Skappelstrikk (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202447809
Kategori: Håndarbeid
Omtale Skappelstrikk

Sjarmerende og lekker strikk! Oppskrifter på strikkesuksessen Skappelgenseren og mange andre plagg - flere helt nye og eksklusive for boka. Alle oppskriftene inneholder historien bak plagget, bilder og brukervennlige illustrasjoner av teknikker. Eget Skappelgarn tilgjengelig i mange av landets garnbutikker. Superenkle oppskrifter, komfortable og lette å bruke - slik favorittplagg skal være.

Til toppen

Utdrag

"... Garngleden har jeg fra mamma. Å gå inn i en strikkebutikk - der det ligger hyllemeter på hyllemeter med garn - gir meg en følelse av varme og velbehag. Det er helt fantastisk å la fingrene gli gjennom de forskjellige kvalitetene mens hodet lager mønstre og modeller i hodet. Mamma kan alt om kvaliteter, fibre og spinneteknikker. "Shoddy," fnyser hun når hun ser strikkede plagg i butikken, "shoddy" er gamle ullplagg som er kvernet opp for å lage nytt garn. Det ødelegger fibrene i ulla og dårligste kvalitet, mener min kvalitetsbevisste mor. Hun er tekstilkunstner og vever enorme veggtepper. Å komme inn i verkstedet hennes er - om mulig - enda mer fantastisk enn å gå inn i en garnforretning. Der ligger fargenyansene i perfekte bunter ved siden av hverandre i slike mengder at man nesten ikke kan fatte hvor mange forskjellige farger det er mulig å få til. Grunnen er at hun farger garnet sitt selv.
Da jeg var liten, hendte det at vi fikk være med henne på fargeverkstedet der hun hadde kjempestore kokekar med boblende fargestoff med en lukt som rev i nesen. Det var ikke mulig å se hvilken farge det ble, før garnet kom opp igjen, og da var forandringen magisk. Koboltblå, karmosinrød og kochenille - vakre ord på vakre farger.
Men til tross for denne barndommen fylt med garn, farger og ekspertise så bommer jeg ofte med mine strikkeprosjekter. Det finnes derfor en ufattelig mengde uferdige prosjekter i strikkekurven min. Men det spiller ingen rolle - for når det klaffer - da er gleden desto større."

Til toppen

Om forfatter Dorthe Skappel

Dorthe Skappel er populær programleder og kjent fra God kveld Norge og Gullruten. Dorthe er levende opptatt av strikking og strikkedesign og har stor suksess med egne oppskrifter.

Til toppen