Medmennesker (Innbundet)

Forfatter:

Bjørn Hansteen-Fossum (Oversetter) Torstein Hilt (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Medmänniskor
Oversatt av: Hansteen-Fossum, Bjørn og Hilt, Torstein
ISBN/EAN: 9788202337346
Kategori: Selvutvikling
Omtale Medmennesker

Nestekjærlighet

Én eneste handling kan ha stor betydning for et annet menneskes liv. I tolv fortellinger skriver Stefan Einhorn om avgjørende møter mellom mennesker, og etter hver historie resonnerer han tankevekkende rundt hvordan vi bør handle for å være gode medmennesker.

Møter mellom mennesker er grunnleggende i vår tilværelse. Det er i møtet med andre vi viser hvem vi er og hvor vi er på vei, og hva vi har med oss i bagasjen. Hvis det ikke er min oppgave å være et medmenneske – hvem sin oppgave er det da?

”På en måte er vi alle medmennesker. Alle har vi forhold til andre personer. Vi er alle deler av en sammenheng, enten vi ønsker det eller ei og uavhengig av om vi bidrar med gode eller onde gjerninger. Men med en dypere forståelse av ordet ’medmenneske’ stilles det større krav til oss enn som så. Det handler ikke bare om hva vi gjør ut av disse forholdene. Ekte medmennesker er til for andre både i det nære og i den større sammenhengen. De ser og lytter til sin neste. De respekterer andre og svikter ikke når det er bruk for dem. De skal kunne ta kloke valg. Og gjør de feil og mislykkes, gir de ikke opp, men forsøker om igjen og om igjen. Høres det vanskelig ut? Så klart, men hvem har sagt at det er enkelt å være et ekte (med)menneske?”

Til toppen

Andre utgaver

Medmennesker
Bokmål Heftet 2014

Flere bøker av Stefan Einhorn:

Om forfatter Stefan Einhorn

Stefan Einhorn er professor ved Karolinska Institutet og overlege ved Radiumhemmet i Stockholm. Han er en populær foredragsholder innen blant annet etikk. Einhorn har hatt stor suksess med bøkene Kunsten å være snill og Veier til visdom.

Til toppen