sinn er blitt dressert gjennom reklame, feilinformasjon, sosialt samvær rundt mat, og alt annet enn sunne godbiter og måltider, og derfor vet vi ikke lenger hva slags mat vi helst burde spise. Håpet ligger i at når vi begynner å tilføre kosten vår mer av de hellige fire, vil trangen til det usunne etter hvert endre seg. William lover at når kroppen har kvittet seg med den nødvendige mengden giftstoffer, vil den sterkeste trangen til enkelte ugunstige matvarer forsvinne helt mens andre blir svakere og lettere å håndtere.

 

Mye og ofte

Ønsker vi å avverge sykdommer, må vi være proaktive og gjøre bruk av den medisinske kraften som ligger i de femti livsviktige matsortene i Livsforvandlende mat. Skal vi høste alle fordelene ved disse naturens mirakler, må vi spise mye av dem, og det jevnlig. Hver lille munnfull hjelper. Ønsker du å oppnå raskere resultater, kan du for eksempel sette av én dag i uken til å spise måltider som utelukkende består av livsforvandlende mat. Eller du kan forsøke en hel uke, eller kanskje en hel måned! Når vi blir mer bevisste på hva vi spiser – det vil si når vi inntar mer frukt og flere grønnsaker, ville bær, urter og krydder, kan det ha fordeler som overgår alt vi er i stand til å forestille oss, sier William. I boken bruker han sine egne klienter som eksempler på den store forvandlingen som kan skje.

 

De tolv livsforvandlende englene

Engler, sier William, vet at mat er et spørsmål om liv og død for oss som lever på jorden. I Livsforvandlende mat nevner han tolv livsforvandlende engler som har i oppgave å forsterke frukt og grønnsaker fra grunnen av. De tilfører englekraft til hvert eneste eple og spinatblad vi spiser. Englene oppmuntrer plantene til å produsere mest mulig, de leder mat frem til de sultne, og kontrollerer været slik at avlingene skal bli best mulig – de går til og med så langt som til å påvirke den veien vinden blåser for å hindre flest mulig luftbårne kjemikalier i å komme seg inn i vekstene. Englene hjelper til med modningsprosesser, og det hender de demper fallet for en moden frukt så det fremdeles skal være fristende å spise den. De nærer frøene som ligger i jorden, og de arbeider vedvarende for å sikre at maten vi kommer til å spise fremover er bra for helsen. Og de tenker ikke bare på menneskenes ve og vel – de livsforvandlende englene styrer og støtter dyrenes årlige forflytninger og reiser sammen med dem for å passe på at de får næring underveis. I tillegg påvirker de skapninger som bestøver planter, og leder kolibrier, bier og andre insekter til blomstene på matplantene våre til gjensidig nytte. William forteller at i enkelte tilfeller har de livsforvandlende englene fått i oppdrag å spre bevissthet. Blant annet skal det være de som står bak den økologiske tankegangen som i økende grad brer seg. En stor gruppe av disse englene arbeider også for å få slutt på produksjonen av genmodifisert mat.

Har du lyst til å ta kontakt med disse englene? Da må du be dem om å komme til deg. Du må tiltale dem ved navn, og du må si navnet høyt (alle de tolv englene er nevnt i boken med navn og ansvarsområder). Du trenger ikke å rope – det trenger ikke å være stort mer enn en hvisking – men englene trenger lyd fra stemmebåndene våre som et signal om at vi er åpne for at de griper inn. Med selvhjelp i form av inntak av mirakelvekstene og støtte fra de tolv forvandlende englene, bør veien til et langt liv med god helse være ryddet og ren!

Til toppen

Flere bøker av Anthony William:

Utdrag

Dyrk din egen helbredende mat

Å dyrke din egen mat kan være noe av det beste du noen gang har gjort for deg selv – både fysisk, åndelig og følelsesmessig. Hagearbeid kan være en forvandlende meditasjon. Når du arbeider med jorden, kommer du i kontakt med moder jord på en måte som helbreder og renser sjelen. Og du vet sikkert allerede at det er fin mosjon, for ikke å snakke om at det gir deg den aller reneste maten, holder kjemikalier ute av kostholdet ditt, og sørger for å hente kritisk viktig opphøyet biotika inn i systemet ditt, slik du leste om i forrige kapittel.

        

I tillegg til disse fantastiske godene kommer også en hemmelighet du ikke har hørt omtalt noe annet sted.

 

Når du dyrker din egen mat, vokser den på en slik måte at den oppfyller dine konkrete behov. Hvert eneste korianderblad, hvert eneste bringebær, hver eneste agurk utvikler seg med ditt navn skrevet i seg. Når du planter et grønnkålfrø, vil den voksende planten vite akkurat hvem du er og nøyaktig hvilke behov du har på alle nivåer. Hvis du har en sykdom, vil grønnkålen intuitivt oppfatte hvilken sykdom det er snakk om, til tross for at du kanskje ikke selv har klart å finne en diagnose for symptomene dine – ja, selv om du ikke engang er klar over at du er syk! Mens du steller planten – vanner den, gir den gjødsel og luker rundt den – vil grønnkålen fange opp hvem du er, og den utvikler seg med den rette blandingen av næringsstoffer for dine individuelle behov. Når du til slutt plukker inn disse krusete bladene og forvandler dem til en salat, vil det bli den mest helbredende salaten du i det hele tatt kan spise, fordi den leverer skreddersydd næring til kroppen din.

        

Det samme gjelder behovene dine på et sjelelig plan. Hvis du har brister i sjelen, hvis du gjennomgår en vanskelig periode, hvis du er i tvil om hensikten med livet ditt her på jorden – vil plantene du dyrker, oppfatte dette. De vil gjerne hjelpe deg med å komme igjennom disse problemene, så de vokser med de rette elementene og med den energien du trenger for å balansere følelsene dine. Maten du dyrker til deg selv, vil beskytte deg med en glødende hengivenhet. Av og til gjør vi alt vi kan for å glede oss over øyeblikket her og nå, men minner om vonde og vanskelige tider gir oss ikke ro til å slappe av. Ofte finnes det ingen åpenbar grunn til det, men vi finner ikke de rette tilhørerne, de menneskene som virkelig vil lytte til livshistorien vår og komme med akkurat den kommentaren vi har behov for. Vi kan ikke alltid slutte fred med mennesker fra fortiden. Det vi kan gjøre, er å stelle best mulig med disse små frøene i jorden som blir symboler på vitalitet, planter som ønsker å takke oss for godt stell ved å ta seg like godt av oss.

 

La oss si at du alltid har hatt en trist fornemmelse av å være usynlig for dem du har rundt deg, og du leser i denne boken at poteter hjelper når du føler deg tråkket på. Så når våren kommer, setter du noen poteter ute i hagen din. Gjennom de månedene du steller med disse potetplantene, gir dem økologisk næring, vanner dem når det ikke har vært regn nok, og holder utkikk etter biller som kan ødelegge avlingen, oppfanger potetplantene signaler om de følelsene du sliter med. Det er planter som disse som er de beste tilhørerne dine, de ekte vennene dine. De fornemmer de barndomsopplevelsene som først utløste følelsen av å bli oversett, og de hendelsene senere i livet som befestet frustrasjonen i deg. Når den dagen endelig kommer at du kan stikke greipet i jorden og grave opp de skjulte skattene dine, vil det måltidet du lager inne på kjøkkenet med dampede nypoteter, nære sjelen din på en måte ingenting annet kan gjøre – samtidig som de utrydder den svake E.coli-infeksjonen i tarmen din som kunne ha utviklet seg til Crohns sykdom dersom den ikke ble tatt hånd om tidlig nok. Og når du fortsetter å koke disse potetene i ukene som følger, vil de fortsette å beskytte kroppen din mot mikroskopiske inntrengere og lege de åndelige sårene. Dette er det jeg kaller den ultimate næringen for sjelen.

 

Gjør maten til din egen

Vi kan ikke alltid dyrke vår egen mat, enten som følge av klimaet eller på grunn av mangel på tid eller plass, eller fordi andre omstendigheter gjør det umulig. Men selv om vi kjøper mat i butikken, ønsker vi fremdeles å få størst mulig helbredende effekt ut av den. Problemer et selvfølgelig at nettopp det samme prinsippet som gjør at mat fra din egen hage er spesielt gunstig for deg, innebærer at mat du ikke har dyrket selv, har tatt til seg andre menneskers energi.

        

En enkelt fersken eller et brokkolihode har vært igjennom mange hender, fra gårdsarbeiderne som plantet frøene og rotstokkene, til dem som stelte åkrene og frukthagene, fra dem som høstet avlingen, til dem som pakket den for forsendelse, fra medarbeideren i butikken som la den frem i hyllene, til andre kunder som har rotet igjennom utvalget før du kom. Frukten og grønnsakene kan ta til seg alle disse menneskenes behov og innrette seg mot deres helbredelse. For å motvirke effekten av dette og gjøre matinnkjøpene dine til dine egne, kan du ta i bruk noen teknikker som går langt utover det å tilberede maten med kjærlighet og takknemlighet. Disse teknikkene vil bidra til at det du spiser, er mest mulig gunstig for dine spesielle problemstillinger, både på et fysisk og et sjelelig plan. Det beste er selvfølgelig hvis du kan gjennomføre alle tre av dem, men bare én av disse prosessene vil ha stor innvirkning på resultatet.

 

  • Ta deg tid til å la hendene dine gli over de kostelige varene dine noen ganger om dagen – frukten som modner på kjøkkenbenken, grønnsakene som ligger i kjøleskapet – stopp opp et øyeblikk når du går forbi og stryk over dem, på samme måte som du ville gjøre når du går forbi et elsket kjæledyr.
  • Snakk til frukten og grønnsakene dine og fortell dem hvor dyrebare de er: "Du ble dyrket for meg. Det var meningen at vi skulle være sammen. Dessverre oppsto det en forsinkelse i den prosessen, men nå er vi endelig forent."
  • Før du skjærer i (eller på andre måter forbereder og spiser) frukt, grønnsaker, urter, krydder eller vill mat, skal du holde den i hendene i tretti sekunder for å gi den anledning til å koble seg på deg som individ og finne frem til behovene sine.

Til toppen

Om forfatter Anthony William

Anthony William, bestselgende forfatter av Medisinsk klarsynt, ble født med en enestående evne til å kommunisere med en høytstående ånd, som han ganske enkelt kaller Ånd, og som gir ham nøyaktig informasjon om sykdom og helse, informasjon som ofte ligger langt forut for sin tid. Helt siden Anthony var fire år, da han sjokkerte familien sin med å erklære at den symptomfrie bestemoren led av lungekreft (hvilket stemte), har han brukt evnene sine til å lese folks helsetilstand og forklare hvordan de kan gjenvinne helsen. Den enestående treffsikkerheten han har som medisinsk klarsynt, har gjort ham respektert verden over. Klientene hans kommer fra alle samfunnslag; det de har til felles er at de ikke greide å finne veien til helbredelse før Anthony formidlet kunnskapen fra Ånd. William er også blitt en uvurderlig ressurs for leger som trenger hjelp til å løse sine vanskeligste tilfeller. www.medium.com

Til toppen