Opphøyd energi (Heftet)

Ni enkle forsøk som beviser at tankene dine skaper virkeligheten!

Forfatter:

Kari Kahrs (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: E Squared
Oversatt av: Kahrs, Kari
ISBN/EAN: 9788202442644
Omtale Opphøyd energi

Praktisk mystisisme

Du er en enormt sterk energetisk skapning. Bølger av muligheter gjennomstrømmer marg og ben i deg.

Av Kari Kahrs

Da Pam Grout først hørte at tankene hennes kunne bringe henne materielle goder, gjorde hun det enhver intelligent, tenkende person ville ha gjort. Hun hånlo. Men hun bestemte seg også for å gi den vanvittige påstanden en sjanse. Å utføre et eksperiment i det stille kunne vel ikke skade? Hun skrev ned tre ting hun ønsket seg. Det var det hele. Der sto det sykkel, datamaskin og piano.

I løpet av to uker var hun den stolte eier av en nydelig rød terrengsykkel og en IBM PC Junior. Det tok litt lengre tid med pianoet, men for noen år siden ringte venninnen Wendy som var på flyttefot, og sa at det vakre pianoet av kirsebærtre var Pams om hun kom og hentet det.

I likhet med Pam Grout er også vi utstyrt med evnen til å ta kontroll over vår egen energi. De ni eksperimentene som boken består av – det er snakk om enkle praktiske øvelser – skal bevise at tankene skaper vår virkelighet. Eksperimentene koster deg ikke en krone, og tiden de tar er minimal. Pam Grout hevder at boken hennes beviser én gang for alle at tankene våre har kraft, og at et felt av uendelige muligheter bare venter på at vi skal stille våre krav.

21 dager

I løpet av tre uker, den tiden det tar å utføre alle forsøkene i boken, gir Pam Grout oss  morsomme muligheter til å utvikle et bevisst forhold til energi og lære å omdanne den til hva som helst hjertet måtte begjære – det være seg fred i sinnet, penger, eller en mer givende jobb. Grout hevder at de ni eksperimentene vil bevise at feltet for uendelige muligheter, som vi alle er en del av, er pålitelig, forutsigbart og alltid tilgjengelig. De vil bevise det som flere fysikere har avdekket i løpet av de seneste hundre årene – at det store energetiske feltet faktisk finnes, at det forener oss alle, og at årsaken til at vi kan kontrollere vårt eget liv er at hver eneste tanke vi tenker, utgjør en energibølge som påvirker alt annet i universet.

Feltet leverer!
Ifølge Grout vil de ni energiprinsippene hun har utviklet, bekrefte at dette feltet for uendelige muligheter fungerer i tilværelsen vår, enten vi er bevisste på dets eksistens eller ikke.Gjennom praktiske øvelser viser hun oss at feltet som hun henviser til gjennom hele boken rommer fysiske lover og er like pålitelig som tyngdekraften – når vi først har lært å være bestemte og krystallklare når det gjelder intensjonene våre, og, som hun understreker: setter tidsfrister og kvitter oss med den feilaktige illusjonen om at et eller annet er i veien med oss.

For å utnytte de åndelige lovene på en effektiv måte, må vi kjenne i marg og bein at universet er rikt, og at det til enhver tid beskytter oss. Vi må vite at de tilfeldighetene vi opplever i livet, ikke er annet enn energi og feltet for uendelige muligheter i virksomhet. Mesteparten av tiden benytter vi imidlertid energien utilsiktet, uten mål og mening, sier Grout; folk flest er fullstendig uvitende om det faktum at alt de tenker, sier og gjør, utgjør en forskjell. Dermed aktiverer de denne grenseløse kraften til å følge tilfeldige retninger, allerede eksisterende programmer og gamle tenkemåter som verken utnytter den fantasien eller de mulighetene de har i seg.

”Jeg fortjener det ikke”
Motstridende intensjoner kan skape forvirring og hindre materialisering av det vi egentlig ønsker, sier Grout. Når vi vet hva vi vil, men samtidig opplever frykt og uro i forbindelse med det vi ønsker, er grunnlaget lagt for indre konflikt. Feltet for uendelige muligheter responderer ikke bare på inntrengende positive ønsker og bønner. Det svarer på alle de tanker vi tenker – bevisste som ubevisste. Da er det ikke alltid like enkelt å si hva utfallet av ønskene og bønnene kan bli.

Tankene våre er bølger av vibrasjoner som er i direkte kontakt med og påvirker feltet for uendelige muligheter. Hver eneste tanke fra fortid, i nåtid og i fremtid skaper en vibrasjon som strekker seg ut i feltet og utvides til evig tid. Disse vibrasjonene møter andre vibrasjoner, og løper på kryss og tvers i en utrolig energetisk labyrint. Det høres kanskje ut som det rene kaos, men det høres også ut som en oppfordring til å konsentrere og samle sin egen energi! Samler du tilstrekkelig energi, sier Grout, vil den klumpe seg til materie. Feltet for uendelige muligheter følger ganske enkelt den energien vi sender ut. Og vibrasjonene fra tankene våre tiltrekker andre vibrasjoner som stemmer overens med dem.

Alt starter med en intensjon
I det øyeblikket du har et ønske, skaper du det du ønsker deg, sier Grout. Det skjer umiddelbart. Det eksisterer som et konkret element. Du ser det bare ikke fordi du fungerer med utgangspunkt i lineær tid. Som oftest er sinnet opptatt med alt det vi ikke ønsker oss. De positive intensjonene opptar ikke mer enn en ørliten splint av sinnet. Resten er konsentrert om de problemene vi håper intensjonene vil fjerne. De finstemte energiene, tankene, emosjonene og bevisstheten spiller de ledende rollene i livserfaringene våre, men fordi de er usynlige, har vi ikke gjort noe forsøk på å forstå dem eller utnytte dem til vår fordel. Å forandre tilværelsen til det bedre handler ganske enkelt om å forandre forventninger og trossystemer. Å bringe noe inn i den fysiske verden krever konsentrasjon – ikke om det vi ser, men om det vi ønsker å se.

Opphøyd energi beviser ved hjelp av ni enkle eksperimenter at virkeligheten er formbar, at bevissthet skaper materie, og at vi former vår egen tilværelse ved hjelp av sinnets kraft. Pam Grout ønsker å inspirere deg til å utføre de ni eksperimentene som, sagt med hennes egne ord, vil gjøre deg til ”det mest fantastiske, det gladeste, vidunderligste, skjønneste, mest omsorgsfulle mennesket du overhodet er i stand til å bli”.

Til toppen

Andre utgaver

Opphøyd energi
Bokmål Ebok 2015
Utdrag

Det som overbeviste Pam Grout om betydningen av å sette tidsfrister for å oppnå resultater, var det hun kaller mirakelet med stiften:

I mange år hadde hun en kalender hengende ved siden av sengen sin, en kalender hun tok ned fra tid til annen for å skrible ned viktige hendelser eller gå tilbake for å sjekke hva som hadde skjedd når. En kveld ble hun litt for ivrig da hun grep etter kalenderen, og kom til å rive løs den lille stiften som festet kalenderen til veggen. Ned på hender og knær for å lete. Hvor langt kan en liten stift komme seg på et par sekunder? Hun lette og lette. Til slutt konkluderte hun med at det fikk være nok, og sendte ut en intensjon om at stiften skulle dukke opp – i løpet av 24 timer.

Da hun våknet neste morgen, lå stiften i hånden hennes, godt plassert mellom tommelen og pekefingeren. Siden den gangen har Grout manifestert alt fra stevnemøter til en fast reisespalte og en Toyota Prius. Ingen av dem har gjort like sterkt inntrykk som hendelsen med stiften.

Til toppen

Om forfatter Pam Grout

Opphøyd energi gir deg ikke de samme omfattende argumentene du har lest i mange andre bøker om å forandre virkeligheten. I stedet presenterer boken ni enkle og praktiske forsøk som vil bevise for deg her og nå at likt tiltrekker likt.

Pam Grout har skrevet 16 bøker, tre skuespill og en TV-serie. Med sin kvikke og muntre stil og utradisjonelle virkelighetsopplevelse, er hun en populær skribent i flere tidsskrifter. http://www.pamgrout.com

Til toppen