Sunn skjoldkjertel (Heftet)

Om sannheten bak Hashimotos sykdom, Graves' sykdom, søvnløshet, hypotyreose, knutedannelser i skjoldkjertelen og Epstein-Barr-viruset

Forfatter:

Benedicta Windt-Val (Oversetter)

Sykdom i skjoldkjertel er et medisinsk mysterium. Medisinsk klarsynte og mediale Anthony William avdekker at Epstein Barr-viruset spiller en avgjørende rolle. Han punkterer myter og vanlige forestillinger om skjoldkjertelen med opplysende svar. Med kosholdsråd og naturlige teknikker for helbredelse.

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Medical Medium: Thyroid Healing
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
ISBN/EAN: 9788202587833
Omtale Sunn skjoldkjertel

Skjoldkjertelen er uskyldig!

Dårlig søvnkvalitet, vektproblemer, omtåket, tynt hår, utmattet, hetebølger, kalde hender og føtter, sprø negler, tørr hud, hjertebank, rastløse ben, svekket hukommelse, svimmel, prikking og nummenhet, øresus, verk og smerter, angst og depresjon … puh! Noen som ikke kjenner seg igjen i ett eller flere tilfeller? Og noen som har fått beskjed om at skjoldkjertelen har skylda? Medisinsk mediale og klarsynte Anthony William sier nei, synderen er skjoldkjertelviruset – Epstein-Barr-viruset, og at alle som har dette helt vanlige viruset enten har problemer med skjoldkjertelen allerede, eller de vil få det …

Epstein-Barr-viruset (EBV), som kan manifestere seg som kyssesyke eller mononukleose, er ansvarlig for mystiske sykdommer av alle kategorier, sier William, og en av grunnene til at EBV blomstrer, er at man forstår så lite av det. Legene er bare oppmerksomme på én enkelt variant, men det finnes over 60 utgaver, og legestanden har ingen anelse om hvordan viruset opererer på lengre sikt. Han sier at EBV er årsaken til mange helseproblemer som gjør legene perplekse, som svimmelhet, tinnitus, fibromyalgi, kronisk tretthetssyndrom – og sykdom knyttet til skjoldkjertelen.

Når EBV har funnet frem til skjoldkjertelen, har det allerede skapt helseproblemer i kroppen, enten vi har merket det eller ei.  Det har levd i kroppen en stund og har fått godt fotfeste i leveren. Viruset svekker og belaster leveren til den blir dorsk, og derfra beveger det seg videre til skjoldkjertelen. Men en del virusceller blir igjen i leveren, der de fortsetter å skape problemer mens de hygger seg med rester etter antibiotika og andre gamle medikamenter, ugress- og insektmidler, giftige tungmetaller, kjemiske blandinger og diverse annet. I tillegg innebærer nærværet av EBV i kroppen at det hele tiden kommer nytt tilsig av avfallsstoffer fra viruset selv – døde virusceller, nevrotoksiner og dermatoksiner – som gir lever og lymfesystem et vedvarende opprydningsarbeid, og gjør dem vedvarende overbelastet. I tillegg overkompenserer binyrene for svekket skjoldkjertel og overøser leveren med et overskudd av adrenalin, slik at leveren må fjerne enda mer gift. Kort sagt fører EBV til at leveren ikke klarer å gjøre jobben sin og må få hjelp fra lymfesystemet. Ifølge William er det den overbelastede, utmattede leveren og det like overbelastede lymfesystemet som er årsaken til at pasienter som er diagnostisert med lidelser i skjoldkjertelen ofte har problemer med vektnedgang eller -økning.

Skjoldkjertelen har ikke skylda

Sykdommer i skjoldkjertelen blir ofte ansett for å være den underliggende årsaken til kroniske vektproblemer. Du har kanskje fått beskjed om at hypotyreose har skylden for kiloene du ikke blir kvitt fordi din underaktive skjoldkjertel ikke produserer nok stoffskiftestimulerende hormoner til å holde vekten i sjakk. At skjoldkjertelen og stoffskiftet skulle være årsaken til vektøkning og vekttap er ifølge Anthony William en myte. Har du fått vite at du har en stoffskiftesvikt, er det sannsynligvis ingenting i veien med skjoldkjertelen – det du opplever, er symptomer på EBV. Visse varianter av viruset skiller ut allergifremkallende giftstoffer som dermed begynner å produsere mengder av adrenalin. For enkelte er dette ensbetydende med vekttap, fordi hormonene da fungerer på tilsvarende måte som amfetamin. Et overskudd av adrenalin gir i tillegg gjerne søvnproblemer. Og, sier han: De fleste som har problemer med å holde på kiloene, vil før eller senere oppleve det motsatte – om ett år eller ti – når adrenalintrettheten setter inn, og symptomene vipper over til vektøkning. Anthony William beskriver også hvordan tradisjonell medisinering ved såkalte skjoldkjertellidelser påvirker kroppsvekten. Vektproblemene forsvinner ikke, sier han, for det er ikke skjoldkjertelhormonene som regulerer vekten. Folk legger gjerne på seg når de medisineres for lidelser i skjoldkjertelen, for da må leveren også absorbere for eksempel overflødig tyroksin fra medisinene, noe som overbelaster organet enda mer. Det er kostholdsendring, trening og/eller kosttilskudd som vil normalisere vekten. Det skjer også når tradisjonell medisinering kombineres med Williams anbefalte naturlige tiltak. 

Botemidlet er avgiftning

Hvis EBV har funnet et hjem i kroppen din, gjelder det å få viruset og avfallet fra det ut, bli kvitt giftstoffene og kutte ut matvarene som gir dem næring. Teknikkene i Sunn skjoldkjertel egner seg utmerket både til å rense ut det som har hopet seg opp og legge om kostholdet på varig basis slik at lever og lymfesystem får et lettere liv. Det handler om metoder for å innarbeide avgiftning i det daglige, også om man ikke har viruset i kroppen.

Anthony William konsentrerer innsatsen om naturlige midler som dreper viruset. I boken presenterer han et effektivt antivirus-kosthold med massevis av helbredende ingredienser, urter og kosttilskudd som bryter ned de sykdomsfremkallende organismene og styrker vevet i skjoldkjertelen: «Mens du arbeider for å befri deg selv for EBV og gjøre skjoldkjertelen og resten av kroppen din frisk igjen, vil disse antivirus, antibakterielle, vevsreparerende, immunforsvarstyrkende, hormonstabiliserende, humørløftende, rensende og rent ut livsforvandlende styrkemidlene være de mest lojale og innsatsvillige medhjelperne du kan ønske deg.» Han presenterer oppskrifter på sunn, enkel og velsmakende mat, for er det én ting rehabilitering av skjoldkjertelen ikke handler om, er det å gå sulten: «Det handler om å sulte ut viruset, ikke om å sulte seg selv.» Forfatteren har erfart at mange som forsøker å gjennomføre en eller annen form for utrensing av kroppen samtidig ønsker å slanke seg og dermed spiser for lite. Det gjør det vanskeligere å gjennomføre endringene, og det vil også være en påkjenning for binyrene hvis du sulter deg. For optimal støtte på veien mot full tilfriskning, bør du forsøke å spise hver halvannen til annenhver time. Sier William. 

Det spiller ingen rolle om du i utgangspunktet har et kosthold med høyt proteininnhold, om du spiser glutenfritt, om du er vegetarianer eller veganer, eller om du ikke følger noen spesiell trend eller diett. Anthony Williams utrensende kur er utviklet for å ta livet av EBV, restituere kroppen og reparere skjoldkjertelen, og kuren fungerer som del av en hvilken som helst livsstil. Kuren er inndelt i tre 30-dagersplaner. For hver ny måned velger du selv hvilken plan du vil følge. Noen trenger kanskje bare en måneds utrensing og ikke hele nittidagerskuren, enkelte blir kanskje helt friske etter en måned med rengjøring av lever, lymfesystem og tarm. Atter andre vil kanskje ha behov for å gjenta månedskuren med avgiftning av tungmetaller i hele nittidagersperioden for å føle seg bedre, og for andre som kanskje har vært syke i lang tid, eller som er rammet av en aggressiv variant av EBV, vil kanskje en periode med utrensing av skjoldkjertelviruset gi den beste muligheten for å bli frisk.     

Anthony William har vært medisinsk klarsynt fra barnsben, og er i dag respektert verden over for sine unike evner. Han bistår også leger som ber om hjelp til å løse vanskelige tilfeller. Budskapene han formidler om helbredelse, mottar han fra Den høyeste ånd – han kaller den bare Ånd – som hele tiden snakker klart og presist inn i øret på ham og inngir ham et skarpt hvitt lys som gjør det mulig å se inn i klienten. Skjoldkjertellidelser eller ei, hva Ånd via Anthony William kan berette om kropp og helse, er det gull verdt å lytte til uansett!

Til toppen

Flere bøker av Anthony William:

Utdrag

Du har ikke skapt sykdommen din. Du har ikke tiltrukket deg den eller fått den til å manifestere seg. Den er ikke bare noe du innbiller deg. Du er ikke syk fordi du er sprø, lat, viljesvak, defekt eller plaget av kjedsomhet. Du har ikke påført deg disse symptomene ved å tenke feil tanker, eller fordi du har fokusert på frykten. Du kommer ikke fra en dårlig blodslinje. Du har ingen underbevisste reaksjoner som hindrer deg selv i å bli frisk fordi du i all hemmelighet ønsker å få den oppmerksomheten som følger med når man er syk. Plagene dine er ikke en straff fra Gud eller universet, og det er heller ikke karma som kommer tilbake til deg på grunn av noe du gjorde i dette eller et hvilket som helst annet liv.

Kroppen din har heller ikke sviktet deg. Symptomer og sykdommer knyttet til skjoldkjertelen skyldes ikke at kroppen din gjør opprør mot deg. Den ville aldri svikte deg. Det eneste kroppen din gjør, er å arbeide dag og natt for å holde deg i gang – for kroppen din elsker deg betingelsesløst.         

Selv den nyeste og beste informasjonen du kan finne om skjoldkjertelen, mangler disse vesentlige sannhetene. Hvorfor? Fordi vi lever i et samfunn der alle forsøker å skyve skylden over på andre. Det er typisk for oss mennesker å forsøke å fylle ut tomrommene, enten vi har den rette løsningen eller ei. Universets mysterier er én ting – hvis vi ikke har svarene på spørsmål om tid og rom, kan vi som regel leve med det mens vi venter på at forklaringene blir avdekket gjennom generasjoners forskning. Men når det dreier seg om en ukjent faktor som påvirker livet vårt hver dag, for eksempel i form av smerter og verking, plages vi av mangelen på svar.         

Så fyller vi inn tomrommene – når noe går galt, vil vi ha en forklaring så fort som mulig. Hvis en arbeidsoppgave på jobben ikke blir korrekt utført, vil alle straks ha rede på hvem som har skylden for det. Dette er basert på edle prinsipper – ansvar og pålitelighet. Jo fortere vi har svarene, tenker vi, desto bedre kan vi sikre oss mot lignende problemer i fremtiden.         

Men hva om vi kommer til å plassere skylden på feil sted? I hastverket med å finne ut hvorfor dataene på regnearket er gale, kan det lett ende med at dine medarbeidere tenker at det var du, i egenskap av rollen som leder, som ga feil informasjon i utgangspunktet. Og det kan jo medføre at de i årevis fremover vil se på deg med inngrodd mistillit hver gang du deler ut nye oppgaver – kanskje du til og med begynner å mistro deg selv? Pussig nok kan det være slik at alle føler seg bedre hvis de bare har fått en slags forklaring på hvorfor en oppgave slo helt feil.        

Men altså – hva nå hvis forklaringen er gal? Hva nå hvis sannheten er at du har levert helt korrekt bakgrunnsmateriale til denne oppgaven, og i stedet for å rette anklagene mot deg, burde staben din ha tatt seg tid til å avdekke at det var en datasvikt som var årsaken til feilene?         

Det er akkurat slik det er med sykdommer i skjoldkjertelen nå for tiden. Tanken på at man ikke har en forklaring på hvorfor en så stor andel av befolkningen har langvarige plager eller ubehag, er i strid med den autoritative fasaden skolemedisinen føler seg forpliktet til å opprettholde. Så i mangel av svar har forskerne utviklet teorien autoimmunitet, som plasserer skylden i din egen kropp. Disse medisinske misoppfatningene er de store misoppfatningene i forbindelse med kronisk sykdom, og vi skal gi en detaljert forklaring på dem i del II av denne boken. Hensikten med dem er god – den medisinske vitenskapen ønsker å kunne presentere en årsak til at du sliter med søvnløshet, ukontrollert vektøkning eller overveldende tretthet, så du skal slippe å være i villrede.        

Problemet er at disse teoriene ofte klekkes raskt ut og sprer seg som ild i tørt gress, og når teoriene blir gjentatt ofte nok og lenge nok, blir de ofte forvekslet med kjensgjerninger. Så medisinsk forskning opererer ut fra den antagelsen at teorien om autoimmunitet er korrekt, og den fortsetter med å utforske de ulike grunnene til at immunforsvaret skulle gå til angrep på skjoldkjertelen. Dette fører ikke frem til noen svar, for autoimmune sykdommer handler ikke om at kroppen angriper seg selv – og sykdom i skjoldkjertelen er ikke bare et spørsmål om aldring, genetikk, feil tankegang, fokusering på visse følelser eller inntak av mat som utløser inflammasjon.         

Det er vanskelig å få en diagnose om skjoldkjertelen, uansett hvor gammel du er. Å få en mengde diagnoser og føle at du på en eller annen måte ikke fungerer som du skal på et dypere plan, er en byrde. Det er også slitsomt å stå der med mystiske symptomer uten å få noen form for betegnelse på det som skjer med kroppen din og bevisstheten din.         

Hvis du er litt oppe i årene, kan det føles som en urimelig utfordring. Akkurat nå når du er i ferd med å avvikle noen av forpliktelsene dine og skal i gang med å nyte livet, melder disse symptomene seg og stiller seg i veien for deg.         

Hvis du er i alderen fra 30 til 60, kan et problem med skjoldkjertelen oppleves som om du blir gammel før tiden. Det livet du har arbeidet så hardt for å bygge opp – den familien du har skaffet deg, karrieren din … Plutselig føles det som om alt står i fare for å rase sammen. Du bekymrer deg for hvordan du skal klare å ta vare på alle dem du har ansvar for, og få gjort alt det du må gjøre.        

Hvis du akkurat er blitt voksen når disse symptomene dukker opp, kan det føles som en livstidsdom. På terskelen til et ekteskap eller en karriere, eller før du i det hele tatt har hatt tid til å stifte familie eller gi deg i kast med yrkeslivet, blir du plutselig kjørt ut på sidelinjen mens du grubler over hvordan du skal klare å forsørge deg selv, eller innlede og opprettholde et forhold.      

Uansett hvor du befinner deg i livet, har du mer enn nok mellom hendene som det er. Det siste du har bruk for, er å få beskjed om at sykdommen din er ditt eget verk – spesielt fordi det er langt fra sannheten. Så la oss trekke selvbebreidelser ut av regnestykket nå med en gang. La oss summere opp de virkelige faktorene bak sykdommer i skjoldkjertelen, så du omsider kan få vite hva som skal til for at du skal bli frisk.

 

Til toppen

Om forfatter Anthony William

Anthony William, bestselgende forfatter av Medisinsk klarsynt, ble født med en enestående evne til å kommunisere med en høytstående ånd, som han ganske enkelt kaller Ånd, og som gir ham nøyaktig informasjon om sykdom og helse, informasjon som ofte ligger langt forut for sin tid. Helt siden Anthony var fire år, da han sjokkerte familien sin med å erklære at den symptomfrie bestemoren led av lungekreft (hvilket stemte), har han brukt evnene sine til å lese folks helsetilstand og forklare hvordan de kan gjenvinne helsen. Den enestående treffsikkerheten han har som medisinsk klarsynt, har gjort ham respektert verden over. Klientene hans kommer fra alle samfunnslag; det de har til felles er at de ikke greide å finne veien til helbredelse før Anthony formidlet kunnskapen fra Ånd. William er også blitt en uvurderlig ressurs for leger som trenger hjelp til å løse sine vanskeligste tilfeller. www.medicalmedium.com

Til toppen