Meditasjon dag for dag (Heftet)

25 leksjoner for et liv i full bevissthet

Forfatter:

Stéphanie Rodrigues de Miranda (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 307
Forlag: Arneberg Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Méditer jours après jour
Oversatt av: Miranda, Stéphanie Rodrigues de
ISBN/EAN: 9788282200752
Kategori: Selvutvikling
Omtale Meditasjon dag for dag

Å lære å være

Å meditere er å stoppe opp. Trekke seg tilbake, holde verden på avstand. Slutte å gjøre ting, slutte å røre på seg og uroe seg.

Til å begynne med er det rart, og vanskelig å få til, for tankemyldret lar seg tilsynelatende ikke stoppe og kroppen har vanskelig for å sitte helt stille. Den som iherdig holder ut, vil bli belønnet med den indre roen som kommer når man evner å frigjøre seg fra tankespinn, følelser og fraværet av gjøremål. Meditasjon er nemlig å være - ikke gjøre.

Mindfulness er jevnlig å finne et rolig oppmerksomt nærvær i nuet, og det er også navnet på en meditasjonsform. Man stopper opp og tar øyeblikket oppmerksomt innover seg, aksepterer hva sansene forteller en uten å dømme eller kritisere, i stedet for å flykte fra opplevelsen eller ville endre på den ved tanker eller handling. Mindfulness er å stoppe opp for å bli bevisst noe, komme i kontakt med vår stadig skiftende livsopplevelse for å observere hvordan vi forholder oss til den. Også mindfulness fremmer indre ro.

Meditasjon dag for dag inneholder 25 leksjoner som ved hjelp av tekst og malerier gjengitt i farger hjelper deg til å frigjøre deg fra ordene og oppøve evnen til å føle og erfare, føle og forstå. Det vil kunne påskynde, styrke og løfte din meditasjonspraksis og din evne til å være mindful.

Til toppen

Om forfatter Christophe André

Franske Christophe André har praktisert meditasjon gjennom mange år. Han bruker også meditasjon i behandlingsøyemed: På sykehuset Sainte-Anne i Paris leder han meditasjonsgrupper som har til hensikt å hjelpe pasientene til å frigjøre seg fra smerte og lidelse, og nyte tilværelsen. Han har utgitt en rekke bøker.

Til toppen