Næring til ny kropp (Heftet)

Åndelige øvelser, supermat og sjamanske teknikker som gjenvinner og opprettholder god helse

Forfatter:

Kari Kahrs (Oversetter)

Sjaman og antropolog Alberto Villoldo tar utgangspunkt i sin egen historie om reisen tilbake fra dødens terskel når han forteller oss hvordan vi avgifter kroppen ved hjelp av supermat, kaster av oss nedbrytende historier fra fortiden og arbeider med energifeltet vårt for å heale oss selv.

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Grow a New Body
Oversatt av: Kahrs, Kari
ISBN/EAN: 9788202634582
Omtale Næring til ny kropp

Ønsker du deg en ny kropp? Lag den selv!

Av Kari Kahrs

Alberto Villoldo sier rett ut at han er blitt et nytt menneske. Sinnet fungerer på et høyere nivå enn på flere tiår, hjernen og hjertet likeså. Misunnelsesverdig? Det samme kan du oppleve! I Næring til ny kropp viser Villoldo deg hvordan.

Vitenskapen vet at kroppen omskaper seg selv hele tiden. Kirurger vet at man kan fjerne 80 prosent av leveren, og at den vokser ut igjen i løpet av to måneder. Hvert femtende år har vi skapt et fullstendig nytt hjerte, og skjelettet vårt er aldri mer enn to år gammelt. Lungene og huden er mellom to og fire uker gamle, og innvollene har byttet ut alle cellene sine i løpet av tre dager. Men denne naturlige fornyelsen var ikke nok da Villoldo ble alvorlig syk. Han oppsøkte derfor sine gamle sjamanvenner i Amazonas.

Full fornyelse
Villoldo er selv sjaman og overbevist om naturens og kroppens helbredende kraft. Det betyr ikke at han er motstander av vestlig medisin: «De store fremskrittene den stadig gjør har ført til helbredelse og forlengelse av livet hos mange som ellers ikke ville ha overlevd. Det er utviklet et utall medisiner for behandling av symptomer, men det finnes så å si ingen midler for behandling av de underliggende årsakene som leder til sykdom.»

I Næring til ny kropp beskriver han steg for steg sin personlige reise fra dødens rand og tilbake til livet. Han forteller i detalj hva han foretok seg for å gjenvinne kroppen og sjelen. Les om hvordan han avgiftet hjernen og tarmen ved hjelp av supermat og bygget seg opp igjen ved hjelp av enkle, men effektive, sjamanske teknikker. Og om hvordan han arbeidet med det lysende energifeltet som vi alle er omgitt av, for full fysisk, psykisk og åndelig healing.

Metoden som han selv har utviklet, Grow a New Body, underviser han i over store deler av verden. Tilbakemeldingene er svært gode, man føler seg friskere i kropp og sinn i løpet av få dager. Den kjente legen og forfatteren av åndelig orienterte helsebøker særlig for kvinner, Christiane Northrup, deltok i januar 2018 på Villoldos retreat i Chile og forteller i bokens forord at «i løpet av bare sju dager så jeg at deltagerne fikk farge i kinnene igjen, spenst i ganglaget og glimt i øyet».  Personlig har Villoldo erfart at det også er mulig å heale og omskape selv en dødssyk kropp ved hjelp av Grow a New Body. Men: Du trenger ikke å delta på sjamansk retreat eller overhodet dra hjemmefra for å legge ut på den mirakuløse reisen mot å skape en ny kropp. I Næring til ny kropp veileder Villoldo deg mot målet.

Hjerne i hodet, hjerne i tarmen
Mange har skrevet om kroppens to hjerner – den som sitter i hodet og den som sitter i tarmen. Villoldo føyer seg inn i rekken. Hans egen historie viser at de to hjernene kommuniserer med hverandre og er like viktige for helsen. Tarmhjernens nerveceller kommuniserer direkte med hodehjernen. De danner et gitterlignende beskyttende lag som omgir hele fordøyelseskanalen, et ca. ni meter langt «rør» som strekker seg fra munn til anus. Men «røret» trenger hjelp for å fungere optimalt. Forstyrrelser i tarmens mikroorganismer påvirker fordøyelsen og tarmen vil etter hvert kunne produsere toksiner som skaper kaos i immunsystemet og endrer sinnsstemningen. Å kvitte seg med både mentale toksiner og fysiske toksiner er avgjørende for å gjenopprette fysisk og mental balanse.

Generasjonsforbannelsen
Psykologiske temaer går ofte igjen i familier; de overføres fra foreldre til barn. «Generasjonsforbannelsen, som fenomenet kalles i Amazonas, kan utløse alt fra hjertesykdom til kreft,» sier Villoldo. Uansett hvor mye viljekraft vi mobiliserer for å forandre våre vaner, vil vi på grunn av nervenettverkene våre ofte falle tilbake i gamle temaer. «Det er mulig å omkoble nervenettverkene til å støtte opp om tilfriskning,» hevder han. «Men først må kroppen og hjernen avgiftes for giftstoffene i maten vi har spist og vannet vi har drukket som har lagret seg i fettcellene. Hjernen består hovedsakelig av fett, og vi kan ikke danne nervenettverk for lykke, skaperkraft og nysgjerrighet all den tid fettcellene i hjernen er fylt av toksiner.»

Næring til ny kropp inneholder spesifikke vitenskapelig og åndelig baserte øvelser og metoder for hvordan vi kan kvitte oss med toksiner og ugunstige trossystemer og atferdsmønstre som er blitt overført til oss fra familien og kulturen vi tilhører.

Kroppen først, så følelsene
Denne renselsesprosessen var det første Villoldo satte i gang med for å ta livet sitt tilbake. «For,» som han sier «det er ikke er mulig å heale følelsene hvis sinnet ustanselig vingler hit og dit fordi hjernen er skadet av traumer fra barndommen, tilsetningsstoffer i maten eller kvikksølv fra tannfyllinger. Moder jord programmerer alle arter til et langt liv. Hun ønsker at bier, sommerfugler, hvaler og mennesker skal leve lenge. Men hun bryr seg ikke om hvorvidt de enkelte bier, hvaler og du og jeg får et langt liv. Det må de og vi ordne selv.» Gjennom Grow a New Body-programmet viser Villoldo oss hvordan vi utnytter kraften i supermat og nevronæringsstoffer kombinert med åndelige teknikker for å understøtte vår iboende evne til å helbrede oss selv og programmere kroppens celler til optimal helse.

Vårt lysende energifelt healer
For sjamanen handler ikke healing om den fysiske kroppen alene. Det handler også om det lysende energifeltet – lyslegemet som omslutter menneskekroppen og som lever videre etter at det fysiske livet tar slutt. Fenomenet er ikke en del av bildet i vestlig medisin. Det lysende energifeltet er et biomagnetisk felt som strekker seg utover i universet. Det svekkes etter hvert i intensitet, men forsvinner aldri helt. Som han sier: «Det lysende energifeltet vårt har stjerner og galakser i seg.» Han forteller at feltet kan betraktes som programvaren som gir DNA-et instrukser om å reparere kroppen. Det skjer via hjernen, nervesystemet og chakraene. Feltet forsterkes gjennom meditasjon, turer i naturen og bønn. Det fungerer som en åpning til visdommens usynlige struktur der alt er sammenflettet, der hver eneste tanke vi tenker påvirker hver eneste celle i kroppen og hvert molekyl i kosmos. Hvis vi ikke oppdaterer det lysende energifeltet, eller hvis hjernen er full av toksiner og feltet ikke klarer å oppgradere kroppen, er det ganske enkelt fordi vi har skapt vår egen helsesituasjon basert på trossystemer og programmer som er nedarvet fra vår egen familie. Det gir seg uttrykk i at vi reproduserer de fysiske sykdommene og de psykologiske historiene og dramaene som forfedrene våre levde med og døde av. Men mønstrene kan brytes! Næring til ny kropp viser deg hvordan.


«Følger du Grow a New Body-metoden, vil du ganske raskt begynne føle deg bedre,» sier Villoldo. «Du vil merke at sinnet blir klarere, og da er du på god vei til å skape en ny kropp – en kropp som raskt lar seg heale, som bevarer sin ungdommelige livskraft og som holder deg forent med ånden og jorden og gir deg en fornyet fornemmelse av livets hensikt.»

Til toppen

Andre utgaver

Næring til ny kropp
Bokmål Ebok 2019
Om forfatter Alberto Villoldo

Alberto Villoldo er en anerkjent sjaman med mer enn 25 års samarbeide med Amazonas urfolk. Han har bakgrunn som psykolog og medisinsk antropolog og var tidlig opptatt av psykosomatisk helse og sykdom. Overbevist om at sinnet kunne skape helse forlot forskeren laboratoriet og reiste til Amazonas for å samarbeide med regnskogens medisinmenn- og kvinner.

Villoldo leder The Four Winds Society der han underviser i sjamansk energimedisin i praksis. Han er grunnlegger av Light Body School med avdelinger i New York, California og Tyskland. Han leder også Center for Energy Medicine i Chile der han utreder og praktiserer opplysthetens nevrovitenskap. Villoldo har skrevet flere bestselgere, blant annet Sjaman, healer, vismann og Sjelehenting. www.thefourwinds.com

Til toppen