Miljøterapeutisk arbeid i møte med vold og aggresjon (Heftet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 187
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205463936
Kategori: Sosialt arbeid
Omtale Miljøterapeutisk arbeid i møte med vold og aggresjon
Boken har et tydelig forebyggende perspektiv, og gir kunnskap om hvordan både den enkelte miljøterapeut og strukturelle faktorer kan virke dempende eller triggende i vanskelige konfliktsituasjoner.

Boken viser også hvordan miljøterapeuten kan sikre nødvendig oppfølging etter episoder med trusler og vold.
I arbeidet med å forutsi og forebygge vold i helse- og sosialtjenesten har man tradisjonelt vært opptatt av å identifisere egenskaper ved brukeren som kan fortelle oss noe om voldsrisiko. Man har i mindre grad vært opptatt av betydningen av samspillet mellom bruker, den enkelte miljøterapeut og de institusjonelle strukturene i virksomheten, og hvordan miljøterapien i seg selv kan bidra til å forebygge aggresjon og vold. Frem til nå har fag- og forskningslitteratur om miljøterapi ikke gitt noen helhetlig drøfting av miljøterapiens rolle i forebyggingsarbeidet. Samtidig etterspør både forsknings- og fagmiljøet mer kunnskap om og sterkere søkelys på forebyggende innsatser.
I denne monografien drøftes sentrale temaer knyttet til miljøterapi i møte med vold og aggresjon. Med utgangspunkt i eget empirisk arbeid og annen litteratur utdyper forfatterne temaer sommakt, tvang, avmakt, motmakt og voldrisiko- og beskyttelsesfaktorer og risikovurderingermiljøterapi, anerkjennelse og bemyndigelsemiljøterapeutisk tilnærmingmiljøterapeutens personlige kompetanse

Til toppen

Flere bøker av Ole Greger Lillevik og Lisa Øien: