Mindfulness (Heftet)

å finne fred og ro i din hektiske hverdag

Forfatter:

og

Tone Johanne Arneberg (Oversetter) Trude Monsen (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 233
Forlag: Arneberg Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Mindfulness
Oversatt av: Arneberg, Tone Johanne og Monsen, Trude
ISBN/EAN: 9788282200509
Kategori: Selvutvikling
Omtale Mindfulness

Bli bevisst din oppmerksomhet

Mindfulness handler ikke om å koble seg av livet, men på ? akkurat slik livet ditt er her og nå.

Slapp av! er gjerne godt ment når det sies, men oppfordringen kan ha en direkte motsatt virkning hos en som allerede strever med å få kontroll over sitt indre aktivitetsnivå. Det følger ingen av-bryter med oppfordringen, dessverre. Bryteren må du selv finne. Da kan det hjelpe å vite at mindfulness – å være bevisst til stede i øyeblikket – er en slik bryter som stanser turbotankene. Den fungerer først når du lærer å være mindful.

Når du er mindful, flykter du ikke fra det urolige sinnet ditt, du går tettere på støyen i ditt indre. Du betrakter den som noe utenfor deg selv, du tar et indre skritt tilbake fra deg selv og studerer støyen. Du erfarer at støyen ikke er deg, men noe utenfor deg, noe som skjer deg. På ditt andre ståsted er det helt stille. Stillheten, når du får tak i den – for dette er noe du må øve på – vil du oppleve at roer sentralnervesystemet ditt og med det alle voldsomme tanker og følelser.

Å lære å forholde seg til sitt støyende indre fra et stille sted, er hva mindfulness handler om. Du trener på å rette oppmerksomheten din mot tankestøyen fra et stille indre rom. Det norske ordet for mindfulness er da også oppmerksomhetstrening. 

Leservennlig og lett tilgjengelig, ingen tunge og «tekniske» forklaringer, og med hverdagseksempler du kjenner deg igjen i. Og med en lang rekke praktiske øvelser som hjelper deg å bli mindful.

Til toppen

Flere bøker av Danny Penman og Mark Williams:

Om forfatter Danny Penman

Britene Mark Williams og Danny Penman er hhv professor i klinisk psykologi ved University of Oxford og kommentator i Daily Mail. www.mbct.co.uk

Til toppen