Nytt blikk på autoimmun sykdom (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 254
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202609184
Kategori: Kosthold
Omtale Nytt blikk på autoimmun sykdom

Nytt blikk på maten du spiser

Om du har en autoimmun sykdom, har du en kronisk betennelse i kroppen. Du kan imidlertid få en mye bedre hverdag, kanskje bli helt frisk, ved å følge et kosthold som tetter lekk tarm og hemmer betennelse (antiinflammatorisk mat). Sier legene Sofie og Erik Hexeberg.

Lege- og forfatterparet legger i Nytt blikk på autoimmun sykdom frem en ny forståelse av denne type sykdom, og forteller historiene til pasienter som har fått et nytt liv ved å endre sitt kosthold.

Mange som har en eller flere autoimmune sykdommer, får beskjed av legen sin om at kosthold ikke har noen betydning for sykdommen. Jo, det har det, sier legene Hexeberg. De har spesialisert seg på behandling av disse sykdommene ved hjelp av nettopp kostholdsendringer.

Du kan bli kvitt den kroniske betennelsen og få en mye bedre hverdag med mindre inntak av medisiner, kanskje til og med bli helt frisk, ved å utelukke matproteiner du ikke tåler og spise mat som tetter lekk tarm og hemmer betennelse (antiinflammatorisk mat). Forfatterne presenterer et nytt, banebrytende blikk på autoimmune sykdommer og mulige årsaker til at de oppstår. De deler historiene til pasienter som har fått et helt annet og bedre liv ved å endre kostholdet sitt.

Følgende sykdommer har egne kapitler i boka: Crohns sykdom, cøliaki, diabetes type 1. Graves' sykdom og høyt stoffskifte, Hashimotos tyreoiditt og lavt stoffskifte, irritabel tarm-syndrom, leddgikt, multippel sklerose (MS), primær biliær cirrhose (PBC), primær skleroserende kolangitt (PSC), psoriasis, ulcerøs kolitt

Om hvordan autoimmun sykdom oppstår, hva du selv kan gjøre for å bli bedre eller helt frisk, og med pasienthistorier, matintoleransetester og kom i gang-oppskrifter som hjelper deg til å legge om ditt eget kosthold.

Til toppen