Rett på tråden (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202483616
Kategori: Håndarbeid
Omtale Rett på tråden

Fargerik motestrikk med grafiske uttrykk

Rett på tråden er en fargerik strikkereise spekket med historie, kunnskap, oppskrifter og inspirerende modeller!

Denne boken er for deg som er glad i å strikke, elsker farger og liker et enkelt og grafisk uttrykk.Søstrene Birte og Margareth har hentet inspirasjon fra det glade 60-tallet med moteikonet Twiggy og kunstneren Mondrian, og utviklet modellene til å kunne brukes i dagens motebilde. Du finner 50 oppskrifter og modeller på skjørt, kjoler, gensere, ponchoer, småplagg og tilbehør som skjerf, vesker, punger til puter og pledd. Er du nybegynner i strikking, er dette boken for deg når det gjelder inspirasjon, modeller og teknikker. Er du erfaren strikker, vil du fryde deg over oppskriftene og glede deg over inspirerende utfordringer. Du finner små som store modeller - feminine og lekre - noe strikket med tykt og noe med tynt garn - alle garnvarianter fra den norske garnprodusenten Rauma. Boken er krydret med et tilbakeblikk på motehistorien fra 60-tallet.

Du finner mange teknikker som:
* Rettstrikk
* Rillestrikk
* Flettestrikk
* Vrangstrikk
* Mønsterstrikk
* Perlestrikk
* Relieffstrikk
* Patentstrikk

Alle oppskrifter er strikket i forskjellige type garn fra Rauma som er lett tilgjengelig over hele Norge..
Hver oppskrift angir garnforbruk, fargenummer, type garn, strikkefasthet og pinnestørrelse. Mål,lengde og størrelser til alle modeller.

Om søstrene Sandvik:
Søstrene Birte og Margareth har skrevet og inspirert hverandre i boka Rett på tråden.  Søstrene har alltid strikket, laget egne oppskrifter, samlet på garn og restegarn og  oppskrifter fra gamle dameblader.Lillesøster Birte er konservator og kulturhistoriker på Norsk Folkemuseum. Hun har jobbet med strikkeutstilling på Norsk Folkemuseum og foreleser om strikking i Norge.Storesøster Margareth er professor i norsk, språkforsker og lærer, med sans for tekster av alle typer - særlig strikketekster.

Til toppen

Utdrag

Fra forordet:

Rett på tråden - ei fargerik strikkebok!

Rett på tråden er ei strikkebok for den som liker å strikke - eller for den som vil begynne å strikke. Du må ikke være ekspert, her er oppskrifter av ulik vanskelighetsgrad. Boka har plagg og tilbehør for kvinner i alle aldre!
Siden vi alltid har savnet strikkede skjørt, kjoler og tunikaer, har vi mange slike plagg i boka, og vi har også mer tradisjonelle plagg som gensere, jakker, topper og småplagg.

Alle oppskriftene i boka har en tilleggstekst enten av strikkehistorisk, motehistorisk eller språkhistorisk karakter.Her vil du få ta del i vår faglige kompetanse, til glede og nytte, som det kan ha stått i de gamle strikkebladene. Så følger oppskriften sammen med informative og forførende bilder.

Alle oppskriftene er strikket i Raumagarn. Ingen tilfeldighet - forfatterne har et bevisst og lidenskapelig forhold til fabrikken, ikke langt fra Åndalsnes, siste stopp på Raumabanen, neders i Romsdalen. En begynnelse og en slutt for reiser ut i verden, for begge søstrene.

Søstrene Sandvik har alltid strikket, alltid laget egne oppskrifter, alltid hatt haugevis med garn og restegarn, alltid elsket garnbutikker, alltid sett strikkeprosjekter og fargekombinasjoner i tilbudskurvene, alltid sett potensialet i det stygge for å skape det pene.
Strikking har fulgt oss hele livet, fra stramme og svette pikemasker, inn i de voksne avanserte og utforskende maskene. Søstrene har strikket inne og ute, i klasserom, på møter og konferanser, på bussen og badestranda, til lands og til vanns.

Lillesøster Birte er konservator og kulturhistoriker på Norsk Folkemuseum. I tillegg er hun strikkesamler. Hun samler på oppskrifter, bøker, strikkeblad, strikkepinner, strikkeklær og strikketilbehør. Hun har jobbet med strikkeutstilling på Norsk Folkemuseum og foreleser om strikking i Norge.

Storesøster Margareth er professor i norsk, språkforsker og lærer, med sans for tekster av alle typer - særlig strikketekster.

Søstrene Sandvik ønsker deg lykke til med Rett på tråden - ei fargerik strikkebok!

Pins up!
Birte & Margareth

Til toppen