Reiser til andre riker (Heftet)

Om å finne seg selv i et levende og åndfullt univers

Forfatter:

Lisbeth Lyngaas (Oversetter)

Praktisk veiledning i å styrke ditt indre og ytre liv ved å leve i tråd med sjamanistiske verdier. Lær å forvandle det hverdagslige til noe hellig og åpne hjertet ditt for den evige skjønnheten som forener alt som er.

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Walking in Light
Oversatt av: Lyngaas, Lisbeth
ISBN/EAN: 9788202595067
Omtale Reiser til andre riker

Du er lys

Og du kom hit for å skinne

Sandra Ingerman hadde en god oppvekst i en kjærlig familie, og som barn hadde hun dype åndelige opplevelser: «Jeg sang til et tre utenfor huset mitt hver dag og snakket med det daglig.» Som søkende tenåring savnet hun en vei å følge, en oppskrift på å leve et meningsfullt liv. Alt endret seg under en sjamanreise der hun traff sin åndehjelper, en skytsånd som i årenes løp besvarte spørsmålene hennes om hvordan hun skulle bringe glede, mening og helse inn i livet sitt. Sjamanismen ga henne en retning og en struktur hun kunne følge for å utforske en åndelig livsvei. Underveis lærte hun at sjamanistisk praksis dreier seg om mer enn bare å ta reiser til de usynlige rikene for å hente informasjon; sjamanisme er en levemåte. Hun begynte å lære bort sjamanismen som en måte å endre livet sitt og verden rundt seg på. I dag er hun en toneangivende stemme innenfor sjamanismen, en avholdt kursholder og forfatter.

Håp nærer endring
«I dagens verden er det viktig å kunne opprettholde en tilstand av håp for å holde seg fysisk og følelsesmessig sunn,» sier Sandra. «Når vi havner i langvarige tilstander av fortvilelse, blir vi tappet for vitalitet. Den trenger vi for å forestille oss de kreative løsningene som er nødvendige for å føre livet vårt i en ny retning. Så lenge vi har håp, har vi et grunnlag for positiv forandring og healing.» Hennes egen livshistorie handler om en healingreise ut av en alvorlig depresjon. «Hver eneste teknikk jeg presenterer i denne boken, er blitt innlemmet i hverdagen min. De har vært som ‘helbredende balsam’ for meg, og sammen med reisene mine har de gitt meg et rikt, dypt og meningsfullt liv.» Med Reiser til andre riker ønsker hun å hjelpe deg til å gjøre samme erfaring. 

Stå med styrke
Sandra leder deg inn i dine indre riker og lærer deg å leve på sjamanistisk vis. Det betyr alltid å være i en tilstand av glede som bobler opp fra et sted dypt inni deg. Hun lærer deg hvordan du sentrerer deg når du står midt oppe i forandringer; hvordan du holder deg konsentrert og full av håp, uansett hva som foregår i den ytre verden. Hun gir deg verktøy som hjelper deg til å bli mer våken og ta imot hva livet bringer deg. «Livet gir oss alltid situasjoner og opplevelser som bidrar til vår vekst og utvikling, som utdyper hvem vi er. Det vi trenger er å lære hvordan vi endrer synsvinkel slik at vi forstår at utfordringer er en del av det livseventyret vi meldte oss på før vi kom hit,» sier hun. 

Sandra legger gjennom hele boken vekt på kreativitet og å leve fra hjertet. Tonen er mild og vennlig, og hun har en myk og fleksibel innstilling til stoffet hun presenterer – du velger selv hva som passer for deg. Det er som om hun holder deg i hånden og varsomt leder deg gjennom hvert trinn og hver betraktning. 

Sjamanens lys
Folk reiser langt for å lære av sjamaner i innfødte kulturer. En av egenskapene de legger merke til, er hvordan sjamaner utsondrer og utstråler et lys som virker oppløftende på alle som kommer i nærheten av dem. «Sannheten er,» sier Sandra, «at det er sjamanens nærvær som helbreder, ikke så mye hva han eller hun gjør. Det er energien bak metoden som helbreder, ikke metoden alene.»

Sjamaner ler mye. Øynene deres funkler av glede, og de har en indre fred som de fleste av oss i Vesten skulle ønske vi kunne føle. Den er et resultat av å ha utviklet en rik indre verden. «I vår vestlige kultur trenger vi å gå over fra å se bare med øynene til å bruke den kraften som ligger i å arbeide med de indre visjonene,» sier Sandra. «Vi trenger å våkne fra den kollektive transen som lærer oss at vi bare skal ha oppmerksomheten festet på det materielle riket. Det er på tide å utforske hvordan vi kan åpne oss for nye dimensjoner i livet. Når vi lærer å gjøre dette, vil den indre visdommen og ånden informere oss på måter som ligger hinsides rasjonell tenkning.»

Fordyp deg i din metode
Sandra presenterer ulike metoder og teknikker som vil hjelpe deg til å dyrke ditt indre liv slik at ditt lys kan stråle. La deg ikke lure av hvor enkle noen av dem kan fremstå som. De består av flere lag og vil skape store forandringer – om du er utholdende. «Mange som studerer åndelige tradisjoner, holder seg ikke til teknikkene lenge nok til å høste belønningene,» sier Sandra. Når du finner din metode, må du fordype deg i arbeidet og ikke la deg distrahere av andre metoder som utenfra virker mer kraftfulle. Vi tenker ofte at det som ser enkelt ut, er for nybegynnere, og vi setter likhetstegn mellom kompliserte teknikker og avansert arbeid. «Dette er en misforståelse,» hevder hun. «Alle åndelige metoder, uansett hvor enkle de kan virke, fører i siste instans til det samme resultatet. Nøkkelen er å utføre arbeidet. Likevel: Instruksene jeg presenterer vil hjelpe deg til å komme i gang, men på et eller annet punkt må du gi slipp og finne din egen vei. Sjamaner arbeider med usynlige verdener og formløse energier. Når vi legger altfor mye form i arbeidet, vil vi til slutt begrense kraften.»

Ikke forhast deg
«Ta deg god tid med det stoffet jeg deler med deg,» anbefaler Sandra. Bak bokens teknikker inn i hverdagen i en jevn, langsom rytme slik at psyken integrerer stoffet før du går videre til neste kapittel. Leser du boken uten å gjøre øvelsene, vil du bare gi næring til tankene. Vil du oppleve virkelige forandringer, må du engasjere deg i arbeidet. Det Sandra  lærer deg, strekker seg utover det skrevne ord. Arbeid langsomt, og la sjelen få næring av de teknikkene du bruker. Er du ny i sjamanistisk arbeid, står du helt fritt til å hoppe over alle reiser du ikke kjenner deg klar for. Kom tilbake til dem når du føler at tidspunktet er rett. Det er ingen riktig rekkefølge her.

Seremonier
Seremonier er blitt brukt i sjamanistiske kulturer siden tidenes morgen. De er blitt betraktet som en mektig faktor for forandring. Gjennom seremonier kan vi få kontakt med den åndelige verden og opprette et forhold og en samhandling mellom de synlige og de usynlige rikene. «Folk i vestlige kulturer er ofte redde for å utføre seremonier,» sier Sandra. «Vi er ikke opplært i kraften i dem, og hvordan og hvorfor de er oppstått. Seremonier er noe mystisk for oss, og vi frykter gjerne det vi ikke forstår.»

Gjennom seremonien omsetter vi en intensjon til handling. Dette åpner en dør til de usynlige rikene, der «innenfor» møter «utenfor». Av dette oppstår en resonansenergi som fører til forandring. Seremonier etablerer et forhold mellom mennesker og universets skapende krefter. Intensjonen fører til en handling som viser seg som forandring i den fysiske verden. Seremonier brukes også til å hedre viktige riter og overganger i livet, påkalle et ønsket resultat og forløse energier og bevissthetstilstander. 

I Reiser til andre riker lærer du å utføre seremonier for å hente informasjon og gi healing til deg selv. Du lærer å lage seremonier der du ikke følger regler og instrukser, men heller utformer seremonier som har en personlig betydning for deg. Du utforsker hvordan du kan berike ditt åndelige liv ved å leve hver dag som en seremoni. På den måten vever du det hellige inn i den ordinære virkeligheten.

«Sjamanismen er en måte å leve på,» sier Sandra. «Du må styrke livet ditt og innføre disse åndelige metodene i livet ditt og leve etter dem. Et ordtak fra Haiti lyder slik: ‘Gudene vil ikke dukke opp, og magien vil ikke skje, hvis du ikke lever et ekte liv.’ Å studere livet er ikke det samme som å leve livet, og det har derfor ingen magi. I Reiser til andre riker er frøene jeg gir deg. Det er opp til deg å nære dem og hjelpe dem til å vokse, ved hjelp av intensjon, gjentakelse og anvendelse.»

Til toppen

Andre utgaver

Reiser til andre riker
Bokmål Ebok 2019

Flere bøker av Sandra Ingerman:

Om forfatter Sandra Ingerman

Sandra Ingerman har utgitt en lang rekke bøker og lydprogrammer. Hun har undervist i mer enn tretti år i sjamanreiser, healing og bekjempelse av miljøforurensning med åndelige metode. Sandra er opptatt av å lære oss hvordan vi kan arbeide sammen som et globalt samfunn for å frembringe positive forandringer på kloden og har høstet anerkjennelse som brobygger mellom gamle healingmetoder og vår moderne kultur. Hun ønsker sterkt å hjelpe oss til å få kontakt med naturen igjen og huske at jorden er vårt hjem. Hun har formell bakgrunn som ekteskaps- og familieterapeut og psykiatrisk rådgiver. I 2007 ble hun tildelt Peace Award fra Global Foundation for Integrative Medicine og i 2013 ble hun trukket frem i bladet Spirituality and Health som en av årets ti viktigste åndelige ledere.

Til toppen