Svart katt over veien (Innbundet)

Om varsler, tegn og overtro

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202363291
Kategori: Kulturhistorie
Omtale Svart katt over veien

Bank i bordet!

Hvorfor betyr svart katt over veien ulykke, og hvorfor tror vi fredag 13. bringer uhell? Og hvorfor banker vi i bordet for at det ikke skal gå «troll i ord»?

Svart katt over veien forteller om tegn, varsler og overtro som menneskene har tatt lærdom av i hundrevis av år. Den forklarer bakgrunnen for slike forestillinger og skikker, knyttet til for eksempel svarte katter, aprilsnarr og runer, og gir et interessant innblikk i tenkemåter som kan være vanskelige å forstå i dag, men som en gang var både logiske og meningsbærende.

Levninger av gammel folketro holdes imidlertid fortsatt i hevd; varsler og overtro har til dels fortsatt en naturlig plass i folks liv, selv om begrunnelsen for dem ofte er gått tapt.

En spennende veiviser i en verden av tidligere tiders forestillinger og skikker!

Ronald Grambo
er folklorist og tidligere førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo, nå pensjonist. Boken kom første gang ut i 1993. Denne utgaven er en oppdatert versjon.


Til toppen

Andre utgaver

Svart katt over veien
Bokmål Ebok 2013
Om forfatter Ronald Grambo

Ronald Grambo er folklorist og tidligere førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo, nå pensjonist. Boken kom første gang ut i 1993. Denne utgaven er en oppdatert versjon.

Til toppen