Oles skitur (Innbundet)

Forfatter:

Elsa Beskow (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1984
Antall sider: 28
Illustratør: Beskow, Elsa
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Olles skidfärd
ISBN/EAN: 9788251774765
Kategori: Barnebøker
Alder: 2 - 7
Omtale Oles skitur

Da Ole fylte seks år, fikk han ski av far.

Ja, han hadde jo hatt et par før også, men ikke ordentlige ski - bare noen korte planker som Johan gårdsgutt hadde saget og hugget til for ham. Derfor var han veldig glad da han fikk de nye skiene, og gledet seg svært til å prøve dem.

Et par uker før jul begynte snøen å dale ned i store, stille flak. Dermed spente Ole på seg de fine, nye skiene, vinket farvel til mor og Lillebror og la i vei ut i skogen.

På sin vei møtte han onkel Rimfrost som tok ham med til kong Vinters slott.

Til toppen

Flere bøker av Elsa Beskow:

Om forfatter Elsa Beskow

Elsa Beskow ble født i Stockholm i 1874. Utdannelsen sin tok hun ved den tekniske skolen, og siden ble hun lærer. Hun giftet seg med læreren og teologen Natanael Beskow og sammen fikk de 6 barn.
I 1894 begynte hun å publisere barnebladet "Jultomten". I 1897 kom hennes første bok, "Sagan om det lilla, lilla gumman", men det var i 1901 at hun fikk sitt gjennombrudd med med den klassiske boken "Puttes eventyr i blåbærskogen". Etter noen år kom hun ut med boken vi alle husker så godt; "Tante Grønn, Tante Brun og Tante Violett".
Temaet i mange av hennes bøker var forholdet mellom barn og voksne og barns selvstendige initiativ. Bildene hennes var ofte store med detaljer av naturen og hun kombinerte ofte virkeligheten med elementer fra eventyr.
Hennes eventyr er fortalt akkurat slik hun selv fortalte dem til sine egne barn og barnebarn. Mange foreldre vil huske disse fra den gang de selv var barn, og nå kan neste generasjon få glede av dem.

Elsa Beskow døde i 1953.

Til toppen