Møt din skytsengel (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202310967
Kategori: Selvutvikling
Omtale Møt din skytsengel

Det finnes et utall engler som alle gjenspeiler den guddommelige kraften som finnes i og omkring oss alle. Og det er både enkelt og naturlig for oss mennesker å møte dem.

av Kari Kahrs
Men ettersom ikke alle ser dem, og de fleste i tillegg har et naturlig talent for å stenge av for kommunikasjonen med alt annet enn det de kan ta inn med ”hverdagssansene”, kan man fort komme til å stenge av for de forsøkene englene gjør på å komme i kontakt med oss.

Men, sier forfatterne, englene er der for oss uansett. Og de kan hjelpe oss med å bli bedre kjent med oss selv. De kan hjelpe oss med å finne vår vei i livet slik at vi kan leve i større glede og kjærlighet. De kan hjelpe oss med å finne veien til vår egen storhet, til vår sanne essens − til den universelle kjærlighetskraften.

Mange former og fasonger
Englene kommuniserer med oss på like mange måter som det finnes mennesker på Jorden. De kommer til oss i ulike former og fasonger – i form av et lys, i menneskeskikkelse, i dyreskikkelse, som englene vi kjenner fra barndommens glansbilder, eller de kan erfares som et kjærlighetsfylt nærvær. Ethvert møte er unikt. Englene viser seg for oss i det uttrykket vi er i stand til å ta inn der og da.I og med at de er et aspekt av den uendelige kjærlighetsenergien, har de også sin spesielle frekvens av denne kraften. Denne frekvensen kan overføres til lys, lyd, smak, lukt, følelse eller farge.

Det vil si at hver engel har sin tone, sitt lys, sin smak, sin lukt, sin følelse og sin farge som den kan fremkalle i oss. Og ethvert menneske møter disse aspektene av den universelle kjærlighetskraften ut fra sitt personlige ståsted og med sin bagasje. Det er derfor vi vil oppfatte det samme aspektet av den universelle kjærlighetskraften − eller den samme engelen − forskjellig. Dermed er det kanskje flere av oss som kan si med hånden på hjertet at vi faktisk har møtt engler ...

Hvert menneske sin skytsengel
”Vi har alle vår egen skytsengel,” sier forfatterne. ”Skytsengelen din er der for å speile hvem du er, slik at du alltid vil huske din egen kraft og storhet. Skytsengelen er der som en varm påminnelse om å se deg selv i kjærlighet, slik at du skaper livet ditt ut fra kjærligheten til deg selv. Skytsengelen er en støtte i livet. En som − hvis du tillater det − er med på å gjøre veien lettere å gå. Som legger til rette for at livets tilfeldigheter går som et urverk. Slik havner du på rett sted til rett tid, og treffer de menneskene du trenger for ditt neste steg i det prosjektet livet ditt er.” Hvem vil ikke ha en slik følgesvenn på livets vei! Men hvordan åpner vi for kontakt?

Slipp dem inn!
Elisabeth og Märtha Louise har opplevd at enkelte synes det kan være vanskelig å skulle møte sin skytsengel. Noen mener at de ikke er verdig den guddommelige kontakten, andre stoler mer på venners og familiens meninger enn på det guddommelige aspektet i en selv. For en som ikke er vant med englekontakt, kan det være vanskelig å gi seg selv tillatelse til å møte engler. Det å slippe englene inn i tilværelsen handler mye om å ta kontroll over eget liv. Det handler om å stole på seg selv, ta sjansen på å leve ut det vi drømmer om. Kanskje skulle man åpne døren på gløtt?

Det eneste som står i veien for at vi skal få kontakt med englene, er vi selv. Hvis vi først velger å si ja til englene, til å invitere dem inn i vår tilværelse, vil vi få svar. For at noe skal kunne skje, må det riktignok være et ja fra hjertet. Hvis vi virkelig er oppriktige, kommer også responsen, kanskje før vi vet ordet av det. Englenes svar på jordiske henvendelser kan komme på mange forskjellige måter. De kan komme i form av noe vi tilfeldigvis leser i et blad, det kan være noe andre sier til oss, det kan være noe vi hører på radio, ser på TV, eller det kan være en fjær som plutselig kommer dalende ned der ovenfra og lander rett foran oss. Kanskje vil fornuften forsøke å overbevise oss om at det bare er tilfeldigheter, og til det svarer forfatterne at fornuften har helt rett. Det er tilfeldigheter − guddommelige tilfeldigheter, og de er aldri en tilfeldighet.

Kontakt via meditasjon
Hvis du er i tvil om hvordan man åpner seg for englenes nærvær, finnes det i Engleskolen en rekke meditasjoner som kan hjelpe deg. Det er enkle meditasjoner som alle kan gjøre uten forutgående opplæring og innsikt. Forfatterne sier at det er snakk om en gjenopptagelse av en kontakt vi alltid har hatt, og at det er viktig å ha klart for seg at det du opplever, er det som er riktig for deg. Den personlige opplevelsen er preget av hvor du befinner deg i livet, av det du har lært og erfart. Englekontakten kan komme i form av en duft, et vindpust mot pannen, en lett berøring. Noen ser en form, andre ser farger, atter andre hører toner eller englekor. Noen opplever en prikking i huden. Andre bare vet at englene er der.

Er du en av de mange som synes det er litt for stort og mektig for et lite menneske å skulle ha kontakt med engler? Forfatterne mener at englene betrakter oss ut fra gudskraften, ut fra vårt høyeste potensial. De vil alltid betrakte oss med kjærlighetens øyne, og dermed vil de kun se vår storhet, med utgangspunkt i ubetinget kjærlighet. De vil minne oss på hvem vi egentlig er under all frykten og de tillærte vrangforestillingene de fleste har om seg selv, en ballast som gjør at vi bare lever ut en liten del av den vi i virkeligheten er. De oppfordrer oss til å ta skytsengelen med i livet, til å lytte og være våkne for tegn.

Av erfaring vet Elisabeth og Märtha Louise at det ikke alltid er like lett å meditere. Derfor har de bakerst i boken tatt med nyttige tips for deg som vilmeditere for å få kontakt med din skytsengel. Opplevelsen kan forandre seg fra gang til gang, selv når vi utfører den samme meditasjonen. Det meditasjonene kan hjelpe oss med, er blant annet å gi
slipp på gammel motstand eller tillærte mønstre. Det kan da skje en endring i oss, som i neste omgang kan gi en ny erfaring, som blir nok et skritt på veien motnærkontakt med skytsengelen og et møte med ens eget selv.

Veien frem kan være både spennende, utfordrende og til tider frustrerende, men vi får uendelig mye igjen. Engleskolen er en god hjelp på veien.

Til toppen

Andre utgaver

Møt din skytsengel
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010
Møt din skytsengel
Bokmål Lydbok MP3-CD 2011

Flere bøker av Elisabeth Nordeng og Prinsesse Märtha Louise:

Om forfatter Elisabeth Nordeng

Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøy driver skolen Astarte Education som tilbyr kurs innenfor selvutvikling. Boken bygger på deres personlige erfaringer og de temaene det undervises i på skolen.
www.astarte-education.com

Til toppen