Lyskriger (Heftet)

Den som kjenner seg kallet til å utgjøre en forskjell i verden, er en lysarbeider. Den som velger å følge kallet, er en lyskriger.

Forfatter:

Kari Kahrs (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Light Warrior
Oversatt av: Kahrs, Kari
ISBN/EAN: 9788202592837
Omtale Lyskriger

I tjeneste for lyset og kjærligheten

«Kanskje kan man si at det å være en lyskriger i alt vesentlig er å være en lysarbeider, bare at man i tillegg har sort belte i tøffhet.»

Av Kari Kahrs

Kanskje har lyskrigeren allerede kallet på deg? Den kan komme i form av en sterk emosjon, eller en trang til å foreta seg noe, sier Kyle. Som et ønske om å bli en mer positiv person, en trang til å forandre gamle vaner eller heale en form for avhengighet. Du kan også få et sterkt ønske om å hjelpe andre. 

Kyle har alltid kjent et sterkt kall til å stå til tjeneste, et tydelig ønske om å være en støtte, inspirasjon og veileder for andre. I alle hans tidligere bøker kommer det tydelig frem at han har sterk empati, spesielt for dem som lar seg stanse av sin egen frykt. Å være ærlig og rettferdig, følge hjertet og gjøre det som kjennes riktig, er leveregler han har fulgt så lenge han kan huske. Og nettopp det, sier han, er nøkkelen til å bli en lyskriger, som grunnleggende sett handler om å være seg selv, være tro mot seg selv, være ekte. 

Det dreier seg om å akseptere seg selv. Ikke om å se åndelig ut eller fremstå som åndelig eller finne veien til en bortgjemt ashram under fjerne himmelstrøk. Han vet av egen erfaring. Å være lyskriger handler om å lyse opp der du befinner deg nå, og erkjenne at alt det du gjør i ditt indre på et åndelig nivå, tjener verden. 

Balanse mellom å gi og ta
Kyle oppfordrer deg til å ta vare på deg selv før du står til tjeneste for andre. I århundrer har lysarbeiderens vei handlet om selvoppofrelse. Det, sier han, må det bli en forandring på. For at lyskrigerens arbeid skal bli vellykket, kan vi ikke være sårede healere eller healere som ikke selv er blitt leget. Spesielt som lyskriger er det nødvendig at vi har vårt utgangspunkt i ekthet. Å si «ja» når vi mener «nei», kan bli opphav til tyngende erfaringer og sinne. 

Kyle har en tanke om at når noen henvender seg til oss med et problem får begge parter en mulighet til å lære. For deg kan det bli en mulighet til å stå til tjeneste hvis du føler deg kallet til det, eller en mulighet til ikke å gi etter. For den andre kan det ligge lærdom i å be om hjelp, eller i trening i å stå på egne ben og ta ansvar for egne livserfaringer. Vi kan aldri ta ansvar for alt og alle. Lyskrigerens oppgave ikke er til enhver tid å etterleve og oppfylle andres regler og forventninger. Lyskrigeren er her for å følge sin egen sjels lys og tjene verden på en måte som også tjener dem selv. Du skal også vite at du har et hav – eller kanskje heller en himmel – av hjelpere å ty til, som du alltid kan henvende deg til når du trenger mer – eller mindre – energi.  

Respekter deg selv
Kyle blir oppsøkt av mange som har problemer med å fortsette å stå til tjeneste for andre fordi de selv er blitt fullstendig utmattet både mentalt, emosjonelt og åndelig. Han har selv vært der og forteller at det tok ham lang tid å komme dit han er i dag – trygg på seg selv og sin hensikt, og med en sunn balanse mellom å ta vare på seg selv og være til stede for andre. Han vet at mange som har sterk tilknytning til den åndelige verden har behov for å være til nytte. I bønner og i praksis spør de hvordan de kan stå til tjeneste, men ofte ender det med at de sliter seg ut. 

Lenge var Kyle Grays bønn til universet: «Bruk meg, la meg bli til nytte.» I dag erkjenner han at dette var veien til utbrenthet. Universet er ikke komplisert, sier han, det gir oss alt vi ber om hvis intensjonene våre er sterke og konsentrerte, og hvis vi gjentatte ganger ber om det samme. Ber vi om at universet skal bruke oss, vil det skje. Han mener det er derfor så mange lysarbeidere blir utbrent – de ber om å få stå til tjeneste, og blir sendt dit det er behov for dem. De fleste store lys i denne verden blir sendt til de mørkeste stedene, for det er der lyset deres kan komme til maksimal nytte. Men er det til nytte for lysbæreren? Kyle Gray er opptatt av at det gode vi gjør for oss selv i siste instans er til beste for helheten, for det, sier han, er lyskrigerens arbeid. 

Bruk dine åndelige støttespillere
Kyle Gray har et bredt utvalg skapninger, veiledere, engler og dyretotemer som han tyr til daglig i forskjellige situasjoner, og han vil vi skal vite at vi alle har den samme muligheten til å hente hjelp og støtte. Vi har et åndelig støttesystem som er tilgjengelig for oss 24 timer i døgnet, en kraftfull samling åndelige skapninger er i beredskap og bare venter på at vi skal ta kontakt. Avhengig av trossystemene våre og hva som føles riktig, kan vi samle et lag med støttespillere som vi kan ty til når som helst, sier han, og kommer med følgende oppfordring: "Gjør deg kjent med åndeveilederne dine. Be dem om hjelp når du trenger det."

Raust deler Kyle ut kraftfulle åndelige våpen for lyskrigere som er klare til handling, men som mangler mot: kaste fryktens skjold og ta imot støtte; skape en kjærlighetsfull forbindelse til englene og ens veiledere; styrke sin oversanselige beskyttelse og selvsikre stemme; overvinne frykten for å bli forfulgt; tre inn i seremonienes magi. Overveldende? våpenopplæring medfølger!

Til toppen

Andre utgaver

Lyskriger
Bokmål Ebok 2018

Flere bøker av Kyle Gray:

Utdrag

Før jeg begynte med yoga hadde ordet "kriger" egentlig aldri vært en del av vokabularet mitt. I yoga forekommer "krigerstillinger" ofte – faktisk tror jeg ikke at jeg noensinne har deltatt i en time med dynamisk yoga uten en krigerstilling. I de seneste åtte årene har jeg altså utført disse stillingene ganske ofte, men helt til nylig hadde jeg aldri betraktet meg selv som en kriger. Når jeg tenkte på krigere, tenkte jeg på rustninger og kamper. Ikke så veldig åndelig. Det var i hvert fall det jeg trodde.

For min del, slik tilfellet er for mange, var det å være åndelig og å være en kriger prinsipper som ikke kunne ha ligget lenger fra hverandre. Den alminnelige oppfatningen er at å være åndelig kun handler om kjærlighet, lys og alvestøv, uansett situasjon. Jeg må imidlertid være ærlig – jeg har ikke alltid følt meg i overensstemmelse med pastellfarger og helhvite antrekk, eller enhjørninger (selv om det er en veldig kul tanke), eller å være i stand til å overse noen som oppfører seg frekt (det er noe jeg alltid har hatt problemer med). 

Men det som er enda verre: Da jeg var på turné i forbindelse med den siste boken min, Forhøy din frekvens, skjønte jeg at å være lysarbeider var blitt en ny trend. Jeg var klar over at mange av dem som fant gjenklang i den betegnelsen utførte et fantastisk arbeid og delte lyset sitt med verden, men jeg innså også at det fantes andre som bare kastet seg på betegnelsen som om den var en ny motetrend og at det å gjøre noe for å forandre verden var like enkelt som å farge håret rosa. 

For meg handler ikke det å være lysarbeider om å posere. Det handler om å gjøre jobben. Hvis vi inngår avtale om å støtte veksten på kloden, må vi møte opp til oppdraget. Å møte opp handler ikke om å legge ut det siste innkjøpet av krystaller på Instagram (selv om det har hendt at jeg selv har gjort dette), det handler om å dukke opp til åndelig praksis, se på det vi måtte bære på av dritt uten å sukre det, og harmonisere oss med universet. Det handler om å stå til tjeneste. Det handler om å være legemliggjøringen av en engel på jorden. 

Da jeg grublet over denne forestillingen, fikk det meg til å tenke. Ikke alle engler er silkemyke. Ikke alle engler sitter på en sky og spiller harpe. Enkelte engler er iført rustning og bærer våpen. De er ville krigere. Tenk bare på den mest kjente engelen som finnes, erkeengelen Mikael. Hvis du googler deg frem til et bilde av ham, vil du se en sterk, voldsom og staselig engel iført rustning. Han holder et sverd som vanligvis spruter ild, og han står på Lucifer. 

Historien forteller (sagt med mine egne ord, men basert på Johannes’ Åpenbaring) at Lucifer (som ble "djevelen") forårsaket en smule opptøyer der oppe i himmelen. Han trodde han var skarpere og kulere enn Gud. Gud skal ikke ha vært spesielt begeistret for dette, så han påkalte Mikael og englehæren hans for at de skulle ta seg av plageånden.

Dette er et kraftfullt symbol som viser at kjærlighet (i dette tilfellet Mikael) har langt større kraft enn frykt (i dette tilfellet djevelen). Det er en historie som viser oss at krigere kan være voldsomt kraftfulle samtidig som de ene og alene drives av kjærlighet. 

Englene er kjærlighetens krigere. For at de skal kunne hjelpe oss med å overvinne våre egne dilemmaer, traumer og frykten vår, må de være krigere. Så hvis lysarbeiderne er legemliggjøringen av engler på jorden, trenger de ikke alltid å være den silkemyke typen engel – de kan også være av den voldsomme sorten. De kan være lyskrigere.

Denne tanken hjalp meg, for jeg hadde ofte lurt på om jeg var "god nok" til å være åndelig. La meg si det som det er: Selv om jeg virkelig tror på å hjelpe andre og leve livet med integritet og hensikt, har jeg ikke alltid vært passiv i min tilnærming. Skal jeg være helt ærlig, har jeg vært ganske tøff. 

Jeg sjekket definisjonen på "kriger" i ordboken og oppdaget følgende: "(spesielt i tidligere tider) en modig eller erfaren soldat eller kriger". Synonymene var like intense: "Kriger, soldat, slåsskjempe, vernepliktig, stridsmann, våpendrager."

Men det krigersinnet jeg tenkte på handlet ikke om å slåss med nevene eller å kjempe med sinnet. Det handlet om å forene seg med den utrolige kraften i ånden i det indre i den hensikt å overvinne mørke, utfordringer og frykt. Derfor slo jeg opp på "åndelig kriger": 

«Betegnelsen ‘åndelig kriger’ benyttes i tibetansk buddhisme om personer som bekjemper den universelle fiende: mangel på selvinnsikt (avidya), den endelige kilden til lidelse ifølge buddhistisk filosofi. En heltemodig skapning med tappert sinn og moralsk instinkt.»

Pang. Der var det.

Til toppen

Om forfatter Kyle Gray

Kyle Gray er en av de yngste og mest ettertraktede engleekspertene i Storbritannia. Han oppdaget sin åndelige kontakt som fireåring, da han kommuniserte med sin avdøde bestemor. Siden den gangen har han vært velsignet med en sterk forbindelse med englene, som har veiledet ham mens han har utviklet sine intuitive evner. Etter at han hadde holdt evnene sine skjult i årevis, ble Kyle kallet til å dele englenes utrolige budskap med resten av verden. I dag vier Kyle livet sitt til å hjelpe andre med å åpne seg for englene gjennom seminarer, foredrag og personlig veiledning. Han har skrevet fem bøker, blant annet Englehviskeren og Tilgivelsens mirakelwww.kylegray.co.uk

Til toppen