Skyggejegeren (Innbundet)

Forfatter:

Elisabeth Bjørnson (Oversetter)

En februarnatt i 1944 blir en kvinne funnet voldtatt, drept og fastspikret til gulvet mens de små barna hennes befinner seg i rommet.
Mer eller mindre identiske brutale drap etterforskes både i 1971 og 1985, og sommeren 2019 kulminerer saken i en grotesk oppdagelse, og de gamle drapene får ny aktualitet.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 413
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Skuggjägaren
Oversatt av: Bjørnson, Elisabeth
ISBN/EAN: 9788205532724
Kategori: Krim og spenning og Krim og mysterier
Omtale Skyggejegeren
Kåret til årets beste svenske krim 2019 av Svenska Deckarakademin

En februarnatt i 1944 blir en kvinne funnet fastspikret til gulvet i leiligheten sin i Stockholm. 30 år senere blir ytterligere en kvinne funnet på samme måte.
Jakten på morderen får skjebnesvangre konsekvenser for de tre politietterforskerne som arbeider med sakene. Britt-Marie på 1970-tallet, Hanne på 1980-tallet og Malin som er politietterforsker i dag.
Skyggejegeren er en original og dyktig iscenesatt kriminalroman om den ukuelige driften mot å forstå seg selv, men også et stykke samtidshistorie som strekker seg fra andre verdenskrig og frem til i dag.
Camilla Grebe er en av de mest prisbelønte og kritikerroste krimforfatterne i Sverige i dag. Hun ble tildelt Glassnøkkelen for beste nordiske krim i 2018 og Svenska Deckarakademin har kåret Skyggejegeren til Sveriges beste krim i 2019.

Til toppen

Andre utgaver

Skyggejegeren
Bokmål Ebok 2020
Skyggejegeren
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Skyggejegeren
Bokmål Heftet 2020

Flere bøker av Camilla Grebe:

Anmeldelser Skyggejegeren

«Skyggejegeren viser at Skandinavias kanskje fremste krimforfatter for tiden er i stadig utvikling.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen (terningkast 5)

 «Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Camilla Grebe har vunnet prisen for fjorårets beste svenske krim med Skyggejegeren
Elin Brend Bjørhei, VG (terningkast 5)

Til toppen