Mormors frukt og bær (Innbundet)

Epler var hennes favoritt

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 168
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202508494
Kategori: Mat og drikke
Omtale Mormors frukt og bær

I mormors hage

Kari Finngård, kjent fra Mormors kaker, tar turen inn i mormors hage og presenterer over 50 oppskrifter basert på frukt og bær fra vårt eget land.

Epler var mormors favoritt og er derfor viet mange av oppskriftene. Lær å bruke epler, plommer, pærer, blåbær og bringebær i kaker, desserter, syltetøy, kompotter, fruktgrøter, mos og mye mer. Lær også litt om råvarene – og lær å nyte det ferdige resultatet!


Enten du har din egen frukthage og ditt eget blåbærsted eller kjøper herlighetene ferdigplukket i kurver og kasser, vil du ha glede av denne boken!

Til toppen

Utdrag

Når bærskogen lokker ...

Sommeren er på hell, den går sakte over til høst. Fortvil ei, borte i lia lokker vitaminrike blåbær og rødmende bringebær. Det er tid for skogstur, frisk luft og god mosjon.

Blåbærskogen får meg til å tenke på barndommens utflukter. Godt utrustet med spann, pledd og ryggsekk dro familien av gårde. Vi hadde våre favorittsteder. Der var blåbærrisene og bringebærkrattene fulle av store, modne bær som raskt fant veien til glupske barnemunner.

"I gamle dager var alt så mye bedre" er en slitt frase ungdommer trekker på skuldrene av. Men for meg var høstens blåbærturer like naturlige som byens mange kaffebarer er for dagens unge. Ferske croissanter og caffe latte lyder nok mer tiltrekkende enn påsmurt niste og kaffe på termos.

Jeg har allikevel et ønske om at flere finner veien til skog og mark. At store og små oppdager naturens mange skatter. Vi gjør noe i fellesskap, opplever spenningen ved å lete og finne, noe å putte i kurv og spann. Vel hjemme benker vi oss rundt kjøkkenbordet, renser bærene og bestemmer hva fangsten skal brukes til.

Skogsbær egner seg utmerket til desserter og kaker. Blåbær og bringebær er ofte fast følge til muffins, til pannekaker og i bærsauser. Gylne multer og bringebær passer i likører, for ikke å glemme julens favoritt: krumkaker med multekrem.

Hjemmelaget smaker som tidligere skrevet aller best. Nå er tiden vi fråtser i markens grøde. Bær finner vei til sylteglass. Har du ett til overs, er syltetøy i glass med sløyfe og merkelapp en kjærkommen, spiselig gave til en fødselsdag, vennefest eller som en julehilsen.

Til toppen