Rydd opp i livet ditt (Heftet)

- for større livsglede og fornyet skaperkraft

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Clearing Clutter
ISBN/EAN: 9788202509415
Kategori: Selvutvikling
Omtale Rydd opp i livet ditt

Fjern rotet, finn flyten

Greier du ikke å slappe av, finner du ikke roen, får du ikke hvile i sjel, kropp og sinn? Ytre rot og uorden blokkerer energiflyten like mye som indre tankemylder og følelseskaos.

Av Kari Kahrs

 

Klarsynte Alexandra Chauran vokste opp i et hjem fylt til randen av ting og tang. Faren var en samler av natur, og huset var fylt med underlige gjenstander fra reiser og opplevelser. «Men disse nedstøvede gjenstandene utgjorde ikke halvparten av rotet engang,» sier Alexandra. «Selv timeplanene våre var rotete. Det foregikk noe hele tiden – kor, speider’n, helgeturer, lekser. Ingen i familien hadde tid til overs til venner og åndelighet. Det var hyggelig, men hektisk – og rotete.»

 

Som voksen fikk Alexandra problemer. Hun kjente stor misnøye med at livet ikke gikk etter «timeplanen» og begynte i terapi. «Jeg skulle gjerne ha vært i stand til å si at jeg reiste meg fra stolen der på terapeutens kontor, tørket tårene mine og gikk rett hjem og fjernet alt rotet fra livet mitt. Men dessverre – det tok meg flere år å forstå fullt ut at det var åndelighet som var det gylne senteret som manglet. Jeg måtte begynne det harde arbeidet med å rydde plass i livet mitt, en tanke som ville ha vært fullstendig fremmed for meg under oppveksten. Jeg sier ikke at du må være religiøs for å fylle livet ditt – det kan virke enten for enkelt eller for komplisert. Det jeg sier, er at du må begynne å lete etter det som virkelig betyr noe for deg, og det som virkelig mangler i dette livet som du hittil har stappet fullt av rot. Denne boken gir deg en mulighet til å ta fatt på å definere og håndtere rotet i livet ditt med en gang, og oppdage hva ‘rot’ betyr for deg på et dypere plan.»

 

Rot i en større sammenheng

Fysisk rot påvirker både vårt ytre og vårt indre miljø, og indre uorden gjør det vanskelig å holde orden i det ytre. «Greier vi ikke å rydde opp i tankene og bevisstheten vår, vil vi heller ikke klare å holde de fysiske omgivelsene våre fri for rot,» sier Alexandra. Metodene i boken hennes bygger på hverandre. Derfor anbefaler hun at vi leser kapitlene i rekkefølge, selv om enkelte av dem ikke skulle passe helt på din egen situasjon. De ulike fremgangsmåtene vil smelte sammen til en velordnet helhet når de blir gjennomført i den riktige rekkefølgen.

 

Rot er mer enn løse ting

Alexandra har mann, barn og kjæledyr, og hevder at hjemmet hennes slett ikke alltid er skinnende rent og ryddig, men én ting er hellig: stuebordet. Det skal være rent og ryddig, fritt for rot. Det representerer hele familiens daglige anliggender, og skal alltid stå klart til hygge og aktiviteter. Rot på stuebordet kjennes som «riper i auraen», som hun sier. Det påvirker energien og humøret hennes i svært uheldig retning. Gjennom dette eksemplet får hun understreket at fysisk rot er mer enn løse gjenstander som rent bokstavelig kan danne hindringer i livet – det kan skape problemer også i sjel, kropp og sinn. Rot er rett og slett alt som hindrer energien i å flyte fritt!

 

 

Rydd opp i kroppen

Fysisk rot kan også omfatte «kroppslig rot» – forsømmelse av grunnleggende behov som riktig kosthold, mosjon og søvn, som går så langt at det fører til undervekt, overvekt eller utmattelse.

Rot kan påvirke kroppen på mange måter. Synet av fysisk rot kan for eksempel forårsake stress, spesielt hvis du ikke har et rent og ryddig sted der du kan slappe av etter en anstrengende dag. Men et liv uten tid til søvn og trening er også et liv med rot. Å rydde kroppen for rot er en langt mer omfattende oppgave enn å fjerne det fysiske rotet i omgivelsene våre. Rot i kroppen kan ikke ganske enkelt puttes i poser og esker og bæres ut av huset. Oppryddingen må skje i form av livsstilsendringer, som Alexandra naturligvis går grundig inn på i boken.

 

Rydd opp i hodet

Rot er også den konstante skravlingen i hodet hos den som ruger over fortidens feil eller bekymrer seg for fremtiden. «Vårt åndelige liv kan rotes til av skuffelser over eller forventninger om vår plass i universet og det forholdet vi har til vår sjel,» sier Alexandra, som opererer med tre trinn for å skape orden i tilværelsen: å forenkle, å harmonisere, og til slutt å reflektere. «Betrakt det som en syklus som hele tiden vil gjenta seg,» sier hun, «og vit at den kan brukes på alle typer rot.» Noe av det vanskeligste ved å skape orden og vedlikeholde den, er nettopp at det er en syklus som må vedlikeholdes.

 

Å skape orden omkring oss handler om opprydding og forenkling, om å fjerne saker og ting vi verken bruker eller trenger lenger. Mentalt rot kan være mer uhåndgripelig. Alexandra beskriver det som «alt som fyller bevisstheten din og forårsaker blant annet stress, negativ selvsnakk, grubling, angst, sinne og sorg.» Mentalt rot kan også manifestere seg som en full timeplan, uten innlagt tid for egenomsorg. Ofte danner mentalt rot utgangspunkt for problemer som forsterker både fysisk og åndelig rot.

 

«Bruk en skikkelig skurekost på tankene dine og skrubb vekk alle negative tankemønstre,» oppfordrer Alexandra. Ta tak i deg selv når du tenker negative tanker. Legg merke til hva som utløser den negative tankegangen. Kanskje er du sliten eller sulten, kanskje plages du av et mindre flatterende syn på deg selv. Når vi rydder bevisstheten for rot i form av tanker og bekymringer, kan vi i stedet bruke kreftene på å finne drømmejobben eller la kreativiteten få utløp. Når vi rydder sinnet for rot, rydder vi samtidig opp i auraen, den naturlige livsenergien som omgir alt som lever. Når vi føler oss åndelig, emosjonelt og fysisk vel, vil auraen fremstå som stor, fargerik og pulserende. Tynges vi av rot, vil den fremstå som svak, uklar eller med mørke flekker. Rydder vi auraen for rot, vil det bidra til å skape balanse i livsenergien. «Tenk på det som en vårrengjøring for hele systemet!»

        

Rydd opp i hjertet

Vår sjel og ånd utgjør de uhåndgripelige, men vesentlige komponentene i opplevelsen av å være menneske. Åndelig rot kan ta seg svært forskjellig ut fra person til person, og det er vanskeligere å sette fingeren på problemer, ettersom interessen for åndelighet kan variere alt etter hvilken fase i livet man befinner seg i. Åndelighet omfatter religiøs tradisjon og andre immaterielle verdier som er viktige for oss, for eksempel kjærlighet, medfølelse, skjønnhet, rettferdighet, barmhjertighet og vennlighet. «Åndelig rot,» sier Alexandra, «oppstår når livet er fylt av så mange verdslige gjøremål og tanker at vi mister kontakten med vår ånd, eller vi er blitt så påvirket av det andre har sagt at vi skal tro på, at vi har mistet kontakten med vår sjel, det vi selv føler, tenker og er forbundet med på et åndelig plan.»

 

Rydd opp i livet ditt beskriver enkle og effektive metoder og tenkemåter som gjør det lett å bli kvitt rot på alle livets områder for godt, slik at vi kan bli lykkeligere og mer produktive i alt vi foretar oss. Som Alexandra sier: «Å holde orden i livet fysisk, mentalt og åndelig er den eneste måten å oppnå den balansen som må til for å kunne leve et godt liv.»

Til toppen

Andre utgaver

Rydd opp i livet ditt
Bokmål Ebok 2016
Om forfatter Alexandra Chauran

Alexandra Chauran er annengenerasjons spåkvinne og har arbeidet som profesjonell intuitiv i mer enn ti år. Gjennom nettstedet sitt har hun hjulpet klienter verden over, og hun gir personlige konsultasjoner i vestlig feng shui-opprydning for hjem og bedrifter. Hun er sertifisert tarottolker og har vært intervjuet på amerikanske radiokanaler og i andre større medier. For tiden arbeider hun med en doktoravhandling. www.EarthShod.com

 

Til toppen