Pillebefinnende (Innbundet)

Hva vet vi om medisinene vi tar?

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 384
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202527006
Kategori: Familie og helse
Omtale Pillebefinnende

Sannheten i medisinglasset

Har leger for tett kontakt med legemiddelindustrien? Blir all legemiddelforskning publisert? Og hva vet vi om våre vanligste medisiner? Gravejournalist Niels Chr. Geelmuyden stiller bevisstgjørende spørsmål ved bruken og virkningen av våre vanligste medisiner og retter søkelyset mot utbredt forskningsjuks og mot legemiddelindustriens arbeidsmetoder. 

Forfatteren er kjent for sine tidligere kritiske bøker om produksjon av mat og drikke, Sannheten på bordet og Sannheten i glasset. I Pillebefinnende tar han for seg legemiddelbransjen og presenterer en grundig, avslørende og bevisstgjørende gjennomgang av industrien og de mest brukte legemidlene i Norge. Han er selv avhengig av å ta ni piller hver dag for å overleve. Geelmuyden har gjennomgått en mengde forskning, reportasjer og intervjuer og snakket med ulike helseaktører for å finne ut hva medisinene vi tar egentlig inneholder, hvordan de virker, hvordan de ble godkjent, og hvem de er godkjent for. Han tar for seg våre vanligste medisiner og ser på hvilken effekt og hvilke bivirkninger de har.

Vi spiser flere piller enn noen gang. 70 prosent av oss bruker en eller flere reseptbelagte medisiner. Legen din vil mene at pillene er til beste for deg. Men har legen fortalt deg at halvparten av legemiddelforskningen aldri blir publisert? Og hva med myndighetene? Betjener de publikum eller en industri som har blitt ilagt over 35 milliarder dollar i bøter for lovbrudd de siste 25 årene?

Les boken og skaff deg kunnskap til å stille legen de rette spørsmålene. Les den for din helses skyld!

«Niels Christian Geelmuyden beveger seg inn i et minefelt av sterke interesser og store penger med denne tankevekkende og svært velskrevne boken. Det er prisverdig av Geelmuyden å ta for seg et fagområde som er så komplisert, kontroversielt og betydningsfullt – og forfriskende å få det belyst av hans utenfra-blikk og skarpe penn.» Dr.med. Charlotte J. Haug (f. 1959), spesialist i immunologi og infeksjonssykdommer og fagkonsulent på boka. I samarbeid med forfatteren har hun utarbeidet gode råd om forebygging, selvhjelp og trygg medisinbruk.

Til toppen

Andre utgaver

Pillebefinnende
Bokmål Ebok 2017
Pillebefinnende
Bokmål Heftet 2019

Flere bøker av Niels Christian Geelmuyden: