Vindu mot en annen verden (Innbundet)

Min reise til andre virkeligheter

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202449827
Omtale Vindu mot en annen verden

Se intervju med Anne-Kristine

Jannecke Øinæs fra Wisdom from North i samtale med forfatteren

 

Vakre pust fra en annen verden

«Tro hvordan det er å være død? Total frihet? Frihet fra fysiske smerter og den konstante torturen. Sikkert helt smertefritt. Ingen fysisk kropp som lenger hindrer.»

Av Kari Kahrs

Aktive og treningsglade Anne-Kristine Augestad skulle bare ut for å kjøpe nye ski. «Ikke dra,» sa den høyreiste, mørkhårede kvinnen hun så ofte så og hørte i sitt indre. «Det er storm. Vent til været blir bedre. Det kommer til å skje en ulykke.» Som vanlig undertrykte Anne-Kristine de indre signalene og gjorde seg klar til å dra ut sammen med en venn. Inni henne murret uroen over budskapet hun hadde mottatt, men hun lot som ingenting. Den indre stemmen ga seg ikke: «Du må ikke reise. Det vil endre livet ditt. Det kommer til å skje en ulykke.»

De er nesten fremme. I en utkjøring fra et kjøpesenter står en rød bil og venter på å få krysse deres kjøreretning. Plutselig står den på tvers rett foran dem i påvente av en luke for å slippe til i motgående felt. Brøytekanten på høyre side er to meter høy, og det er tett trafikk i motsatt retning – ingen mulighet til å svinge verken til høyre eller venstre. Vennen tråkker på bremsen, men veien er såpeglatt.

Det skjer så fort. Anne-Kristine blir slengt bakover og forover og smeller inn i dashbordet. Brått blir alt stille. Smerten kommer sigende, fulgt av en kraftig kvalme. Nakken og hodet gjør grusomt vondt, og alt blir verre utover kvelden. «Nå er det ingen vei tilbake,» sier den indre stemmen. «Nå er livet ditt forandret for alltid.» Men Anne-Kristine vil ikke akseptere det hun hører. Innbitt bestemmer hun seg for at det ikke er så ille som det kjennes ut. Dessuten hører hun ikke stemmer, hun ser ikke døde personer. Og hun har faktisk ikke så veldig vondt i nakken. Det hele er egentlig ikke noe å bry seg om!

Mer feil kunne hun ikke ta. En omfattende og alvorlig operasjon ble utført i Tyskland med langvarig sykeleie og rehabilitering i etterkant. En ny ulykke medførte enda en operasjon. Smertene er uutholdelige. Tanken på å skulle leve med kronisk vondt gjør henne nesten desperat. Hun tar seg stadig oftere i å fantasere om mulige veier ut av livet. I mange måneder ligger hun til sengs og tenker mye på hvordan det ville vært å være død.

Anne-Kristine valgte å leve. Det tok nærmere åtte år før hun klarte å stable seg på bena igjen. I dag er hun oppegående og vel så det. Du har sikkert sett henne i TV-seriene Jakten på den 6. sans og Åndenes Makt. Nå har hun skrevet bok om evnene sine og veien til erkjennelsen av dem.

Følgesvennene
Anne-Kristine har vært klarsynt hele livet. Lenge var hun svært opptatt av ikke å fortelle det til noen og brukte mye tid på å fortrenge det. Hun trodde at stemmene hun hørte og alle synene hun hadde betydde at hun var psykisk syk.

Allerede som barn hadde hun mange oversanselige opplevelser. Hun kunne få sterke sansefornemmelser på steder og i bygninger uten å forstå hvorfor, og hun fornemmet mennesker omkring seg selv og andre som ingen andre kunne se. Ofte hørte hun også svake stemmer som snakket. Hun ble redd, og gjorde så godt hun kunne for å fortrenge det. Fra naturens side var hun et kreativt og fantasirikt barn, og når de indre opplevelsene ble for sterke, forklarte hun det med at hun hadde litt for god fantasi.

En av stemmene lot seg imidlertid verken avvise eller bortforklare. En mild, ekkolignende stemme som skilte seg fra alle de andre stemmene hun hørte. Stemmen ga råd og veiledning, og den var klar og tydelig. Den virket ren, ekte og snill. Noen ganger så hun indre bilder av en vakker, rakrygget dame, men hver gang fortrengte hun synet. Det ble for skummelt å se på henne. Men selv om hun var redd, følte hun hele tiden at det var godhet i damen. Nå ser hun at redselen bunnet i hennes egen angst for å miste kontrollen over seg selv og sin skjebne.

Etter hvert var det to fra åndeverdenen som alltid var hos henne: den vakre, rakryggede – Den Høyreiste – og følgesvennen hennes Wilma, ballettdanseren, som av og til kunne være forferdelig barnslig. Etter hvert føltes det imidlertid trygt å ha dem i nærheten.

Vendepunktet
Hun trodde ikke sine egne øyne: Over TV-skjermen i direkte sending den 11. september 2001 rullet terrorangrepet hun hadde sett og sanset på alle måter 12 år tidligere i World Trade Center. Først det ene flyet, så det andre like etterpå, rett inn i tvillingtårnene. Det var ufattelig. Røyken som spredde seg mørk og kvelende, mennesker som klatret ut gjennom vinduene og klamret seg fast flere titalls etasjer over bakken – og som slapp taket med vilje og falt mot jorden som små sorte dukker.

Anne-Kristine visste nøyaktig hva som skjedde videre. World Trade Center kom til å kollapse, og mange mennesker ville dø. Tårene som triller. Sorgen som fyller henne. Akkurat som 12 år tidligere. Det ufattelige i at det var sant. At det faktisk skjedde.

Etter noen måneder betraktet hun tragedien fra et nytt perspektiv. Hun forsto for første gang at hun ikke var psykisk syk. Det var utrolig vanskelig å ta inn over seg at det hun hadde opplevd på toppen av World Trade Center den gang da, nå faktisk skjedde i virkeligheten. Hun kunne ikke lenger bortforklare de indre synene og budskapene med at hun var sinnslidende.

«Du vil hjelpe mange mennesker. Du vil jobbe som klarsynt. Du vil komme på TV, og du skal også skrive.»  Den Høyreiste, Anne-Kristines personlige åndelige hjelper, var klar i sine uttalelser. Og i 2007 annonserte TVNorge i en reklamefilm at de søkte klarsynte personer som skulle delta i en ny TV-serie – Jakten på den 6. sans – der Norges mest klarsynte person skulle kåres. «Det er dette du er ment å gjøre. Søker du, vil du enten komme som nummer én eller to i konkurransen,» sa den gode hjelperen. Det føltes helt uvirkelig. Hun hadde fremdeles ikke gått ut med at hun var klarsynt. Det var bare noen ganske få av de aller nærmeste som visste det. Hun hadde riktignok forsøkt seg på å hjelpe et par av dem med evnene sine, men å stå frem på TV som klarsynt?

Det er ingen hemmelighet at Anne-Kristine kom som en god nr. 2 i konkurransen. Jakten på den 6. sans førte til at den overivrige indre skeptikeren hennes omsider holdt fred. I dag har hun tro på evnene sine. Ikke minst har tilbakemeldingene fra klientene – som vokser raskt i antall – bekreftet at hun ser.

Og de indre stemmene? De er fremdeles hos henne. Hun forteller at de kommer til henne som vakre pust fra en annen verden, gjennom et vindu hun kan se, høre, føle og fornemme andre virkeligheter.

Anne-Kristines metode
Anne-Kristine har brukte de vanskelige årene i livet sitt til å finslipe metoden hun selv benytter i kontakt med åndeverdenen. Hun har systematisert og tilrettelagt den slik at vi alle kan lære hvordan vi med våre egne sanser og åndenes hjelp kan utvikle vår egen sjette sans. Metoden er blitt til dels gjennom samtaler med hennes egne veiledere fra åndeverdenen, dels som et resultat av tusener av timer med meditasjon og mental trening. Den presenteres i sin helhet i Vindu mot en annen verden.

Til toppen

Andre utgaver

Vindu mot en annen verden
Bokmål Ebok 2014

Du vil kanskje også like

Om forfatter Anne-Kristine Augestad

Anne-Kristine Augestad (født 1969) er kjent fra TVNorges mest populære serie gjennom flere sesonger, Åndenes makt. Etter at hun i voksen alder erkjente sine egne evner og valgte å stå frem med dem, har hun hjulpet tusener av mennesker med klarsynet sitt og evnene som medium. I dag holder hun kurs og tar imot klienter. Hun bor i Sør-Tyskland med mann og to barn.

Til toppen

Utdrag

For mange år siden forstod jeg ikke hva Wilma, Den Høyreiste og den sjelfulle bestemoren min mente da de fortalte meg at jeg kom fra lyset og var lys. Nå forstår jeg at lyset er kraften som gir sjelen rom til å skape en bevisst åndelig oppvåkning hos mennesket. Denne innsikten defineres av mange metaforisk som en reise i følelser og menneskelige erfaringer hvor det indre følelsesmessige forsvaret stadig brytes ned gjennom smerte og innsikt. En reise som kan oppleves som meningsløs for mennesket.

I denne søken i sine dypere lag kommer alle mennesker til slutt i kontakt med sjelen sin. Med en gang mennesket blir bevisst at sjelen deres, har en stemme, en klang og en egen melodi, blir mennesket bevisst seg selv som sjeler på reise her på jorden. En reise som har en mening og som er skissert på forhånd. Vi har en plan med vårt virke som mennesker her på jorden. Vi har valgt våre erfaringer, emosjonelle utfordringer og vår utvikling på forhånd.

Alle mennesker har derfor en helt spesiell betydning i den plassen de har fått på jorden. Med de kortene vi har fått utdelt skal vi nemlig forstå at vi er alt annet enn ubetydelige. Vi er reisende i et landskap der vi hele tiden kan ta bevisste valg i forhold til om vi velger å elske oss selv, eller oppleve andre følelser.

Vi skal begynne å elske oss selv for den vi faktisk er som mennesker. Perspektivet på hvordan vi ser på oss selv som mennesker og hensikten med den menneskelige erfaringen endrer seg. Vi får en dypere forståelse av å være tilknyttet noe mer, noe utenfor oss selv som er større enn noe annet vi tidligere hadde forestilt oss. Vi føler oss nærmere og sterkere knyttet til en idé om at vi er ett med kraften i oss selv, og at denne kraften i oss har direkte kontakt med alle andre mennesker. Det vi tidligere trodde fantes utenfor oss, er ett med sjelen vår. Dermed blir skillet mellom det som er større enn oss til slutt så lite, fordi vi forstår at det som ligger utenfor oss selv – det ligger også inni oss. Det er det som er essensen av vår sjel.

Til toppen