Praktisk medikamentregning (Heftet)

Dose, styrke, mengde

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202350178
Kategori: Helse- og sosialfag
Fag: Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Omtale Praktisk medikamentregning

Praktisk medikamentregning gir en oversiktlig innføring i medikamentregning. Den er en nyttig oppslagsbok, et nødvendig treningsverktøy for sykepleier-, vernepleier- og radiografstudenter og et godt kunnskaps- og ferdighetsredskap for alle som skal utføre medikamentregning i praksis.

Praktisk medikamentregning er et hjelpemiddel til å styrke den enkelte student og helsearbeiders egenkontroll når de skal regne ut doserte medikamenters styrker og mengder. Alle regneoperasjonene i boka blir forklart ved hjelp av enkle grunnfigurer, formler og regneeksempler. Boka har fargeillustrasjoner, et formelregister og øvingsoppgaver for studenter som skal ha passeringstester i medikamentregning.

I denne 3. utgaven er teksten og regneeksemplene mer direkte knyttet til studentenes praktiske virkelighet enn i tidligere utgaver. I kapittel to er det gjort endringer i de grunnleggende regneområdene slik at håndteringen av tall og den grunnleggende matematikken er blitt tydeligere, samt at multiplikasjon og divisjon med desimaler er viet ekstra plass. Regneeksemplene og styrke- og mengdeangivelser er rikt illustrert med bilder. Hele samlingen av øvingsoppgaver er oppdatert, og de mest sammensatte øvingsoppgavene forenklet.

Til toppen

Andre utgaver

Praktisk medikamentregning
Bokmål Heftet 2014