Løvekvinnen av Erik Fosnes Hansen (Lydbok-CD)

Løvekvinnen (Lydbok-CD)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2006
Innleser: Hansen, Erik Fosnes
Spilletid: 12:00
Antall enheter: 11
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202265878
Omtale Løvekvinnen

Innfrir alle forventninger!

Endelig er Erik Fosnes Hansen tilbake med en ny, fantastisk roman! "Løvekvinnen" er en uvanlig sterk og levende historie om ensomhet, og om hva som egentlig er vakkert og stygt her i verden.

Året er 1913. Ruth Arctander, gift med stasjonsmesteren Gustav, dør under fødselen av deres lille datter Eva. Det klarer ikke den sjokkerte og sørgende faren å tilgi barnet.
      Enda mindre klarer han å akseptere det som man hvisker om i bygda, men som bare han og de andre som var tilstede under fødselen vet faktisk stemmer: At stasjonsmesternes lille datter er dekket over hele kroppen av tykk pels.

Gripende fortellerkunst
Historien om løvekvinnen Eva må kunne sies å være en av de mest unike oppvekstskildringene noensinne beskrevet i litteraturen. Lille Eva vokser opp i isolasjon, på farens togstasjon. Hun er en som liten katt, som på stille poter tasser omkring i sitt eget univers.
      De eneste menneskene hun har kontakt med er faren og barnepiken Hanna, som umiddelbart fatter godhet for henne. Når den lille løvepiken tas opp av badet, er det Hanna som forsiktig frottérer henne tørr, så ikke de lange, silkemyke hårene som dekker kroppen hennes skal lugge. Det er Hanna som aller første gang kler på Eva i hennes fineste stas, og tar henne med ut av hennes lukkede tilværelse, til verden utenfor stasjonsmesterboligen. Det blir en særdeles smertefull opplevelse for den lille jenta, som er så fryktelig annerledes.
      I en brutal verden lærer Eva seg å overleve, og møysommelig finner hun seg sine venner. Og hun oppdager at det noen synes er merkelig og frastøtende, finner andre tiltrekkende og vakkert ...

Til toppen

Andre utgaver

Løvekvinnen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2008
Løvekvinnen
Bokmål Lydbok MP3-CD 2008
Løvekvinnen
Bokmål Ebok 2010
Løvekvinnen
Bokmål Heftet 2016
Løvekvinnen
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av Erik Fosnes Hansen:

Anmeldelser Løvekvinnen

«… vil få mange fornøyde lesere. Det fortjener den. Uten Fosnes Hansens egenartede, herlig utidsmessige stemme ville norsk samtidslitteratur vært fattigere.» 
Jon H. Rydne, VG 

«Et mesterverk av en roman.» 
Jyllandsposten

«… en oppvisning i vakker stil; en mektig, litterær fabel.»
Le Monde

Til toppen

Om forfatter Erik Fosnes Hansen

Erik Fosnes Hansen (f.1965) har ikke hatt noen skjønnlitterær utgivelse siden han ga ut verdenssuksessen Beretninger om Beskyttelse 1 i 1998. Etter denne boka har han levd med et overveldende forventningspress fra lesere og anmeldere i over tretti land, som har gledet seg til at neste bok skal komme. Løvekvinnen er helt uavhengig av hans foregående roman, men den innfrir likevel alle forventninger som er knyttet til Fosnes Hansens forfatterskap. Her er han tilbake slik vi kjenner ham, kunnskapsrik til fingerspissene, og med en språkføring og en fortellerevne som er en ren nytelse å oppleve!

Til toppen