Nattefokk (Innbundet)

Forfatter:

Kari Bolstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 391
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Nattfåk
Oversatt av: Bolstad, Kari
ISBN/EAN: 9788205387713
Kategori: Krim og spenning
Omtale Nattefokk

Gåter i skumringslyset

De beste historiene blir som regel fortalt etter at solen har gått ned. Sveriges nye krimstjerne Johan Théorin har levert nok en mørk fortelling fra ødslige Öland. Det er bare å glede seg!

Johan Théorin brakdebuterte i fjor med Skumringstimen, den første av fire bøker fra hans oppveksts Öland. Kritikerne utbasunerte at han var det beste som hadde skjedd svensk krim siden Stieg Larsson. Nå er han aktuell med en ny, grøssende god spenningsroman ispedd elementer fra tradisjonelle spøkelseshistorier - et grep som i mange andres tilfeller har veltet gode romanporsjekter, men som Théorin mestrer til fingerspissene. Prosjektet hans er å skrive én Ölandroman fra hver årstid. I debuten gjorde han seg ferdig med høsten, i Nattefokk herjer vinterstormene og sender kalde gufs nedover ryggen på leseren. 

Dødsfyret
Den tidligere fyrvokterboligen Åludden gård med sine to fyrtårn har stått tom i mange år da Katrine og Joakim  fra Stockholm kjøper eiendommen. Husene er bygd av tømmer fra et skip som forliste i 1846, og ryktet vil ha det til at det nordre fyret kun lyser natten før noen skal dø. Ekteparet Westin, som har to små barn, har pusset opp boliger før og er ikke det minste overtroiske. Men utpå høsten får de høre en gammel historie om at gården hver jul får besøk av de døde ...

Til toppen

Andre utgaver

Nattefokk
Bokmål Heftet 2010
Nattefokk
Bokmål Ebok 2011
Nattefokk
Bokmål Nedlastbar lydbok 2009

Flere bøker av Johan Theorin:

Om forfatter Johan Theorin

Johan Theorin (f. 1963) er journalist. Han har tilbragt alle sine sommerferier på Öland. Nattefokk er den andre i en serie på fire bøker fra Öland. Den første, Skumringstimen, ble tildelt Svenska Deckarakademins pris for beste krimdebut i 2007. Johan Theorin utgis i seksten land.

Til toppen