Mitt liv etter døden (Heftet)

Memoarer fra himmelen

Forfatter:

og

Lisbeth Lyngaas (Oversetter)

Via sin mor og et medium fortsetter Erik Medhus sin beretning fra Sammen på tvers av døden. Denne gang om sitt eget dødsfall, øyeblikk for øyeblikk, om overgangen og om det nye livet han oppdager på den andre siden.

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 237
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: My Life After Death
Oversatt av: Lyngaas, Lisbeth
ISBN/EAN: 9788202496784
Omtale Mitt liv etter døden

Døden er en overgang

I likhet med Sammen på tvers av døden er Mitt liv etter døden også formidlet i Eriks egen røffe stil, med oppriktighet og uærbødighet, kanalisert av mediet Jamie Butler og skrevet ned av Erik mor, legen Elisa Medhus.

Av Kari Kahrs

I utgangspunktet var legen Elisa Medhus mer enn skeptisk når det gjaldt alt som hadde med livet etter døden å gjøre. Døden var en avslutning. Men noe må ha sådd en tvil i henne, for da sønnen tok sitt eget liv, søkte hun kontakt med mediet Jamie Butler og fikk via henne kontakt med Erik. I dag er Elisa Medhus overbevist om at livet fortsetter etter den fysiske døden.

 

Erik var rammet av bipolar lidelse. Han hadde sine gode dager, men verken medisiner, terapi eller den nære kontakten i familien var nok til at han unnslapp mørket og problemene som ofte følger med sykdommen. I tillegg hadde han lærevansker og motoriske og verbale nervøse trekninger. Det førte til at han ble skyteskive for mobbere – ikke bare sine jevnaldrende venner, men i enkelte tilfeller også lærere.

I Mitt liv etter døden beskriver moren hvor smertefullt det var å være vitne til mye av det sønnen nå forteller om sitt liv på jorden, og hun sier at det fortsatt kan være vondt å tenke på det. Men, sier hun, det vonde har ført til helbredelse og vekst både for henne og resten av familien, og hun er svært stolt av det Erik utretter i rollen som åndelig veileder fra den andre siden for mennesker over hele verden. Han har reddet mange liv.

 

Elisa Medhus måtte gå dypt i seg selv for å finne mot og styrke til å gå videre etter at Erik var gått bort. Selv om det kostet, vet hun nå det var meningen at hun skulle dele sønnen sin med verden. Det gjør hun ikke minst gjennom bloggen Channeling Erik. Hun forteller at Eriks håp er at det han formidler, kan bidra til å avmystifisere døden ved å fjerne frykten som omgir den.

 

Skøyerstreker fra den andre siden

Elisa Medhus kan fortelle at Erik på den andre siden på mange måter er den samme gutten som da han levde her på jorden. Han var og er full av spillopper. Før morens seanser med Butler kunne Erik dukke opp på mediets kontor ti–femten minutter i forkant for å tøyse med henne. Datamaskinen kunne skru seg på og av, dataprogrammer som Butler ikke brukte kunne bli åpnet, eller iTunes kunne åpne seg av seg selv og spille utvalgt musikk. Av og til skrudde mobilen seg på helt av seg selv.

 

Det hendte det anerkjente mediet reagerte på Eriks måte å formidle budskapene sine på. Språket hans kunne være litt vel røft, og Butler kunne bli frustrert over at han ikke behandlet temaer som sorg, død og smerte på en respektfull måte. Han banner, han glemmer av og til hva poenget er og blir frustrert over seg selv, og han holder ingenting tilbake. Han sier det han mener. Men, understreker mediet, Erik er en hardt arbeidende, engasjert og kjærlighetsfull ånd som har viet sin nye tilværelse til å skape forandringer på jorden gjennom bloggen Channeling Erik og personlige samtaler. Og, som hun sier, healing og lindring kan også skje gjennom humor og latter.

 

Her er ditt liv …

Eriks nye tilværelse ble innledet med en gjennomgang av det jordiske livet hans. I et hvitt rom sammen med seks ånder ble hele dette livet utfoldet, fra fødsel til død. Han opplevde ikke bare hvert eneste øyeblikk han hadde gjennomlevd, han observerte og følte også hva alle andre i livet hans hadde gjennomgått som en reaksjon på det han sa til dem eller gjorde mot dem. Han opplevde deres glede, smerte, skuffelse – alt det de hadde følt. Han så hvordan de reagerte når han løy, når han holdt tilbake følelsene sine, når han unnlot å hjelpe noen som trengte det, når han var slem, når han ga for mye, når han ga for lite.

 

Han ble også vist og fikk føle alt det positive han hadde sagt og gjort, ikke bare i form av sin egen reaksjon – han opplevde alt sett fra andres perspektiv. Det var som om han var den andre parten. Han fikk med seg alt ned i minste lille detalj, og alt skjedde samtidig. Så kom det øyeblikket da han døde. Han forsto at ingen kritiserte ham for at han hadde tatt sitt eget liv, men det var allikevel en smertefull gjennomgang, for han visste hvor vondt det hadde vært for de menneskene han var glad i. Men følelsen av ikke å bli kritisert virket beroligende, og førte til at han tilga seg selv, noe som ble utgangspunktet for gjennomgripende healing.

 

Hvor lenge varte livsgjennomgangen? To sekunder? Et døgn? Det har han ingen formening om. Lineær tid eksisterer ikke på den andre siden, men han sier det virket som om alt skjedde i løpet av et øyeblikk. Da gjennomgangen var over, forklarte åndene ham at hensikten med å utsette ham for det han nettopp hadde vært vitne til, var at han skulle få utbytte av de opplevelsene han hadde hatt som menneske. De fortalte også at enten han var bevisst på det eller ikke, hadde han selv skapt alt i livet sitt, i fellesskap med de andre åndene som hadde krysset hans vei. Erik fikk også vite at han døde ung fordi det skulle vise familien hans den sanne verdien av personlige forhold og kjærlighet. Det lærte dem at de ikke kunne gå ut fra at selv om en de var glad i, var ung, var det ikke gitt at de ville få et langt liv sammen. Alle må pleie forholdet til mennesker de er glade i, sier Erik. Vi vet aldri hvor lenge vi har hverandre.

 

Møtet med Gud

Gud, kilden, universet, alt som er – et hvilket som helst navn man måtte føle seg bekvem med – hjalp Erik med å innse at for menneskene er atskillelse en illusjon, og den er sterk. Han fant ut at Gud viser seg for oss i den formen vi lettest kan forholde oss til. Erik hadde ingen forestillinger om Gud som en mann på en trone i det høye. Han sier at hvis et slikt bilde hadde dukket opp for ham, ville han ha tenkt at det bare var tull og tøys. For Erik dukket Gud opp i form av rent lys og ren energi. Han mener at Gud verken er mann eller kvinne, men han omtaler gjerne Gud som hunkjønn fordi den stemmen han hørte, lød mest som en kvinnestemme. Den var svært vennlig og omsorgsfull.

 

I løpet av møtet med Gud forsto Erik at Gud er den energien som skaper og forener alt. Hun er som en kollektiv bevissthet som kommer allesteds fra. Stemmen ga ham også nøkkelen til å forstå hvorfor han ble den han er nå. Han lærte å akseptere seg selv. Han ble favnet av Gud, og mottok informasjon om arbeidet sitt som han ikke kunne ha fått da han levde på jorden og var atskilt fra helheten.

Guds røst forklarte ham også om det energetiske åndelige vesenet hans – at han er en del av universets omfattende kollektive energi. Han er ikke bare en del av helheten, han er selve helheten. Som han selv sier: «Jeg er hele kaka, og jeg er et av kakestykkene. Vi er viklet inn i hverandre og knyttet sammen, og vi overlapper hverandre fordi vi alle er laget av samme stoff.»

 

Tar kontakt via Internett

Når noen trenger hjelp fra Erik, opplever han at tankene deres kommer direkte til ham, mye i likhet med en elektronisk beskjed eller en tekstmelding. Han beskriver seg som en type høyteknologisk ånd, ettersom han hovedsakelig bruker Internett for å opprette kontakt. Han kan lede dem som søker til å taste inn bestemte søkeord, og mens de leter etter svar, dukker bloggen Channeling Erik opp. Han stiller seg ved siden av dem han hjelper og overfører energi til dem. Det er nesten som å sende et underbevisst budskap som går rett inn i hodet deres, sier han. Sansene deres registrerer ikke bevisst at de mottar budskapet. De kan ikke se eller høre det, men hjernen bearbeider det. Det er slik åndelig kommunikasjon fungerer. De som får hjelp tenker at det er en lys idé som de har fått på egen hånd. Og det er kult, sier ånden Erik, for det spiller ingen rolle hvordan folk finner frem til ham så lenge de finner ham når de har behov for det!

Til toppen

Andre utgaver

Mitt liv etter døden
Bokmål Ebok 2016
Utdrag

Jeg ønsker virkelig inderlig at folk kan tro at jeg fortsatt lever i en annen dimensjon, og at alle disse greiene er ekte. Den jeg aller mest ønsket å overbevise, var moren min. Før jeg døde, trodde hun ikke egentlig at det fantes et liv etter døden, men etter at jeg døde, visste jeg at hun måtte tro. Reisen hennes fra skepsis til tro er en del av sjelekontrakten hennes, men det handler også om overlevelse for henne. Jeg kunne ikke bare si: «Ja, jeg får bare sitte her og vente. Hun finner nok ut av det på egen hånd.» Det ville være en ufyselig holdning! Saken er at jeg føler all mors smerte sammen med henne. Jeg gjør det fortsatt, og den dritten er nesten uutholdelig. Min og hennes smerte er en solid drivkraft. Mye av motivasjonen min har derfor vært å hjelpe henne til å forstå sorg, og å få henne til å innse at det hun har rett foran nesen sin, ikke er det eneste som finnes.

[…]

Den første gangen jeg viste meg for mor som meg selv i menneskelig form etter at jeg døde, var da hun lå i sengen en stund etter at jeg var gått bort. Før hun hadde rukket å lukke øynene, så hun at jeg hoppet rundt ved fotenden av sengen. Da blikket hennes møtte mitt, ble jeg sjokkert, og jeg merket at hun også var det. Jeg hadde ikke engang prøvd å få henne til å se meg; jeg drev bare på med å tøyse og tulle. Jeg henger jo rundt henne hele tiden, og hun hadde aldri sett meg før, så det var det siste jeg forventet skulle skje. Jeg innså senere at det var fordi energien hennes endelig hadde åpnet seg for meg og trukket meg inn. Det var ikke lenger en énveisforbindelse. Energiene våre gikk i begge retninger, og så – poff! – var jeg der rett for øynene på henne.

[…]    

Det er virkelig gøy å gjemme gjenstander, og jeg gjør det på mange forskjellige måter. Jeg kan forstyrre en persons syn slik at han ikke kan se dem. Dette er bare noe jeg gjør når jeg ønsker å gjemme noe for ett menneske. Hvis jeg ønsker å gjemme noe for alle, manipulerer jeg energien foran gjenstanden slik at den speiler rommet bakenfor, og dermed virker usynlig. Det er som en usynlighetskappe. Jeg kan også gjøre det ved å plukke fra hverandre gjenstandens energi og så sette den sammen igjen på et annet sted.

[…]    

Jeg liker riktig godt å gi familien min gåsehud. Dette er kanskje den viktigste måten jeg prøver å kommunisere med mor på, og det er annerledes enn den vanlige gåsehuden som folk kan kjenne. Den er mer intens, og jeg prøver å samle den på bare én del av kroppen, slik at det kjennes ut som om de blir berørt, eller får en klem. Jeg kan skape denne fornemmelsen på to måter. For det første kan jeg endre luften eller energien rett ved folks hud ved å blande det ytre laget av energifeltet mitt med deres. Jeg må senke frekvensen på energien min slik at de kan føle den. Som jeg sa tidligere, må den stemme tett overens med deres frekvens. Det er omtrent som å bevege gjenstander da jeg trenger noe som er bortimot solid, for å bevege noe som er solid. En annen måte jeg kan gjøre det på, er å kødde med det punktet i hjernen deres som skaper fornemmelsen av gåsehud. Jeg trykker bare på den knappen.

[…]    

Å lage lukter er på en måte min spesialitet, og det er aldri sånn som roser eller parfyme. Jeg liker å lage virkelig ekle greier, som sigarrøyk, råtten fisk, marihuana, promp, sure sokker og andre ramme lukter. Det eneste jeg må gjøre, er å finne frem til energisignaturen på den lukten på jorden, og kopiere den. Dette er ganske enkelt. Det er som å lese en oppskrift i en kokebok, og så lage retten. Deretter stiller jeg meg tett ved det mennesket jeg har lyst til å plage, og legger kopien av det samme illeluktende energimønsteret inn i rommet rundt henne. Jeg synes det er kjempemorsomt når hun rynker på nesen og hoster, særlig når det ikke finnes noen i nærheten å legge skylden på.

[…]    

Poenget med å kødde litt med folk på jorden er å bryte ned skepsisen deres litt etter litt. Jeg vil ikke gjøre det på skremmende måter eller på måter som er altfor intense og brå – det ville virke mot sin hensikt. Jeg foretrekker å slappe av, ha det gøy og prøve å gjøre disse opplevelsene hyggelige for de menneskene hvis liv jeg også berører. Det ville jo ikke være noen mening i at jeg til slutt bare skremte vekk folk, i stedet for å invitere dem til å åpne sinnet og hjertet og gå på oppdagelsesferd sammen med meg

Til toppen

Om forfatter Elisa Medhus

Erik Medhus er en evig tjueåring som døde 6. oktober 2009. Fra sitt nye sted i himmelen har Erik som hovedoppgave å være åndelig veileder, og han hjelper folk som sliter med tilværelsen som menneske. Han er en inspirasjon for og bidragsyter til bloggen og nettsamfunnet Channeling Erik.

 

Elisa Medhus er lege og fembarnsmor og har praktisert indremedisin i over tretti år. Hun er forfatter av tre prisvinnende bøker om foreldrerollen og har forelest om dette temaet for skoler, foreldregrupper og bedrifter. Etter at sønnen Erik døde, begynte dr. Medhus å formidle sorgen sin i Channeling Erik-bloggen, og hun skrev boken Sammen på tvers av døden.

Til toppen