Mellom døden og livet (Heftet)

Samtaler under regresjon

Forfatter:

Lisbeth Lyngaas (Oversetter)

Fascinerende og opplysende om døden og hva som skjer videre, basert på forfatterens mer enn førti års arbeid med hypnose og regresjonsterapi. 

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Between Death and LIfe
Oversatt av: Lyngaas, Lisbeth
ISBN/EAN: 9788202635169
Omtale Mellom døden og livet

Døden – en fascinerende annen verden

Dolores Cannon var gjennom hele livet umettelig nysgjerrig og i tillegg overbevist om at også andre har den samme lengselen i seg etter svar på livet store spørsmål, som: Hva skjer med oss når vi dør? Hvem er Gud? Er det liv på andre planeter?

«Da jeg begynte med regresjonsforskningen min, ante jeg ikke om jeg ville finne svar på noen av disse spørsmålene. Jeg var opptatt av historie, så jeg satte stort sett pris på å gå tilbake i tid og snakke med folk i ulike tidsepoker. Jeg likte å gjenoppleve historien slik den ble skapt, og slik den ble betraktet gjennom deres øyne mens de husket sine tidligere liv. Jeg hadde lyst til å skrive bøker om deres versjoner av disse historiske periodene, for uten å være klar over det bekreftet hver klient de andres historier mens de var i dyp transe. Det foreligger mønstre som jeg ikke forventet å finne.»

Men så skjedde det noe uventet som åpnet en helt ny verden hun kunne utforske. Hun oppdaget tiden mellom livene, den såkalte «døde» tilstanden, stedet folk dro til etter at de hadde forlatt et fysisk liv på jorden. 

«Jeg kan fortsatt huske den første gangen jeg snublet gjennom døren, og snakket til den ‘døde’. Det var under en regresjon til et tidligere liv, og da klienten ‘døde’ fra meg, skjedde det så raskt og spontant at jeg ble fullstendig tatt på sengen. Jeg var ikke helt klar over hva som var skjedd. Jeg vet ikke hva jeg forventet hvis noen skulle gå gjennom en dødsopplevelse. Men som sagt skjedde det så raskt at jeg ikke hadde tid til å stoppe det. Personen så ned på kroppen sin og sa at hun bare så ut som et hvilket som helst lik. Jeg var overrasket over at hun hadde bevart personligheten sin intakt – den hadde ikke endret seg. Dette er viktig. Enkelte mennesker er redde for at de selv eller deres kjære blir forvandlet til noe annerledes, merkelig eller ugjenkjennelig når de dør. Dette er igjen frykten for det ukjente. Hvorfor er vi ellers så redde for spøkelser og ånder? Vi tror at overgangen til den andre siden vil forandre vedkommende på en eller annen måte fra den avholdte personen vi kjente, til noe ondt og skremmende. Men jeg har oppdaget at personligheten er den samme som før. I enkelte tilfeller kan den oppleve en midlertidig forvirring, men den er fortsatt i bunn og grunn den samme personen.»

Hun erfarte at religiøse overbevisninger eller mangel på samme ikke så ut til å ha noen påvirkning på det klientene fortalte. Svarene deres var stort sett identiske hver gang. De ordla seg forskjellig, men alle sa det samme. Noe som i seg selv var et fenomen. 

«Siden jeg påbegynte arbeidet mitt i 1979, har jeg latt hundrevis av mennesker få gå gjennom dødsopplevelsen. De har dødd på alle tenkelige måter: ved ulykker, skyting, knivstikking, brann, henging, halshugging, drukning og til og med et tilfelle av dødsfall i en atomeksplosjon, som jeg fortalte om i boken A Soul Remembers Hiroshima. De har også dødd naturlig av hjerteinfarkt, sykdom, alderdom og ved å sovne rolig inn. Det har vært et stort mangfold, men det har også dukket opp bestemte mønstre. Dødsårsaken kan variere, men det som skjer etterpå, er alltid det samme. Jeg har derfor trukket den slutningen at det ikke egentlig er noen grunn til å frykte døden. Vi vet ubevisst hva som skjer, og hva som ligger på den andre siden. Det burde vi, for vi har hatt mange erfaringer med det. Alle har gått gjennom det utallige ganger tidligere. I studiet av døden har jeg altså funnet lovprisningen av livet. Det er langt fra et dystert tema, men en absolutt fascinerende annen verden.»

«Du sa du er ‘her’ – hvor er du?» spør Dolores klienten, som svarer: «Jeg er i lyset […] jeg føler meg fredelig ... jeg føler meg rolig. Jeg trenger ingenting.» «Kan du fortelle meg hvor dette lyset er?» vil Dolores vite. «Der all kunnskap og alt mulig er kjent,» svarer klienten. «Alt er rent og enkelt. Det finnes mer ren sannhet her. Vi har ikke all verdens saker som forvirrer oss. Vi har sannheten på jorden også, men vi ser den bare ikke.»

Med døden kommer også visdom. Dolores Cannon erfarte at noe skjer når vi legger av oss den fysiske kroppen, og en helt ny dimensjon av kunnskap åpner seg. «Mennesket er tilsynelatende begrenset og hemmet av å være i det fysiske. Den personligheten eller den ånden som fortsetter videre, blir ikke hindret på denne måten, og kan oppfatte mye mer enn vi noen gang kan forestille oss. Når jeg dermed snakket med disse menneskene etter at de hadde ‘dødd’, kunne jeg få svar på mange forvirrende og innviklede spørsmål. Dette var spørsmål som har fulgt menneskeheten siden tidenes morgen. Hva ånden fortalte, var avhengig av den personlige åndelige veksten til vedkommende. Enkelte hadde mer kunnskap enn andre, og var i stand til å uttrykke det klarere med begreper som var enklere å fatte for oss alminnelige dødelige. Jeg skal forsøke å beskrive hva de opplevde, ved å la dem snakke for seg selv. Denne boken er en samling av hva mange mennesker har fortalt meg.» 

Etter hundrevis av sammenfallende klienthistorier gjennom en årrekke, kom Dolores Cannon frem til at «Hvis alle ser det samme, tror jeg at livet etter døden må være et svært virkelig og identifiserbart sted med bestemte regler og bestemmelser og et hierarki som holder styr på alt.»

Til toppen

Andre utgaver

Mellom døden og livet
Bokmål Ebok 2020
Utdrag

K(lient i regresjon):    Døden er nødvendig for at vi skal kunne utvikle oss videre. Det ville bli stagnasjon hvis det ikke var noen død som kunne føre oss over til den åndelige siden. Dette er en vedvarende prosess som er best egnet når man skal ta til seg mye informasjon. Alt er som det skal være i så henseende. Hvis de leksene du holdt på med, var kommet til veis ende, ville du ikke få flere av de erfaringene som lærte deg disse leksene. Da ville det komme nye erfaringer som kunne lære deg mer avanserte lekser. Det er ganske enkelt som å klatre i en stige, der hvert erfaringsnivå fører til større bevissthet enn på de foregående nivåene. Så de omgivelsene som vil utløse disse erfaringene, vil bli lagt til side når du har behov for nye erfaringer. Ville du like å bli sittende i klasserommet i tredjeklasse og ta fjerdeklasse eller sjetteklasse der? Eller ville det være bedre om du var i nye omgivelser og kunne starte med en ny innstilling? Hvis du ble sittende i det samme klasserommet, ville du nok tenke det samme. Innstillingen er også svært viktig.

D(olores):        Jeg tror dette gjelder mange mennesker på jorden. Hvis de blir værende i de samme omgivelsene, vil de ikke vokse. Er det dette du mener?

K:        Det stemmer på en prikk.

D:        De trenger utfordringen ved noe nytt, et nytt sted, nye omgivelser.

K:        Nye omgivelser er svært viktig for vekst. Påminnelser om fortiden hindrer oss i å se mot fremtiden.

 

K:        Enkelte tror at det ikke finnes noe liv etter døden. (Hun brast i en kort latter.) Hvorfor er det så vanskelig å tro at noe eksisterer etter at den fysiske kroppen er død? Vi kan ikke ødelegge noe slikt som elektrisitet, for energien er alltid der, selv om den foreligger i en annen form. Hvorfor tror de at den menneskelige ånd og sjel kan bli ødelagt, når det ikke kan skje med energi? Det er dette menneskesjelen er – ingenting annet enn energi. For sjelen er ikke bare noe som holder til i den fysiske kroppen. Den er en energi. Og som en energi kan den formere seg slik energier har for vane å gjøre. Den riktige oppfatningen av personligheten din ville være som energi, for dette er selve sannheten om skapelsen – at alt er energi. Enkelte former befinner seg på lavere nivåer, slik som den fysiske verden rundt deg. Men de er energi, og dette kan demonstreres ved enkle omdanningsprosesser, for eksempel ild. All materie er egentlig energi. Den manifesterer seg bare i en lavere og mer grunnleggende form. Så du kan derfor betrakte deg som et rent energivesen, verken mer eller mindre. Det finnes ikke noe slikt som materie. Dette er bare et begrep som er blitt innført for å beskrive det som er åpenbart ved den «fysiske» verden.

 

K:        Det er mye frykt rundt døden. […] Det er den man snakker minst om, men likevel tenker mest på. Det er ingen grunn til å frykte døden, for når den forløser oss, får vi igjen et liv som langt overskrider det som finnes her på kloden vår. […]

D:        Jeg prøver å gjøre dette klart, slik at folk ikke skal være så redde for den.

Til toppen

Om forfatter Dolores Cannon

Dolores Cannon (1931–2014) praktiserte som regressiv hypnoterapeut og oversanselig forsker opptatt av å nedtegne «tapt» kunnskap. Hun studerte ulike hypnosemetoder og utviklet sin egen spesielle teknikk som hun også underviste i over hele verden. Dolores var en internasjonal foredragsholder som foreleste på alle kontinenter. De sytten bøkene hun etterlot seg er oversatt til over tjue språk. www.ozarkmt.com

Til toppen