Magisk søm (Innbundet)

fem stilarter du kan sy selv

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202392482
Kategori: Håndarbeid
Omtale Magisk søm

Magiske sting - drøm det - sy det!

Alt er mulig når du har Tine Solheim med på laget. Boka Magisk søm gir deg inspirasjon gjennom fem forskjellige stilarter du selv kan sy og kreere. Med boka følger et stort grunnmønster i 100% gjengivelse av alle mønstre og med uendelig av muligheter!

Du får mønster til den lille sorte, kjolen i A-fasong kort eller lang, tunika, vest og jakke, skjørt, kjoler, jakker, mange varianter på topper, bukser, kåper, matchende vesker og selskapsvesker og sjal. Du kan til og med sy deg din egen Chanel-inspirerte jakke.

Markedet for søm av klær er i full oppsving. Spesielt ser vi det på søm og omsøm av klær. Nå vil vi ha klær med vårt eget særpreg og av god kvalitet. Boka er beregnet på nybegynnere og de som har sydd litt fra før. Ekstra stort grunnmønster følger med og du kan sy flere antrekk være seg til fritid, jobb og til store anledninger.

Sy din egen unike garderobe!
Tine har valgt ut fem forskjellige stilarter som du kan sy og boltre deg med, disse er:
New Look
Det glade 50-tallet med blant annet A-fasong-snitt og blyantbukser med sydde presser. Modellene er feminine og romantiske. Filmstjerner fra 50-tallets Hollywood-filmer som Marilyn Monroe, Rita Hayworth og Grace Kelly ble stilikoner for denne moten.

Coco Classique
Den franske motedesigneren Coco Chanel har inspirerte motedesignere over hele verden. Chanels enkle og stilfulle kreasjoner, var revolusjonerende for kvinner i en tid med økende kvinnefrigjøring. Tine gir deg tips og råd hvordan du syr og skaper din egen Chanel-inspirerte jakke, drakt, tunika og mye mer.

Knapper & lapper
I dette kapitlet blir du inspirert til å finne frem stoffer og avlagte plagg. Med stoffbiter kan du lage fargerike mønsterkolleksjoner. Tenk frodighet, humor, komposisjon, riktige fargesammensetninger og skap ditt eget personlige uttrykk.

Hippie & jeans
Hippiekulturen startet som en ungdomsprotest i USA på 60-tallet og bevegelsen inspirerte blant annet musikere som Beatles, filmen, kunsten, litteraturen og moten. Kjennetegn på stilen er sterke farger, mønstermix, batikk og håndfargede stoff og fløyel. Hippie-looken er på full fart inn i motebildet igjen. I dette kapitlet finner du blant annet klær i myke jeansstoff med maljer og snøringer og deilige tunikaer.

Glam gothic
De store motedesignerne har alle lekt med gotisk mote. Typisk gotisk mote er farget sort hår, mye sort sminke, sorte lepper og sort neglelakk. Tine innfrir også her og gir flere oppskrifter på skjørt, bluser, jakke med glidelåser, smykker og kjoler.

”En kvinne er fantastisk som 20-åring, sjarmerende som 40-åring og uimotståelig hele livet.” Coco Chanel

”Mote gjør en elegant kvinne vakker og en vakker kvinne elegant.” Christian Dior

"For den kreative er det umulige ikke annet enn noe som ennå ikke er forsøkt."
Ukjent

Til toppen

Flere bøker av Tine Solheim:

Om forfatter Tine Solheim

Tine Solheim

Tine Solheim er utdannet ved École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne BP og CA. Hun har hatt praksis hos Yves St. Laurent og Per Spook i Paris. I mange år drev Tine altelier Dolce Vita på Riddervolds Plass. I tillegg til å ha laget Haute Couture kjoler for kunder i snart 30 år, kan nevnes Signingskjolen til Dronning Sonja, kostymer, selskapsklær, brudekjoler og antrekk til en rekke skuespillere, artister og medieprofilerte personer. Magisk søm er hennes fjerde bok og den første som har hovedfokus på søm. Hennes tidligere bøker, Maskeball, Maskepi og Retromasker er blitt trykket opp i flere opplag og forefinnes også på tysk.

Til toppen