Svanetyvene (Heftet)

Forfatter:

Stig Aspaas (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 608
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Swan Thieves
Oversatt av: Aspaas, Stig
ISBN/EAN: 9788202377700
Kategori: Romaner
Omtale Svanetyvene

Etterlengtet gjensyn med forfatteren av suksessromanen Historikeren

Andrew Marlow er en fremgangsrik psykiater i Washington DC. Han lever et ensomt, perfekt velordnet liv og deler sin tid mellom arbeidet og sin brennende kunstinteresse. Hele hans tilværelse forstyrres når han får den myteomspunnede kunstneren Robert Oliver som pasient.

Oliver er karismatisk og uberegnelig, et geni som stadig skaper kaos og svikter alle som kommer ham nær. Etter et psykisk sammenbrudd der han gikk til angrep på et impresjonistisk maleri på National Gallery of Art ble han innlagt, men han vegrer seg for å snakke med sin psykiater.

Marlow er fra begynnelsen bare frustrert, men snart fascineres han av Oliver. Og til sist blir han besatt av å finne løsningen på sin pasients gåte. Han søker svarene i Robert Olivers tidigere kjærlighetsforhold, men det store spørsmålet er: Hvem er kvinnen som alltid er med i hans malerier?

Svanetyvene er en uforglemmelig roman om kunst, besettelse og kjærlighet som overskrider alle grenser, en vidstrakt reise gjennom tid og rom.

"Svanetyvene lykkes både i sine ekko av Historikeren og som et kart som viser nytt territorium for denne skarpe og fremgangsrike forfatteren.»
Publishers Weekly

Til toppen

Andre utgaver

Svanetyvene
Bokmål Innbundet 2011