Massasje til hjemmebruk (Innbundet)

Forfatter:

John Nordahl (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 147
Illustratør: Nordahl, John
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281691407
Kategori: Familie og helse
Omtale Massasje til hjemmebruk

Ta grep!

Stiv nakke og skuldre? Ryggen ikke særlig rørlig? I verste fall stram og anspent fra topp til tå?

Svarer du ikke ja på noen punkter, kjenner du i hvert fall noen som gjør det! Vi stillesittende pc-brukere i statiske arbeidsstillinger som gir ensidig belastning på kroppen, har svært ofte muskel- og skjelettplager. At vi ikke beveger oss nok når vi ikke sitter ved datamaskinen, gjør ikke saken (kroppen) bedre. Også følelser som sinne og angst kan gi spente muskler. Uansett årsak bruker vi en formue på ulike behandlingsformer og plasserer oss høyt på sykefraværsstatistikken. Massasje kan både avhjelpe og forebygge – la muskel- og massasjeterapeut Stig Martinsen vise vei ut av elendigheten!

Tror du massasje handler om å kna og ta i så du etterpå selv trenger massasje, tar du feil. Grepene og teknikkene i denne boken er basert på det som kalles klassisk (svensk) massasje, som har som formål å løse opp spenninger i muskulaturen. Det skjer ved å stryke eller presse på musklene, trykke med en finger (triggerpunktmassasje) eller tøye og strekke, alt etter muskelen som masseres. Det er heller ikke farlig å massere uten å være utdannet massør, om du tror det, men du skal ta hensyn til sykdomstilstander  – hvilke og hvordan forklarer Stig deg.

Massasje gjør ikke bare musklene myke og blodsirkulasjonen bedre – indre funksjoner som blodtrykk, nervesystem og immunforsvar påvirkes, og kroppen setter i gang produksjonen av antistresshormoner slik at vi lettere slapper av. «Alle bør få muligheten til å lære seg grunnleggende og gode teknikker slik at de kan massere sine nærmeste,» sier Stig Martinsen. Med Massasje til hjemmebruk gir han deg en fullgod innføring i et ikke-medisinsk språk godt hjulpet av klare og instruktive fargebilder.

Den perfekte gaven til han eller hun som er glad i deg og vil ditt beste!

Til toppen

Om forfatter Stig Martinsen

Stig Martinsen er utdannet muskel- og massasjeterapeut fra Axelsons og personlig trener fra Idrettshøgskolen. Og hundefysioterapeut! Han driver sin egen klinikk og jobber med terapeutisk massasje, avspenning, motivasjon og rehabilitering –  for tobente og firbente!

Til toppen