Nedtelling til enhet (Innbundet)

Forfatter:

Kari Kahrs (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 296
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Countdown to Coherence
Oversatt av: Kahrs, Kari
ISBN/EAN: 9788202382698
Omtale Nedtelling til enhet

Vi er på vei tilbake til den store sammenhengen

«Beslutningen om å stikke innom Harrods, det verdensberømte varemagasinet i hjertet av London, for å kjøpe påskeegg til familien som skulle feire høytiden sammen med meg, hadde virket harmløs. Allikevel hadde den nesten kostet meg både livet og forstanden!»

Av Kari Kahrs
Hazel Courteney fortsetter: «Mens jeg gikk gjennom telleapparatet ved inngangen, ble det stående fast. Og i løpet av disse få sekundene følte jeg det som om en vulkan hadde utbrudd i kroppen min. Rystelser som minnet om strøm skjøt opp langs ryggraden og skapte intense smerter i hjertet og hodet. I løpet av tre eller fire sekunder ble det på uforklarlig vis bevegelse i telleapparatet igjen. Da jeg snudde for å komme meg ut av magasinet og tilbake i sikkerhet i bilen min mens panikken steg i halsen, ‘ropte’ en stemme i hodet mitt som jeg visste ikke kom fra mitt eget sinn: ‘Kom deg til lege – nå!’»

«I løpet av et kvarter lå jeg på benken hos legen min. Ta mitt ord for det – hvis du virkelig tror at du bare har minutter igjen å leve, blir sinnet virkelig konsentrert. Mens jeg tårefylt buste ut med kjærlighetsfulle farvelbudskap til mannen min og døtrene mine, festet legen i all hast hjertesensorer til brystet mitt. Han trodde jeg var blitt rammet av et hjerteanfall. Så begynte det å bli virkelig interessant …»

En pakt med åndeverdenen
Det var ingenting i veien med Hazel Courteneys hjerte, men til hennes store forbløffelse kunne hun «føle» legens tanker. Så begynte øynene hennes å forandre farge, men hun orket knapt å betrakte seg selv i speilet, for speilbildet forårsaket intens smerte. Hver gang et spørsmål dukket opp i tankene, «følte» hun umiddelbart flere svar i hodet, men hadde ingen anelse om hvilket av svarene som var det rette, om noen. Hun som alltid hadde vært glad i å spise, oppdaget nå at hun ikke engang orket å se mat, og hun ble stadig sykere og svakere. Mens en venn holdt henne i hånden, gjennomgikk hun en nær døden-opplevelse der bevisstheten hennes forlot kroppen. I løpet av påskehelgen inngikk Hazel Courteney en pakt med åndeverdenen om at hun hvis hun overlevde, skulle fortelle den sanne historien om det som hadde skjedd henne.

Hun vendte tilbake. Etter hvert som dagene ble til uker, begynte hun å arbeide bevisst med den sterke energien som nå pulserte i og omkring henne. Hun lærte å lede energien fra sine egne øyne og inn i andres; hun bare visste det ville være til hjelp for dem. Hun var også blitt intenst oversanselig og telepatisk, noe som frembrakte flere interessante avsløringer av hva andre egentlig tenkte sammenlignet med det de faktisk sa. I tillegg påvirket hun, og ble påvirket av, elektrisk utstyr, og ved flere anledninger manifesterte aske seg omkring henne.

Et år senere, i desember 1999, utga hun boken Divine Intervention med det resultat at hun mistet troverdigheten som seriøs helsejournalist. Men innerst inne visste hun at det hun hadde opplevd var noe hun selv hadde sagt seg enig i å gjennomføre før hun ble født i dette livet, og at hun skulle formidle det hun hadde lært med tanke på å hjelpe andre. Nå foreligger Nedtelling til enhet.


Reisen mot forståelse
Professorene William Tiller, Klaus Heinemann og Frederick Travis, forfatter Gary Renard, psykolog Gary Schwartz, professor og sjaman Alberto Villoldo, kosmolog Jude Currivan og grunnleggeren av Damanhur, Oberto Airaudi - Hazel Courteney har snakket med dem alle. I prosessen med å finne ut hva som egentlig skjedde med henne den dagen på Harrods i 1998 og hvordan hun klarte å utføre mirakler i tiden som fulgte, har hun fått tilgang til informasjon som både er spennende lesning og som kan gagne oss alle. De anerkjente ekspertene fra flere fagområder beskriver universet vårt som en forent enhet som er sammenhengende forbundet utover tid og rom, materie og energi, via et opprinnelig kosmisk felt som består av informasjon og intelligens.


Atomer fra tidenes begynnelse
Av «ekspertene» fikk Courteney blant annet vite at alt i den fysiske verdenen – personer, dyr, planter, gjenstander, planetene, ja hele universet – grunnleggende sett er skapt av atomer som ble dannet etter Big Bang. Vi er alle en del av den guddommelige bevisstheten som utforsker seg selv. All virkelighet er forbundet, og alt utstråler sin egen personlige frekvens som bærer i seg informasjon; alt overfører og mottar informasjon. Ethvert system på et hvilket som helst nivå – enten det dreier seg om en subatomær partikkel, en kjerne, et atom, et molekyl, en celle, et organ, en organisme, mennesker, kloden, solsystemet, en galakse – det spiller ingen rolle hvilket nivå – har hukommelse.

En av Courteneys intervjupersoner hevder at vi som vandrer på jorden i dag kan ha atomer i oss som en gang i tiden kan ha vært en del av Jesus, av en av fortidens gatefeiere, ja, av hvem som helst. Poenget er å bli så følsom at man blir i stand til å gjenvinne den informasjonen som finnes i disse atomene. Selv opplevde Hazel Courteney under sin nær døden-opplevelse at det større jeget som hun var forbundet med, faktisk stammet fra tidenes begynnelse. I dag er hun overbevist om at dette større jeget er vesentlig eldre enn klodens 4,6 milliarder år.

Reiser i tid
Alberto Villoldo forteller om profetiske samfunn. William Tiller har en teori om at vi har utviklet oss fra ikke-fysiske samfunn som Mu og Lemuria som intenderte («ville-ønsket») vårt univers til væren lenge før Big Bang. Frederick Travis forteller at vi mellom søvn og drøm reiser gjennom den universelle intelligensens felt som forvalter alt liv og rommer all informasjon, og også hvordan det er mulig at vi kan oppleve eksistenser i andre dimensjoner og legge ut på astralreiser.

Flere av de intervjuede fortalte henne at vi i egenskap av å være sjeler som eksisterer utenfor tid og rom faktisk kan komme til å bli i stand til å reinkarnere i en hvilken som helst periode i tiden, og at vi da til og med kan foreta forandringer i fortiden som kan påvirke nået. William Tiller mener at vårt fysiske univers slik vi kjenner det, vil fortsette å utvide seg i milliarder av år hvis vi ikke ødelegger det. Han mener at vi alle er på vei «hjem», det handler om bevissthetens reise tilbake til sin kilde, tilbake til sammenheng. Han har en teori om at universet puster. På hver utpustsyklus dannes samfunn – som Atlantis – og på hver innpustsyklus vender disse samfunnene, vi, tilbake til sammenheng. Alt dette skjer om og om igjen. Gud føder seg selv kontinuerlig. Det finnes en mengde virkeligheter som eksisterer side om side med vår virkelighet, men enn så lenge er det kun de færreste som kan se dem. Fantastisk viten? Hazel Courteney kan fortelle at hun personlig har sett og hørt altfor mye til å kunne avvise det.

Til toppen

Utdrag

«Jeg hadde enda et viktig spørsmål å stille Robert Schwartz*. Hadde han kommet frem til at vi også valgte tidspunkt for vår fysiske død og hvordan den skulle skje?

‘Det er et stort spørsmål,’ sukket han. ‘Slik jeg forstår det i dag, planlegger sjelen flere utgangspunkter. Det kommer en tid når sjelen enten føler at den har utrettet alt den har behov for å utrette, eller den konkluderer med at den av en eller annen grunn ikke vil være i stand til å utrette det den kom for å utrette, og da vil den velge et utgangspunkt.’

Nå for tiden finnes rikelig med bevis som viser at bevisstheten overlever den fysiske døden, men ingen avgjørende vitenskapelige bevis som viser at vi forutbestemmer tidspunktet for og omstendighetene omkring vår egen død. Jeg har stilt dette spørsmålet til medier, opplyste menn og kvinner og en mengde åndelige lærere, og vil nok en gang konkludere med at det finnes mange mulige virkeligheter, og at den fysiske døden faktisk kan være forutbestemt, men kun som en mulighet. Våre valg på ethvert nivå bærer muligheten i seg til å forandre vår utgang.

Døden er i sannhet en vanskelig problemstilling. Men etter at jeg selv hadde en sterk nær døden-opplevelse, er jeg langt mindre redd for den fysiske døden, for jeg er fullt og fast overbevist om at vi alle lever videre. Vi er evige – derfor må vi konsentrere oss mer om å leve dette livet enn å bekymre oss om det neste!»

*Robert Schwartz er forfatter av Your Soul’s Plan: Discovering the Real Meaning of the Life You Planned Before You Were Born.

Til toppen

Om forfatter Hazel Courteney

Hazel Courteney har virket som spaltist og forfatter innenfor helse og metafysikk fra 1993. Hun har vært bidragsyter til flere tidsskrifter og riksaviser, og har skrevet to bøker der hun forteller historien om sine paranormale opplevelser, Divine Intervention og The Evidence for the Sixth Sense, samt flere bøker om helse. I 1997 ble hun valgt til Health Journalist of the Year for spørrespalten ”What’s the Alternative?” i Daily Mail. Courteney bor i Henley-on-Thames i Storbritannia. www.hazelcourteney.com

Til toppen