Selvutslettende jordengel? (Heftet)

sett grenser og si din mening!

Forfatter:

Kari Kahrs (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 251
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Assertiveness for earth angels
Oversatt av: Kahrs, Kari
ISBN/EAN: 9788202448110
Omtale Selvutslettende jordengel?

Engledame med bakkekontakt!

Doreen Virtue, anerkjent ekspert på den himmelske skare, har i sin nye bok bena godt plantet på jorden. Hun lærer oss hvordan jordiske engler bevarer sin indre fred og hjertevarme natur samtidig som de opprettholder sine egne grenser.

Av Kari Kahrs

Doreen Virtue betrakter seg naturlig nok som en jordisk engel. Hun har selv hatt sin del av uheldige livserfaringer: Hun er blitt lurt, manipulert, saksøkt, sladret om, sveket, løyet for, forlatt, forfulgt, brukt, misbrukt – kort sagt vært utsatt for bortimot hver eneste smertefulle hendelse man kan forestille seg. I stedet for å bli bitter har hun vokst seg sterkere og klokere for hver erfaring, trolig med sine himmelske englers hjelp, trolig også med god støtte i sin bakgrunn innenfor rådgivende psykologi.

Kanskje er også du en jordisk engel? Da er du ifølge Doreen Virtue en av dem som er sendt til jorden for å bringe fred og skape positiv forandring. Har du en sterk følelse av at slik er det, vil du kjenne deg igjen på så å si hver eneste side i Selvutslettende jordengel?. Englene kan være av begge kjønn, de kan ha en hvilken som helst seksuell legning, tilhøre en hvilken som helst rase og religion. Fellesnevneren er at de jordiske englene føler seg drevet til å hjelpe sine medmennesker og sørge for at de er lykkelige. Faktisk føler de seg først lykkelige selv, når andre også har det godt.

Ved hjelp av personlige erfaringer og klienthistorier gjennom flere tiår har hun høstet kunnskap om den iboende frykten som driver mange til å handle på selvødeleggende måter. Og det kanskje aller viktigste: Hun har lært hvordan man overvinner denne frykten. Det er denne kunnskapen hun deler med deg i Selvutslettende jordengel?.

En oppgave på jorden
Ifølge Doreen Virtue er de jordiske englene lys som er sendt fra himmelen for å utstråle fred og glede og løfte andre menneskers bevissthet og vibrasjoner. Som oftest er de verdens snilleste, vennligste og mildeste personer som villig påtar seg andres byrder og sjelden ber om hjelp. Blir de selv tilbudt hjelp, takker de ofte nei. De er redde for å være til bry.

I videste forstand utfører jordiske engler samlet en viktig oppgave bare ved å være i verden og oppmuntre alle de kommer i kontakt med. De er naturlige healere og balanserer mennesker, dyr og planter bare ved sitt blotte nærvær. De er her for å snakke på vegne av dem som ikke er i stand til å snakke for seg selv, det være seg barn, dyr, undertrykte mennesker, moder jord og miljøet vårt. Det betyr at de gjerne blir kallet til å utføre arbeid som lærere med mål å formidle viktig informasjon, enten i en helt vanlig skolesituasjon, eller i møter med mennesker på livets vei.

De jordiske englene har en sterk forbindelse til det guddommelige, og de er intuitive av natur. Faktisk er denne forbindelsen så sterk at de ofte kan være dårlig jordet, ubevisste på omgivelsene og til og med glemsomme.

Konfliktfobi
Jordiske engler misliker krangel og konfrontasjoner. Doreen Virtue vet av egen erfaring og fra klientkonsultasjoner at i møte med sinte personer vil de jordiske englene lukke seg og som regel imøtekomme den andre personens ønsker for å bevare freden. De føler gjerne at det er deres skyld hvis andre er ulykkelige eller sinte; da har de mislykkes i sin oppgave å bringe glede til andre. Derfor vil den jordiske engelen være villig til å gjøre så å si hva som helst for å opprettholde harmonien. Dette høres kanskje prisverdig ut, men konfliktfobien gjør de jordiske englene til enkle mål for manipulerende personer som utnytter andres vennlighet.

De jordiske englene er så empatiske at de kan føle alle andres emosjoner, spesielt de smertefulle. Faktisk har mange jordiske engler problemer med å skille sine egne følelser fra andres. Kroppen fungerer som et vibrasjonsinstrument som lar dem absorbere andres tanker og følelser. Derfor kan de lett bli utmattet etter samvær med ”energityver”. I enkelte tilfeller har de jordiske englene i stor grad gjort seg så følelsesløse for overhodet å klare å samarbeide med andre, at de helt og fullt har kuttet forbindelsen til sine egne meninger. De vet verken hva de føler eller tenker om noe som helst fordi de er blitt så vant med å bli fortalt hva de skal gjøre, føle og tenke.

Andre jordiske engler lider av konfliktfobi fordi de er sjenerte og ikke ønsker å tiltrekke seg oppmerksomhet. Aller helst vil de være usynlige, og stiller derfor så å si aldri opp for seg selv. Og når de faktisk gjør det, er det ingen som hører eller legger merke til dem. Doreen Virtue viser oss hva en jordisk engel – og alle andre som strever med å hevde seg – med enkle midler kan gjøre for å bli sterkere.

Unnskylder andre
Ettersom de jordiske englene kan se sine medmenneskers skjulte muligheter og indre lys, overser de ofte andres sårende atferd – spesielt når den er rettet mot dem selv. En jordisk engel finner en unnskyldning for alle som behandler dem dårlig, og sier gjerne: ”Hun mente det nok ikke,” ”Det var ikke så ille,” ”Han hadde nok bare en vanskelig dag.” Den som opptrer sårende, trenger ikke å anstrenge seg for å rettferdiggjøre seg; den jordiske engelen gjør det for ham eller henne! Ettersom de jordiske englene er fredselskende og milde personer, har de lært å unngå konflikter for enhver pris. I stedet for å si noen imot når de er uenige, går de heller med på andres dårlige ideer for å unngå en krangel. Men hvordan, sier Doreen Virtue, skal slike personer noensinne lære om virkningen av den atferden de utviser hvis de jordiske englene stadig finner unnskyldninger for dem? Hvordan skal de lære å ta ansvar for livet sitt hvis de jordiske englene tilbyr seg å gjøre alt for dem? I boken ligger svarene, i form av gode råd og personlige erfaringer.

Stå frem!
Er du en jordisk engel, er du her for å arbeide, ikke for å stikke deg bort, sier Doreen Virtue. Du har et viktig arbeid å utføre, og høyst sannsynlig føler du dybden i og omfanget av ditt livs hensikt energetisk i deg. Kanskje som et indre press om å hjelpe verden? Eller med hennes egne ord: ”... som en fornemmelse av at Guds vekkerur ringer i deg og driver deg til å stå opp og komme deg ut og utgjøre en positiv forskjell.”

Til toppen

Utdrag

Jeg har oppdaget at det er enorm forskjell på å være ”vennlig” og ”varmhjertet”. Jeg hadde levd hele livet som ”snill pike” og dekket over mine egne følelser for å beskytte andres, og strødd sukker på det jeg sa for å unngå konflikter. ”Hvis du ikke har noe hyggelig å si, skal du ikke si noe i det hele tatt”, var min filosofi. Jeg respekterte autoriteter uten spørsmål, og la lokk over følelsene mine. Etter hvert ble disse oppdemte følelsene uutholdelige, og da konfronterte jeg enten den personen som utløste dem eller trådte ut av forholdet.

Jeg trodde jeg var vennlig.

Det var jeg ikke.

Jeg var redd, og det er det motsatte av kjærlig.

Etter hvert som jeg ba for å få hjelp med de personlige forholdene mine, begynte jeg å motta viktig lærdom for livet. Jeg mottok budskapene i form av intuitive ”nedlastinger”, en visshet eller en aha-innsikt som plutselig kunne dukke opp. Av og til var disse leksjonene fulgt av læring i form av bilder eller lyd. Jeg kunne se visjoner eller høre en stemme i det høyre øret mitt, som er den måten englene har kommunisert med meg på fra jeg var barn.

Det første jeg lærte var at sensitive personer som deg og meg er blitt ”sendt” hit som jordiske engler med en viktig oppgave: å nøytralisere og redusere konflikter på denne planeten. Oppgaven vår innebærer ikke at vi skal ignorere konflikter. Den handler om at vi skal løse dem.

Vi jordiske engler er lik vennlige, men bestemte foreldre som er sendt hit for å uttrykke Guds kjærlige evne til å hjelpe andre. Her er et eksempel i form av en analogi: Hvis et barn ikke vil spise annet enn godterier og sier at han blir så glad av det, ville en god forelder tillate det?

Selvfølgelig ikke. Selv om barnet gråter og blir sint, må en god forelder si nei til bønnen om å få spise godterier til enhver tid. Forelderen kan moderere denne reaksjonen ved å tillate at barnet får spise godterier en gang iblant, eller erstatte godteriene med sunnere godbiter. Uansett hvordan situasjonen håndteres, handler det imidlertid i bunn og grunn om at forelderen må være sterk nok til å si nei.

Denne metaforen kan også anvendes på vår livsoppgave. Når det oppstår konflikter på jorden – enten det dreier seg om en diskusjon mellom partnere eller feider mellom land – kan det sammenlignes med det lille barnet som får raserianfall fordi det ikke får viljen sin. I egenskap av jordiske engler må vi innta foreldrerollen og frembringe fredelige løsninger.

Å styre konflikter kan være ubehagelig for jordiske engler fordi de er så energetisk fininnstilte. Vi kan føle det når andre er stresset, sinte, triste eller føler seg utilpass. Den emosjonelle energien deres påvirker oss direkte. Heldigvis kan vi bruke bevisstheten vår til å lede dette ubehaget i en sunnere og mer fredfylt retning.

Husk metaforen om den omsorgsfulle forelderen: Hun involverer seg i barnets konflikt fordi hun er glad i barnet. Med hjertevarme trer du inn og sier sannheten – enten det gjelder ditt eget barn, en venn, ektefellen din eller en kollega. Du avdekker dine egentlige følelser, fordi du vet at det er den eneste veien til et varig og sunt forhold.

Å legge lokk på følelsene er som å fylle en ballong med stadig mer luft. Det er en grense for hvor mye luft ballongen tåler før den sprekker!

Til toppen

Om forfatter Doreen Virtue

Doreen Virtue har skrevet over 50 bøker om åndelige temaer og skapt nesten like mange orakelkortstokker. Det er særlig engler hun har befattet seg med, og hun er viden kjent for å formidle deres budskap til oss. Hun har imidlertid også utdannelse i rådgivende psykologi. Hele livet har hun vært aktivt engasjert i veldedighetsarbeid og bevegelser som støtter et sunt miljø, økologisk ikke-genmodifisert mat og rettferdig behandling av dyr. http://www.angeltherapy.com

Til toppen