Sinnsro (Heftet)

Moderne meditasjonsteknikker som klarner sinnet og lar deg prestere bedre, bekymre deg mindre og fremstå med større tydelighet

Forfatter:

Kari Kahrs (Oversetter)

Forskning viser at meditasjon er avgjørende for selvhelbredelse og et langt, friskt liv. Du får praktisk hjelp til å oppnå fred i sinnet, ved hjelp av nettopp sinnet!

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Mind Calm
Oversatt av: Kahrs, Kari
ISBN/EAN: 9788202524500
Kategori: Selvutvikling
Omtale Sinnsro

Overgi deg

–       følg flyten og forenkle livet ditt

Av Kari Kahrs

 

Bortenfor sinnets hektiske aktivitet finnes en stille, lydløs bevissthet som rommer løsningen på alle tankeskapte problemer. Før Sandy Newbigging ble kjent med denne bevisstheten, og freden, kjærligheten, gleden og overfloden som den rommer, var han aldri helt tilfreds med livet sitt. Han jaget etter stadig nye mål i håp om at det neste ville bringe ekte tilfredshet. Men hver gang han fikk det han trodde han trengte, flyttet målstreken seg til den neste store milepælen, og deretter til den neste. Det slo ham aldri at utilfredsheten kunne komme av at han levde i sinnet som alltid var travelt opptatt med å hoppe fra bedømmelse til bedømmelse.

 

Sinnet finner på problemene

I dag sier Sandy at uten sinnets innblanding gjennom bedømmelser av hendelser som negative eller feil, skjer livet uten at noe oppleves som problematisk. Han erkjenner at riktignok kan vanskelige, uventede og kanskje også ubehagelige ting skje, men for at de skal bli vurdert som et problem, må sinnet bedømme dem som negative. På grunn av den måten sinnet fungerer på, kan det, hvis vi bruker all vår tid på å tenke, ende med at vi blir stående fast i en uendelig syklus med problemløsing, og at vi stadig oppdager nye ting som må ordnes. Den ugunstige effekten av å være fanget i en myriade av mentalt skapte problemer, er at kroppen utsettes for en overflod av stress, at vi lever på en emosjonell berg-og-dal-bane, og at vi i siste instans aldri vil føle oss virkelig tilfreds eller vellykket, verken i yrkeslivet eller i privatlivet.

 

Mind Calm – en ny meditasjonsmetode

Da Sandys verden ble mer enn han kunne håndtere, lot han seg overtale til å begynne å meditere. Det endte med lange opphold hos munker på den greske øya Patmos og retreater i Mexicos fjellverden. Resultatet av oppholdene danner, sammen med hans egen meditasjonspraksis og erfaring av gjennomgripende indre fred, grunnlaget for Sinnsro. Boken gjør det mulig å lære å meditere på egen hånd og skape sin personlige indre fred.

 

Sandy har arbeidet med meditasjon i mer enn ti år og undervist svært mange i Mind Calm-metoden, fra studenter til mangemillionærer. Hans oppfatning er at uavhengig av innholdet på bankkontoen stiller alle likt når det gjelder å eie den samme rike indre bevisstheten. De økonomisk rikeste er ikke nødvendigvis lykkeligere – de har bare andre typer problemer å hanskes med. Erfaring har vist ham at ekte suksess ikke kan måles i ytre midler, men etter hvor rolig, tilfreds og hel man er i sitt indre og med sitt sanne jeg. Uansett hva man punger ut med, kan man ikke kjøpe den indre freden og kontakten, tilfredsheten og lykken som man helt naturlig og umiddelbart vil oppleve når man går inn for å være til stede i øyeblikket.

 

Mind Calm er tilpasset din hverdag

Svært mange av oss lever et hektisk liv. Et travelt yrkesliv skal balanseres med familieliv og økonomisk ansvar, noe som krever mesteparten av vår tid og oppmerksomhet. Selv om vi gjerne skulle trukket oss tilbake til et kloster eller et avsides sted for å meditere i månedsvis i søken etter varig sinnsro, slik Sandy gjorde, er dette for de fleste av oss ikke mulig. Dermed kan det virke som en ren ønskedrøm å skulle oppnå den tilstanden av indre ro som han beskriver. Alt Sandy har lært inngår imidlertid i meditasjonsteknikken Mind Calm som ikke er noen dårlig erstatning for lange opphold i dyp meditasjon på øde steder.

 

Mind Calm-metoden er skapt nettopp med tanke på å skulle passe inn i en travel timeplan. Vi må bare være villige til å investere en halvtimes tid daglig i å gjøre sinnsro til en livsstil. Sandys håp er at boken skal inspirere deg til å gjøre nettopp det, slik at du personlig får oppleve de store fordelene denne beskjedne innsatsen gir. Ikke bare vil du få mer gjort med et klarere sinn, du vil også erfare at den indre opplevelsen av livet forbedres stort når du gjør meditasjon til en prioritet. Av fordeler nevner han blant annet færre bekymringer, raskere helbredelse, bedre søvn, større ro og selvsikkerhet – uten å streve. Det er det ingen grunn til å takke nei til!

 

Et friere liv med Mind Calm

Med jevnlig Mind Calm-meditasjon vil vi oppleve at vi ikke trenger å kontrollere tankene og følelsene, kroppen og tilværelsen for å oppnå den freden, kjærligheten, gleden og tilfredsheten vi måtte ønske. Det har vist seg at den beste måten å kunne nyte alle disse godene på er å gi slipp på kontrollen og overgi seg, følge flyten. Det høres kanskje ut som en tilværelse i lediggang, men Sandy hevder at den som mediterer, får mer gjort i hverdagen og kan lettere foreta de forandringene han eller hun måtte ønske. Man vil bare føle mindre motstand mot livet og dermed engasjere seg mindre i den mentalt baserte, bedømmende tenkemåten som tidligere kan ha vært til hinder på veien mot å leve et godt liv. Trangen til å stå i bedømmende tanker faller bort når vi ikke lenger har behov for at livet må være på en bestemt måte for at vi skal være lykkelige. Sinnet får mindre brensel til tankens bål, og vi blir i stedet fylt av det nåværende øyeblikket som alltid kan avdekke en indre fornemmelse av frihet.

 

Alle ønsker vi fred, i vårt eget liv og på kloden. Livet skjer imidlertid alltid bare i øyeblikket. Varig fred handler derfor hundre prosent om å være til stede her og nå. Hvis du ønsker at din opplevelse av ro skal vedvare, gjør du det ganske enkelt til høyeste prioritet å være innadvendt oppmerksom på din egen stille bevissthet her og nå. La fremtiden ta vare på seg selv. Det som betyr noe, er hvor du har oppmerksomheten din akkurat nå. Som Sandy sier: Vær i stillheten nå, og du vil oppleve at freden er til stede, og blir der – slik den alltid har vært!

Til toppen

Andre utgaver

Sinnsro
Bokmål Ebok 2016

Flere bøker av Sandy Newbigging:

  • Kroppsro

    Enkle, men kraftfulle meditasjonsteknikker som gir kroppen hvile så du gjenvinner helsen og holder deg frisk

    Heftet
Utdrag

Et vendepunkt kommer ofte når man minst venter det. Det kan i høyeste grad sies om mitt. Alt gikk så det suste. Businessen blomstret. Jeg var på TV i 30 land. Kursene mine var fullsatte. Jeg ledet retreater på fantastiske feriesteder. Jeg fikk utgitt bøker og figurerte i aviser, tidsskrifter og på radio. Jeg hadde en fabelaktig kjæreste, vi bodde i en eksklusiv del av Edinburgh, eide fine biler og hadde mer penger enn jeg noensinne hadde trodd ville være mulig. På papiret levde jeg det mange ville betrakte som et vellykket liv. Men så en dag våknet jeg til en virkelig skremmende erkjennelse: Til tross for at alt gikk så bra, var mitt indre liv en helt annen historie.

Men jeg var stresset. Jeg hadde aldri fred. Så å si hver eneste dag svingte følelsene mine fra frustrasjon til frykt. Jeg var frustrert fordi jeg ikke var "helt der" ennå, og da jeg til slutt oppnådde det jeg trodde jeg ønsket, havnet jeg raskt i en tilstand av frykt for å miste det. Jeg kunne føle meg ensom i et rom fullt av mennesker. Jeg opplevde at det var vanskelig å få sove på grunn av alt kaoset i sinnet mitt. Jeg kjempet mot en vedvarende tretthet, og jeg var syk oftere enn jeg likte å innrømme, spesielt fordi jeg den gangen arbeidet med "helsemessig avgiftning". Kort sagt følte jeg meg som en fiasko og en svindler, og opplevde at jeg befant meg en million kilometer fra det fredfylte, lykkelige jeg som jeg så sterkt lengtet etter å erfare.

 

Det var omtrent på denne tiden en venn av meg anbefalte meg å forsøke meditasjon. Jeg kan huske at jeg avslo høflig og sa at jeg ikke kunne meditere, og at vedkommende spurte: "Hvordan vet du at du ikke kan meditere?" Først ble jeg forvirret fordi jeg ikke visste hva jeg skulle svare. Tidligere hadde andre alltid sagt seg enig med meg i at det var vanskelig å meditere. Men etter at jeg hadde tenkt på det en liten stund, satte jeg ord på hovedårsaken til at jeg ikke kunne meditere: "Jeg klarer ikke å få ro i sinnet mitt."

Jeg var tilfreds med svaret mitt, men ble umiddelbart kastet ut i forvirring igjen da min venn frydefullt erklærte: "Men du trenger jo ikke å ha ro i sinnet for å klare å nyte freden når du mediterer." For å si det som det er, lød svaret hennes latterlig. Alt jeg hadde lest og hørt om meditasjon frem til da, hadde pekt i retning av at et "stille sinn" var den viktigste forutsetningen for fred. Hun antydet imidlertid det motsatte. Kunne det være mulig å ha hektisk tankevirksomhet samtidig som jeg var fylt av fred? Forvirret, men nysgjerrig – jeg visste jo at alle forsøk på å skape ro i sinnet mitt ikke hadde fungert – sa jeg ja til å lære å meditere.

Kort tid etter at jeg hadde lært å meditere, begynte jeg å legge merke til at jeg opplevde en overraskende stor stillhet. Det var såpass påfallende at jeg dro på en ti ukers meditasjonsretreat på den greske øya Patmos, og deretter tilbrakte jeg 14 uker i Mexicos fjellverden med påfølgende månedslange retreater. I disse periodene fikk jeg mulighet til å meditere både natt og dag, iblant opptil 18 timer i døgnet, og underveis mottok jeg fantastisk veiledning. Som du sikkert kan forestille deg, har det en forvandlende effekt å kaste seg ut i slike intensive perioder med meditasjon. Det medfører både indre og ytre positive og dyptgripende forandringer.

Da jeg hadde oppdaget at det var enklere enn jeg hadde trodd å nyte indre fred, ble det klart for meg at jeg ønsket at alle skulle få oppleve den roen og tilfredsheten som meditasjon kan gi.

Til toppen

Om forfatter Sandy Newbigging

Sandy C. Newbigging har utviklet teknikkene Mind Calm Meditation og Mind Detox Method. Han har også skrevet bestselgerne Thunk! og Heal the Hidden Cause. Han underviser i metodene han selv har utviklet, gir konsultasjoner via Skype og tilbyr opphold ved sine egne behandlingssteder. Han har opptrådt i flere TV-programmer internasjonalt og ble nylig kåret til Tutor of the Year av Federation of Holistic Therapists. Yoga Magazine omtaler ham som «en av de beste meditasjonslærere». www.sandynewbigging.com

Til toppen