Lyset mellom oss (Heftet)

de døde forteller, de levende lærer

Forfatter:

Benedicta Windt-Val (Oversetter)

Med historier som gir oss en ny forståelse av bevissthetens enorme rekkevidde og utvider vår oppfatning av hva det vil si å være menneske.

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 316
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The light between us
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
ISBN/EAN: 9788202515461
Omtale Lyset mellom oss

Den andre siden er rett foran deg!

Laura er blitt vist et bilde av et massivt felt av lysenergi. Det fremstår som en enhet, men hun ser tydelig at det består av milliarder på milliarder av mindre lyspunkter. Vi er disse lyspunktene. Mellom lyspunktene – oss – ser hun strålende strenger av lysenergi som binder oss på jorden sammen og skaper en forbindelse til dem som har gått over til den andre siden.

Av Kari Kahrs

Laura, som er klarsynt, klarfølt og klarhørt, forteller at lysfeltet ikke kan eksistere uten oss, og at vi ikke kan eksistere individuelt uten det. Trodde du at vi eksisterte uavhengig av hverandre, tar du feil. Energien vår er sammenfiltret med alle andres energi. I likhet med alt annet i universet består vi av atomer og molekyler som er i konstant bevegelse, og disse partiklene beveger seg – vibrerer – med ulik hastighet. En stol beveger seg da ikke, sier du. Jo, det gjør den! All materie, hele skaperverket, alt liv er definert av disse partiklenes vibrasjon. Lauras egne atomer og molekyler vibrerer med en høyere hastighet enn hos de fleste. Dette tror hun er årsaken til at hun er litt annerledes enn folk flest.

 

Dobbeltliv

I tjue år levde Laura et dobbeltliv. Om dagen var hun engelsklærer, om kvelden satte hun berømtheter, idrettsstjerner, astronauter, politikere og også alminnelige mennesker i forbindelse med deres avdøde slektninger. Utover å gi avlesninger for dem som tok kontakt med henne, tenkte hun aldri på å dele innsikten sin med verden. Hun hadde ingen planer om å skrive bok. Men så en dag da hun hadde vakt i friminuttet på skolen der hun underviste, opplevde hun en plutselig, omfattende nedlastning av informasjon og innsikt fra universet. Det var som et lynnedslag, og det brakte en spontan klarhet. Den grunnleggende instruksen var enkel: Du skal dele historien din med andre.

 

Sertifisert forskningsmedium

Laura hadde lenge ønsket å få vite hva som lå bak hennes spesielle evner, og tok kontakt med et forskningsinstitutt som undersøker fenomener som ikke kan forklares på tradisjonelt vis. Instituttet har blant annet som mål å finne ut hva man kan gjøre med det potensialet som eksisterer mellom kropp, bevissthet og ånd, om vi kan helbrede hverandre og oss selv, om det er mulig å kommunisere med slekt og venner som er gått over til den andre siden – nettopp de fenomenene Laura selv hadde stor erfaring med og var så opptatt av.

 

Den dagen hun sa ja til å la seg teste, avla hun et løfte både til seg selv og den andre siden: Besto hun testen, skulle hun aldri mer tvile på evnene sine. Da var hun et sant medium, kommunikasjonen med de døde var ekte, og sjelene på den andre siden ville vite hvordan de kunne finne henne og snakke med henne og gi gyldig informasjon.

 

Laura besto alle tester og er i dag godkjent som et av kun nitten sertifiserte forskningsmedier. Det innebærer at hun kan delta i instituttets eksperimenter og bistå når det gjelder forskning på oversanselige fenomener. Sertifiseringen har nok også gjort sitt til at det er to års ventetid for å få personlig kontakt med den andre siden med hennes hjelp.

 

Avlesning i praksis  

Laura gir helst avlesninger over telefon. Da konsentrerer hun seg best. Hun lukker øynene og innstiller seg på åndedrettet. Når hun føler seg klar, setter hun på seg sitt trådløse hodesett og kontakter den personen hun skal lese. Så snart hun har oppnådd full kontakt med den andre siden, dukker det opp et synsfelt, et tomt, rektangulært felt som åpner seg i bevisstheten hennes. Her oppstår bilder, symboler, illustrasjoner, av og til korte filmklipp. Det tomme feltet deler hun i to, en venstreside og en høyreside.

 

Venstre side er satt av til klarsynt aktivitet, og det er alltid her hun begynner avlesningen. Her dukker klientens åndelige veiledere opp i form av lysende punkter, som regel i grupper på to eller tre. Hun får også opp en horisontal historisk tidslinje over klientens liv, med små, vertikale streker trukket ved en bestemt alder for å markere viktige livshendelser både i fortid og fremtid. Hun konsentrerer seg om venstresiden til hun ser og føler at noen «trenger seg inn» på høyre side.

 

Høyre side er inndelt i et øvre, midtre og nedre nivå, og her ser Laura små, vibrerende lyspunkter – energien til skikkelsene som kommer på besøk fra den andre siden. Øvre nivå er reservert slektninger på morssiden, nedre er for slektninger på farssiden. Venner, søskenbarn og jevnaldrende opptrer gjerne nærmere midten. Laura forteller at når lyspunktene dukker opp, kan hun i tillegg til bokstaver, ord, navn og bilder som fremkommer også «høre» budskap fra de besøkende, som når man hører en tanke. Sjelene på den andre siden benytter også Lauras fysiske kropp for å formidle informasjon. Under en seanse kan hun oppleve både stress, overbelastning og smerte. Hun kan fornemme trykk for brystet, kjenne en brennende svie, kjenne lukten av røyk, føle varme og en rekke andre sanseinntrykk som hun tolker og forbinder med konkrete situasjoner.

 

Laura forteller at hver eneste seanse gir henne ny lærdom. Hun har forstått at ingenting i universet skjer tilfeldig, at hver eneste person vi møter, har noe å lære oss eller lære av oss, og at den andre siden våker over oss med stor kjærlighet og klare formål.

 

Skjebnepunkter

Har vi fri vilje til å stake ut livskursen vår, eller er fremtiden allerede kartlagt? Laura er blitt vist en modell som omfatter både fri vilje og forutbestemmelse. Den viser at tilværelsen vår er kartlagt gjennom et enormt antall skjebnepunkter som er på plass før vi blir født. Dette er de avgjørende punktene, en uavbrutt serie av vesentlige hendelser, utslagsgivende øyeblikk og betydningsfulle personer, som samlet utgjør vår tid på jorden. Mens vi er her, skaper vi handlinger som forflytter oss fra det ene skjebnepunktet til det neste. Vi trekker selv strekene mellom punktene. Vi tar selv de avgjørelsene som fører oss fra det ene punktet til det neste. Underveis former og skaper vi vårt eget liv, på leting etter mening og svar på de evige spørsmålene.

 

Både de mange seansene Laura beskriver i boken og hennes egen livshistorie handler egentlig om det samme: om menneskehetens stadige streben etter svar på de store spørsmålene, som hvorfor er vi her, og hva er hensikten med livet. Gjennom sin egen livshistorie og sine klienters historier ønsker hun å åpne oss for å vurdere muligheten for at livet fortsetter etter døden. Er vi åpne for å ta imot, kan vi bli klokere, gladere og mer autentiske mennesker, sier hun. Da kan vi komme nærmere vår egen sannhet, nærmere vårt egentlige jeg – den aller beste utgaven av den vi er.

Til toppen

Andre utgaver

Lyset mellom oss
Bokmål Ebok 2016
Utdrag

Ken strevde med et spørsmål i forbindelse med faren, som døde da Ken bare var sytten år. Gjennom mesteparten av livet hadde Ken hatt en følelse av at faren fortsatt var med ham. Han hadde ikke visjoner, og han hørte heller ingen stemmer eller noe slikt – han bare følte farens nærvær. Han fornemmet farens essens som en veiledende kraft i livet sitt. Men mest av alt merket han fremdeles farens kjærlighet, selv om de ikke var sammen lenger.

        

Lenge før readingen vår skrev Ken om disse følelsene i et memorat: «Jeg har alltid følt min fars kjærlighet som et grunnleggende faktum i livet mitt, selv da han ble nødt til å forlate meg. Og når jeg dør, håper jeg at jeg vil få bekreftet denne følelsen når jeg til slutt kanskje vil få se ham enda en gang, stående med utstrakte armer mens han venter på å ønske meg velkommen hjem.»

        

Nå, under readingen vår, ønsket Ken å få vite om det han følte, var reelt.

 

Flere av Kens familiemedlemmer kom igjennom under readingen, alle på én gang – de snakket i munnen på hverandre og puffet og knuffet for å gjøre seg hørt. Moren hans kom igjennom, og deretter noen på morens side av familien, en kvinne ved navn Mary, som var sterk og kraftfull. Ken sa at det var hans tante Mary. Så nevnte den andre siden en person med en D i navnet sitt.

        

«Er det en David her på jorden?» spurte jeg.

        

Ken sa at sønnen hans het David.

        

«Jeg får inn en Kathryn også,» sa jeg.

        

Det var navnet på datteren til Ken. Den andre siden fortalte meg om barnebarnet hans, Max, også.

        

Kens far var også til stede, men han holdt seg mer i bakgrunnen.

        

Etter en stund spurte Ken etter faren. Og da først kom han frem.

        

«Jeg føler det som om han døde før tiden,» sa jeg. «Den tiden dere hadde sammen her, ble avkortet. Og jeg hører en unnskyldning for det. Han ber deg om forlatelse, det er det jeg får inn. Det er som om han sviktet deg på en måte. Som om han gikk over uten at han fikk nok tid sammen med deg, som faren din. Jeg får inn brystområdet. Noe i brystområdet. Det var ikke tid til å si adjø engang.»

 

Ken forklarte at han ikke hadde vært til stede da faren døde av et hjerteattakk.

        

«Faren din sier at han er lei for det,» fortalte jeg. «Jeg føler det som om han sier at han burde ha tatt bedre vare på helsen sin.»

        

«Kan du se ham?» spurte Ken.

        

«Jeg tror ikke han var så veldig høy,» sa jeg. «Var han under én meter og åtti?» Ken bekreftet at det stemte. «Han hadde mørkt hår.» Ken svarte ja. «Og på et tidspunkt hadde han bart?» Ken svarte bekreftende igjen. «Det er noe rart med den barten – han synes han så tåpelig ut med den. Han spøker om barten sin.» Ken lo høyt.

        

«Jeg føler det som om faren din forsøkte å bygge opp noe mens han var her,» sa jeg. «Jeg mener ikke på samme måte som å bygge et hus, men han forsøkte å bygge opp noe som var hans eget – men det ble avbrutt. Det ble ikke fullført. Han var ikke så glad for det. Da han døde, reagerte han omtrent slik: ‘Hei – hør nå her. Nå prøver dere å lure meg. Si meg ... finnes den andre siden virkelig? Og mener dere virkelig at jeg ikke skal få lov til å gjøre meg ferdig med det jeg arbeidet med?’ Han var misfornøyd med det.»

        

Ken forsto hva han mente. Faren var kunstner, og han døde midt under arbeidet med å skape flere verker.

        

«Faren din sier at han hjelper deg med arbeidet ditt fra den andre siden,» sa jeg. «Av og til opptrer han som organisator på den andre siden, og det bidrar til å fremme arbeidet ditt her.»
        

«Så faren min hjelper meg altså?»
        

«Han hjelper deg nå, og han har hjulpet deg i mange år. Siden han ikke kunne gjøre det rent fysisk her, måtte han gjøre det fra den andre siden.»
        

«Jeg har alltid følte det,» sa Ken. Så fortsatte han: «Det er ikke sikkert du kan svare på dette, men jeg er nysgjerrig. Jeg vil gjerne vite om jeg kommer til å treffe faren min når jeg dør.»

        

Jeg hørte latter fra den andre siden.

        

«Så absolutt!» sa jeg. «Faren din ler av deg! Han sier: ‘Du stiller et spørsmål du allerede kjenner svaret på!’ Faren din spøker med deg og ler og sier: ‘Først kommer det til å være en tunnel og et fantastisk lys, og hvis du vil, kan jeg ta imot deg først, og så kommer du til å treffe oss alle sammen her.’ Du må tro på at alle dine kjære kommer til å være der for å ta imot deg. Og faren din kommer til å stå først i køen.»

Til toppen

Om forfatter Laura Lynne Jackson

Laura Lynne Jackson underviser i engelsk på videregående skole. I tillegg er hun et klarsynt medium godkjent av Windbridge Institute for Applied Research in Human Potential. Evnene hennes er dermed utprøvd og bekreftet av noen av de mest fremtredende vitenskapsfolk som studerer overnaturlige fenomener. Hun har viet livet sitt til å utforske forbindelsen mellom oss og den andre siden. Hun snakker med døde og hjelper levende med å forsone seg med tapet av sine kjære. I Lyset mellom oss forteller hun om sin egen utvikling som klarsynt medium.

Laura Lynne Jackson bor på Long Island sammen med sin mann og deres tre barn.

Til toppen