Mørk storm (Innbundet)

Serie: Courtney 

Forfatter:

Henning Kolstad (Oversetter)

Dette er underholdning og dramatikk av beste kvalitet. Vi er tilbake i Courtneyfamiliens favn. Den modige og svært vakre, unge Saffron Courtney reiser til England i jakten på nye eventyr. Der møter hun idealisten Gerhard von Meerbach, men hans velstående bror er nazi-sympatisør. Sammen forsøker Saffron og Gerhard å hanskes med ondskapen som kaster tunge skygger over Gerhards familie og resten av landet. 
 

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 464
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: War Cry
Oversatt av: Kolstad, Henning
Serie:
ISBN/EAN: 9788202573515
Kategori: Romaner
Omtale Mørk storm

Et storslagent familiedrama

– Jeg ser en mørk storm. Jeg ser blod, sier en sentral person i starten av dette dramaet. Spådommen viser seg å være sann, men hva betyr det egentlig for familien Courtney?

Dette er først og fremst Saffron Courtneys bok. Hun vokser opp på familiens vakre eiendom i Kenya. Allerede fra barnsben av er hun velsignet med evner som hever henne over mengden, enten det er på hesteryggen eller på jakt. Hun er løvinnen i flokken, med et tilsnitt av villskap over seg, og snart vokser hun seg også blendende vakker. Pappa Leon, krigsveteran og smart forretningsmann, har lært henne alt. Saffron vokser opp uten truende skyer i horisonten, men så tvinger en familietragedie henne til å vokse opp raskere enn hun og faren ville det. Lysten på kunnskap lokker henne til England, der hun opplever opptakten til den 2. verdenskrig.

 

Tunge naziskygger

Den modige Saffron Courtney reiser altså til England i jakten på nye eventyr. Der møter hun idealisten Gerhard von Meerbach, hvis velstående bror er nazi-sympatisør. Sammen forsøker Saffron og Gerhard å hanskes med ondskapen som kaster tunge skygger over Gerhards familie og resten av landet.

Gerhard er lillebror til nazisympatisør Konrad. Allerede fra barndommen blir Gerhard herset med av Konrad. Familien er en stor og mektig industrifamilie, som holder til i Bayern. Gerhard studerer til arkitekt i Berlin, og er på mange måter en langt skjørere sjel enn broren. Vennskapet med en kjent jøde tvinger ham til å ta stilling til de onde kreftene som er i ferd med å ta kontroll over Tyskland. Når krigen er i gang, tvinges han til å følge Konrads og nazistenes krav, ender opp som jagerflyver og lokkes inn i en felle han ser konsekvensene av først etter at ugjerningen er et faktum.

Mektige familier

Gerhard har opplevd kjærlighet ved første blikk. Forfatter Wilbur Smith beskriver det som om han ble truffet av lynet, som å oppleve forbindelsen mellom to sjeler i dypet av sitt hjerte. Når det dessuten viser seg at familiene Meerbach og Courtney har en ukjent, historisk tilknytning, er det duket for et intenst drama. Vi følger to familier med sine indre stridigheter, både når det gjelder kjærlighet, politikk og finans. I Courtney-familien setter onkel Frank familiens selskap på spill, og bror Leons reaksjon svekker forholdet mellom Courtney-brødrene ytterligere.

Avgjørende slag

Saffron på sin side vokser seg stadig sterkere og vakrere. En mystisk mann følger med på alle hennes gjøremål. Hans oppgave er å oppdage talent, han finkjemmer landet etter fremragende unge mennesker. Saffron virvles inn i et intenst kjærlighetsdrama, der onde krefter gjør alt de kan for å legge kjærligheten i grus. Tåler virkelig kjærligheten alt når to forelskede sjeler står på hver sin side i en meningsløs krig? Krigen raser i hele Europa, og Leon Courtney beordrer Saffron hjem til Kenya, samtidig som han med et av sine lasteskip hjelper grekerne i sin krig mot tyskerne. Et avgjørende slag utkjempes i Egeerhavet, både med hensyn til den udødelige kjærligheten og storfamilien Courtneys videre skjebne.

Dramaet fortsetter

Den videre historien rammes inn av Leons og Saffrons visitt hos Mama Lusima, moren til Manyoro, som er masai og Leons beste venn. Mama Lusima er håndspålegger, rådgiver og synsk. Når Saffron besøker Lusima i fortellingens finale, antyder hun hva Saffron skal gjøre for å finne det hun leter etter. Med andre ord en cliffhanger som antyder at dramaet fortsetter.

Vi er der det skjer

Som vanlig gir Wilbur Smith oss en fremragende leseopplevelse; en sjelden kombinasjon av afrikansk skjønnhet og arisk brutalitet på sitt verste. Du deltar i et høyst levende eventyr, der forfatteren benytter seg av direkte tilgang til de aller mest kjente nazistene for å gi grusomme gjerninger en personlig avsender. Vi er der det skjer, opplever grusomme jødeforfølgelser på nært hold, Gestapos forkvaklede strategi om at alle skal passe på alle, og midt i dette brenner en fortvilet, ungdommelig kjærlighet sitt lys i absolutt alle ender. Sagt med andre, enkle ord: Udødelige Wilbur Smith gjør det igjen!

Til toppen

Andre utgaver

Mørk storm
Bokmål Ebok 2019
Mørk storm
Bokmål Heftet 2019

Flere bøker av Wilbur Smith:

Om forfatter Wilbur Smith

Wilbur Smith er født i Zimbabwe i 1933. Han er en av verdens mest leste spenningsforfattere og har gjennom flere tiår underholdt lesere over hele verden med sine eventyrlige historier fra det afrikanske kontinentet. Alle bøkene hans er oversatt til 26 språk og har solgt mer enn 120 millioner. Han er en av verdens mest leste forfattere.

Til toppen

Bøker i serien