Særlig sensitive barn (Innbundet)

Forfatter:

Benedicta Windt-Val (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 368
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Highly Sensitive Child
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
ISBN/EAN: 9788202437183
Kategori: Svangerskap og fødsel
Omtale Særlig sensitive barn

Forstå ditt høysensitive barn

Har du et barn som synes å reagere på alt mulig? På smaker, lyder eller endring i rutiner? Som har livlige drømmer og er nervøs i nye situasjoner? Som lett blir såret og er ivrig etter å gjøre alt helt riktig? Da har du kanskje et høysensitivt barn.

Er du usikker, kan du ta bokens test som vil vise om du har å gjøre med et høysensitivt barn.

Elaine Aron, pioneren på høysensitivitet og forfatteren av standardverket for voksne om høysensitivitet, Særlig sensitiv, som siden utgivelsen på norsk i fjor har solgt i over 8000 eksemplarer, gir en grundig beskrivelse av hvordan høysensitivitet hos barn fortoner seg. Både du som er høysensitiv og du som ikke er det, får praktiske råd i en rekke hverdagssituasjoner og tips til hvordan du kan gjøre tilværelsen enklere for barnet i barnehagen og på skolen.
 
Å være spesielt følsom eller høysensitiv betyr at man har et mer fintfølende nervesystem enn det som er vanlig, og dermed er mer mottakelig for inntrykk. Høysensitiv er noe 15–20 prosent av oss antas å være, i større eller mindre grad. Det er medfødt og likt fordelt mellom kvinner og menn. Høysensitive barn er ofte mer kreative, og kan ta til seg svært mye lærdom fordi de legger merke til så mange detaljer. De kan derfor fort stille svært høye krav til seg selv og bli utmattet senere. De kan fort bli overveldet av inntrykk fordi de tar inn og bearbeider langt flere sanseinntrykk enn andre barn. De kan virke sky og sjenerte fordi de gjerne er avventende i nye situasjoner. De kan være ekstra vare for fysisk stimuli, som lyder, lukt og lys. De sover gjerne veldig lett og liker ikke brå forandringer. Når høysensitive barn er stimulert på rett vis, vil imidlertid sensitiviteten gi fordeler som begavelse, innlevelsesevne, kreativitet, følsomhet, moralsk ansvarlighet og et rikt indre liv.
 
 Verdifull informasjon om hvordan du skal forstå det høysensitive barnet slik at det opplever glede og mestring, og med et eget kapittel om den høysensitive tenåringen.

Et must for alle som arbeider med barn og ungdom, og særlig for skole- og barnehagelærere og helsepersonell.

(SITATER)
”Med boken 'faller mange brikker på plass' for de høysensitive, og vi andre vil øke vår kunnskap, forståelse og respekt ....” Psykolog Trond Edvard Haukedal om Særlig sensitiv
”Det er blant de sårbare, høysensitive barna at vi som oftest finner kunstnerne.” Ann Mari Torgersen, spesialist i klinisk barnepsykologi
”Jeg måtte smile [...]. Jeg ser jo at boken er en oppramsing av mine egne [...] svakheter og styrker. Jeg kjenner meg igjen i nesten alt.” Forfatter Tove Nilsen om Særlig sensitiv
(FORFATTEROMTALE)
Elaine N. Aron er spesialist i klinisk psykologi og regnes som pioneren innen forskning på høysensitivitet. Hun arbeider i San Francisco og New York. Hun er selv høysensitiv og driver utstrakt opplysningsarbeid om sensitivitet i tillegg til å skrive bøker.

Til toppen

Andre utgaver

Særlig sensitive barn
Bokmål Ebok 2014
Særlig sensitive barn
Bokmål Heftet 2017

Flere bøker av Elaine N. Aron:

Om forfatter Elaine N. Aron

Elaine N. Aron har forsket på sensitivitet siden 1992 og skapte begrepet Highly Sensitive Person (HSP). Hun er utdannet ved San Francisco Jung Institute og arbeider i San Fransisco og New York. I tillegg til å skrive bøker arrangerer hun seminarer og driver utstrakt opplysningsarbeid i sensitivitet.
Se www.hsperson.com

Til toppen