Pust (Innbundet)

nøkkelen til styrke, helse og glede

Forfatter:

Gro Anette Isene (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 247
Illustratør: Isene, Gro Anette
Forlag: J.M. Stenersens forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788272016486
Kategori: Selvutvikling
Omtale Pust

Pust deg til en bedre tilværelse

Pusten er undervurdert av folk flest, også av leger, sier lege Audun Myskja.

Pusteteknikker kan hjelpe mot luftveissykdommer, smerter og kronisk tretthet, mot stress og vonde følelser, og pusten kan brukes terapeutisk for den som sliter med psykiske plager, som angst. Treningen din kan bli mer effektiv, avspenningen dypere og konsentrasjonen skarpere.

Vi puster jo uansett, så hvorfor virker ikke åndedraget automatisk når det gjelder nevnte plager? «Pusten er den eneste funksjonen i kroppen som både er bevisst og ubevisst,» sier Myskja, og det er den bevisste pusten som kan brukes terapeutisk. Gjennom den kan du få kontakt med tankemønstrene dine, med følelsene og med kroppen, og i neste omgang danne nye reaksjonsmønstre som du forankrer i (den bevisste) pusten. En tanke som «jeg er ikke bra nok» påvirker pusten din – om du kjenner etter, går den neppe ned i magen, og mest sannsynlig kjennes brystpartiet tett og trangt. Sier du til deg selv at «dette klarer jeg» og tar et realt magadrag, kjenner du kanskje en varme skylle gjennom kroppen fra skuldrene til halebeinet og opp igjen, og en varm fylde ese i solar plexus. 

Audun Myskja skriver om fem pustemetoder: naturlig pust, oppmerksom pust, bevisst pust, terapeutisk pust og spirituell pust. «De går selvsagt over i hverandre,» påpeker han, «men hensikten med boken er å systematisere alt vi vet om pusten og skape verktøy som kan hjelpe deg til å mestre hverdagen og forstå deg selv bedre.» Svært innholdsrikt om pustens betydning og med stoff få om noen andre pustebøker inneholder: om verdien av lange pauser i pusterytmen, om å holde pusten, om tummo, en praksis forbundet med tibetanske munker som handler om å tørke sine våte klær med kroppsvarmen, i kuldegrader, og om spirituell pust – når du for eksempel under meditasjon kan oppleve å bli pustet.

Personlig, anekdotisk, etterrettelig, opplysende, overraskende og underholdende, i likhet med de fleste tidligere bøker av forfatteren. Denne boken vil du ønske å innlemme i ditt Myskja-bibliotek!

Til toppen

Andre utgaver

Pust
Bokmål Ebok 2018
Pust
Bokmål Heftet 2019
Pust
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Audun Myskja: