Sykepleierens ernæringsbok (Heftet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 385
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205416772
Kategori: Sykepleie
Omtale Sykepleierens ernæringsbok
Denne fjerdeutgaven er gjennomgående oppdatert og revidert både når det gjelder nye forskningsresultater og emner i norsk ernæringspolitisk debatt.

I tillegg til litteraturreferanser i hvert kapittel er boken supplert med henvisninger til aktuell ernæringsinformasjon på internett, og boken inneholder en fyldig oversikt over aktuelle nettadresser inndelt i emner.
Sykepleierens ernæringsbok tilbyr den basiskunnskap sykepleieren trenger for å ivareta ernæringsbehovet hos gamle og unge, syke og friske mennesker. Det er en jordnær og praktisk rettet bruksbok som er aktuell både for sykepleierstudenter og sykepleiere i alle deler av helsetjenesten. Boken har tre hoveddeler:
- Generell ernæring handler om måltider, matvarer, og næringsstoffer.- Forebyggende ernæring handler om kosthold i ulike livsfaser, kost til ulike grupper mennesker og kostens betydning for velvære, helse og sykdom.- Klinisk ernæring handler om næringsbehov ved sykdom, kartlegging av matinntak og ernæringsinntak og spesialkost ved ulike sykdommer og tilstander.
Rolf Jarl Sjøen er faglærer i ernæring, helse og miljøfag, ernæringsfysiolog med cand.scient.-grad i ernæring. Han arbeider som avdelingsleder for Restaurant- og matfag ved Karmsund videregående skole i Haugesund. Han har tidligere skrevet boken «God appetitt! Mat ? helse ? velvære» ? lærebok i ernæring for helse- og sosialfag.
Lene Thoresen er utdannet kostøkonom og klinisk ernæringsfysiolog med cand.scient.-grad i ernæring. Hun arbeider for tiden ved Kreftavdelingen ved St. Olavs Hospital, Universitetssykehuset i Trondheim.

Til toppen