På vei mot en integrert medisin (Heftet)

en innføring i komplementær og alternativ behandling

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 310
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245002409
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale På vei mot en integrert medisin

Alternativ medisin + Skolemedisin = Sant

Flere og flere deler lege og naturmedisiner Audun Myskjas håp om at disse to retningene innenfor medisinen skal inngå ekteskap. Det er kanskje ikke så langt unna - mye tyder på at de i øyeblikket er forlovet!

Alternativ behandling er i eksplosiv vekst i Norge og andre vestlige land, og det er økende interesse for å integrere alternative terapier i helsevesenets tilbud. Det krever økt kunnskap slik at man kan skille klinten fra hveten innenfor et uoversiktlig fagfelt.

Få har imidlertid større og bredere kunnskap på dette området enn lege og naturmedisiner Audun Myskja som for øvrig vil være kjent for mange av Energicas lesere fra hans tidligere bøker om blant annet blomstermedisin og musikkterapi, og om helbredende og nærende vekster som aloe vera og blåbær. Audun Myskja har i flere tiår næret en drøm om og selv praktisert en integrert helsetjeneste hvor alle gode krefter arbeider sammen mot et felles mål: best mulig klinisk resultat for den som rammes av sykdom.

På vei mot en integrert medisin er den første boken i sitt slag i Norge som gir et oversiktlig bilde av ulike medisinske retninger og helbredelsesmetoder. Blant de mange temaene kan nevnes:

• Fra folkemedisin til kvantemedisin
• Hva virker innen alternativ behandling, på hva og er det trygt?
• Hvilke behandlingsformer er mest brukt?
• Den norske legeforenings holdning til alternativ behandling

Med praktiske råd, øvelser for sjel, kropp og sinn og en rekke illustrerende pasienthistorier, som for eksempel den om den afrikanske ryggpasienten, bosatt her til lands, som først ble bra når moren hans i Afrika fjernhealet sjelen til hans norske akupunktør!

Til toppen

Flere bøker av Audun Myskja:

Om forfatter Audun Myskja

Audun Myskja er spesialist i allmennmedisin, faglig leder ved Senter for livshjelp i Ski og overlege med ansvar for forskning på musikkterapi ved Bergen Røde Kors sykehjem.
Han tok utdanning innenfor alternativ behandling på 1970-tallet og har drevet kurs- og foredragsvirksomhet i over tjue år. Myskja har flere bøker bak seg, blant annet Blomstermedisin til vekst og helbredelse, Den musiske medisin og Leve med kreft.

Til toppen