Mer enn mat (Innbundet)

din vei til god helse og trivselsvekt

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 192
Forlag: Stenersens forl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788272014994
Kategori: Kosthold
Omtale Mer enn mat

Mat og følelser

Audun Myskja har selv opplevd at maten ble en fiende, og slet i tolv år med anorexia nervosa, på en tid da det verken fantes innsikt i sykdommen eller behandling av den. Gjennom sine mer enn tretti år som lege og alternativ behandler har han hjulpet tusenvis av mennesker til å gå ned i vekt, få et bedre forhold til mat eller spise mat som gjør dem friskere. Her får du hans beste råd om hva som faktisk virker over tid.

Hvis du vil ha en kropp i balanse, med energi og overskudd, nytter det ikke å kaste seg på alle slanketrender. I stedet for det vanlige ”spis mindre, mosjoner mer” eller spesielle dietter, viser Audun Myskja et dypere perspektiv på maten som et speil av oss selv og en vei til vekst, selvinnsikt og helbredelse. Mer enn mat gir hjelp til å endre ditt forhold til mat, og begynner med de helt grunnleggende tingene, med følelsene dine og selvbildet ditt. Hvilke behov er det maten dekker hos deg – kroppens faktiske behov for næring og nytelse, eller dreier det seg egentlig om noe helt annet?


”Jeg ønsker å skrive om mat som helse og glede, mat som hverdag, mat som ånd og kropp, mat som samfunn og politikk, mat som veiviser til dine indre behov. Det gledelige og fryktelige som maten uttrykker, og det helt vanlige. Jeg vil gjerne holde en forsvarstale for mat og menneske.

For alle de fortvilte som ikke har mat.

For alle de som har mat, men ikke klarer å spise.

For alle de som klarer å spise, men ikke klarer å stoppe.

For de matavhengige som misunner rusavhengige som kan slutte med stoffet, få det ut av sitt liv og slippe å forholde seg til det mer.

Og for alle de som rett og slett er glad i mat og ønsker å holde seg sunne og slanke.”

(utdrag fra boka)

Til toppen

Andre utgaver

Sannheten om mat
Bokmål Innbundet 2012
Sannheten om mat
Bokmål Ebok 2012
Sannheten om mat
Bokmål Heftet 2014

Flere bøker av Audun Myskja:

Om forfatter Audun Myskja

AUDUN MYSKJA er overlege og spesialist i allmennmedisin, og tar doktorgrad i bruken av musikk i eldreomsorgen. Han driver Senter for livshjelp i Ski utenfor Oslo, et tverrfaglig prosjekt med vekt på hjelp til selvhjelp ved kroniske og alvorlige lidelser. Der har han undervisning og kurs, og tar imot pasienter.

Til toppen