Skygger før daggry (Heftet)

Forfatter:

Kari Kahrs (Oversetter)

Teal Swan, verdenskjent åndelig frontfigur, deler sine bemerkelsesverdige metoder for åndelig vekst og selvutvikling.

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Shadows Before Dawn
Oversatt av: Kahrs, Kari
ISBN/EAN: 9788202498269
Kategori: Selvutvikling
Omtale Skygger før daggry

Mørket viser lyset veien

For Teal Swan varte sjelens mørke natt i tretten år. Fra hun var seks år gammel til hun ble nitten, befant hun seg i det som ikke kan kalles annet enn ondskapens makt. Hun ble utsatt for grove overgrep.

Av Kari Kahrs

Sent i tenårene var hun, som hun selv uttrykker det, bare et skall av et menneske. Hun skadet seg selv jevnlig og hadde forsøkt å begå selvmord flere ganger. Hun var blitt manipulert til å tro at hun var overgriperens eiendom, og levde med skyldfølelse fordi hun var overbevist om at hun var ond. Hun ble innpodet at hvis hun fortalte noen om livet med overgriperen, ville hele familien bli drept.

 

Teal Swan greide omsider å unnslippe. I dag er hun en verdenskjent åndelig frontfigur, og i Skygger før daggry forteller hun hvordan hun etter hvert også greide å unnslippe den selvforakten hun hadde utviklet gjennom alle årene med mishandling. Veien tilbake til livet gikk gjennom et sett av egenutviklede metoder som hun sier alle kan benytte for å gi seg selv et best mulig liv.

 

Sterkt oversanselig

Helt fra Teal var barn kunne hun se aura. Auraen til en person eller en gjenstand utstråler ikke bare lys, men består av former, strukturer, nyanser, lyder og mønstre, sier hun. Teal sanser også mer enn mange med lignende evner: «Alle sansene mine har ekstra nivåer, så jeg kan faktisk se lyder og smake farger.» Slik har hun alltid oppfattet verden, og lenge trodde hun at alle andre oppfattet virkeligheten på samme måte. De oversanselige evnene setter henne i stand til å se og ha en kommunikasjon med eksistenser som enkelte vil kalle spøkelser. Hun fornemmer også åndelige veiledere og engler, vanligvis omkring seg selv eller omkring personer hun møter. Dette har gitt henne evnen til å fungere som medium og formidle budskap fra åndeverdenen til oss her på jorden.

 

Teal ser energipunktene og -kanalene i kroppen vår – chakraene og meridianene. Hun ser hvor energien ikke flyter godt nok, hvilke fysiske lidelser man er plaget av. Hun ser også vibrasjonen som har ført til hvorfor det foreligger energiblokkeringer eller fysiske lidelser. Videre er hun i stand til å se hele livsveier. Men fremtiden er ikke bestemt, sier hun. Det hun ser, er veien fremover med utgangspunkt i den nåværende tilstanden, som ofte ikke forandrer seg fordi tankemønstrene våre har en tendens til å være inngrodde. Men de kan forandres, sier hun. Det er tankene våre som skaper verden omkring oss. Når vi klarer å forandre tankene våre, vil hele vår fysiske virkelighet forandre seg, og da vil disse nye tankemønstrene skape en ny fremtid for oss. Hun er selv et levende eksempel på det.

 

Man skulle tro at dette var nyttige og interessante evner, men i det strengt religiøse samfunnet Swan-familien flyttet til da Teal var barn, ble evnene hennes uglesett. Det var eventuelt kun menn høyt oppe i den sekten som dominerte det lille samfunnet som kunne ha slike evner. Derfor bidro Teals naturgitte gaver til at hun falt utenfor både på skolen og i samfunnet, og det gjorde sitt til at hun ble et enkelt mål for overgriperen.

 

Ut av mørket

At Teal Swan som i dag er en sterk og selvsikker kvinne skulle bli til hjelp og støtte for mennesker over hele verden, var slett ingen selvfølge for barnet og ungjenta som ble mishandlet på det groveste. Hvordan klarte hun å bevege seg fra et ønske om å ta sitt eget liv til å elske livet sitt? Det skjedde selvsagt ikke over natten. Steg for steg utviklet hun den lærdommen og de teknikkene som reddet livet hennes og som fyller Skygger før daggry.

 

Da hun klarte å rømme fra overgriperen, var hun svært langt nede. Hun hadde aldri fått anledning til å lære å ta egne, sunne beslutninger, og hun hatet seg selv. En lang indre kamp, dyp sjelegransking og utallige forsøk på å komme videre resulterte til slutt i et metodesett som sakte, men sikkert lot henne glede seg over livet sitt. Slik ble hun også i stand til å velge å gjøre det hun gløder for i dag: å hjelpe andre med utgangspunkt i sine egne erfaringer. Etter hvert begynte hun å ta imot klienter – eller: Klientene fant veien til henne. Det overrasket henne at den kunnskapen hun alltid hadde eid om universet og menneskene, alt det hun selv

tok for gitt, var ukjent for folk flest. Enda mer overrasket var hun over at de smertefulle erfaringene hun satt inne med, faktisk kunne være til hjelp for andre. Teal legger stor vekt på at vi når vi begynner å praktisere teknikkene i den rikholdige verktøykassen hun har utviklet, må innse at livets smertefulle sider ikke dukker opp for å være til plage. De dukker opp av en helt annen grunn.

 

En større åndelig sammenheng

«I det større åndelige bildet er livsveien din ment å være en gjenspeiling av den du egentlig er. Det betyr at livet ditt ikke har flere begrensninger enn de begrensingene du selv har pålagt det. Egentlig er du fullstendig fri, og livet ditt kan forandre seg når som helst. Det er du som bestemmer. Jeg kan fortelle deg en ubestridelig sannhet: Hvis du ikke bestemmer deg for hvordan du ønsker å leve, hva du har lyst til å bli og hva du ønsker å gjøre, vil andre eller noe annet bestemme dette for deg.» Teal betrakter livet i en større åndelig sammenheng. Etter tretten år med overgrep ville det ikke ha vært unaturlig om hun var gjennomsyret av et hat og en smerte som det var vanskelig å kvitte seg med, selv etter at friheten var et faktum. Men, som hun sier: «Selvhat er som kvikksand: Når vi kjemper imot, fører det kun til at vi synker dypere og dypere. Hvis vi slutter å kjempe imot, kan vi bli fri.»

 

Det Teal har erfart, er at uansett hva slags barndom man har hatt, er det en vedvarende oppgave å opprettholde kjærligheten til seg selv. For hennes del åpnet den en dør i hennes indre, en dør til lyset som viste veien ut av mørket.


 

Til toppen

Andre utgaver

Skygger før daggry
Bokmål Ebok 2016
Om forfatter Teal Swan

Teal Swan er en internasjonalt anerkjent åndelig leder. Hun er født med en rekke oversanselige evner, som klarsynthet, klarfølthet og klarhørsel. Teal overlevde tretten år med grov mishandling før hun som nittenåring klarte å flykte fra sin overgriper og komme i gang med sin egen tilfriskningsprosess og forvandling. Hun har tidligere utgitt The Sculptor in the Sky. I 2012 opprettet hun firmaet Headway som har som mål å frembringe positiv forandring på verdensbasis. www.tealswan.com

Til toppen

Utdrag

På et eller annet nivå vet vi alle at det er viktig å være glad i seg selv, men når noen sier: «Det eneste som skal til, er at du blir glad i deg selv», er det på en måte som å si til et barn i førskolen at han eller hun må løse en ligning i fysikk på universitetsnivå. I likhet med det forvirrede barnet har vi ingen anelse om hvor vi skal begynne. Vi befinner oss på et punkt der vi ikke er glad i oss selv, og det har vi heller ikke vært på en stund. Vi har ganske enkelt ingen anelse om hvor vi skal begynne, og hvor vi skal gå videre fra der vi befinner oss.

 

Når det gjelder å hate seg selv inderlig – la meg bare si at jeg er en ekspert på området. Min reise mot et nytt liv har vært lang og komplisert. Jeg kunne ikke fortsette med å skade meg selv, jeg var nødt til å finne en måte å bli glad i meg selv på … jeg forsto at jeg ikke kom til å klare meg hvis det ikke skjedde.

 

Den boken du nå holder i dine hender, inneholder derfor både historien om min ekstremt ubehagelige reise mot kjærlighet til selvet og de teknikkene og metodene som satte meg i stand til å snu om på hele tilværelsen. I bokens del I forteller jeg min opprivende historie og fremlegger meg selv som bevis på at kjærlighet til selvet er oppnåelig, selv for de mest fortvilte og selv under de mest grusomme omstendigheter.

 

I bokens del II beskriver jeg det jeg kaller min verktøykasse for kjærlighet til selvet – 29 teknikker som jeg lærte på min egen reise, og som jeg er ganske sikker på vil være til hjelp for deg på din reise. Alle som trer inn på denne veien, er velkommen. Det finnes små steg, og det finnes større steg, det du måtte føle deg klar for her og nå. Gå langsomt inn, eller hopp ut i det. Du har ingenting å tape, og et liv fylt med kjærlighet å vinne.

Til toppen