Synkronitet (Heftet)

Lær å tale de dødes språk: tolke tegn og symboler og forstå betydningen av lyder, lukter, drømmer, mønstre og gjenstander

Forfatter:

og

Ole Gorseth Augestad (Oversetter)

Åndene kommuniserer med oss på et utall måter og i mange former og fasonger. Synkronitet, meningsfulle tilfeldigheter som hever antennene våre og utvider bevisstheten, er en viktig del av deres kommunikasjon.

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Secrets of Spirit Communication
Oversatt av: Augestad, Ole Gorseth
ISBN/EAN: 9788202639716
Omtale Synkronitet

Den kraftfulle synkroniteten

Synkronitet er sammenfall av indre og ytre hendelser på et vis som gir mening for den enkelte og ikke kan forklares med årsak og virkning. Det betyr at den ytre verden kan være meningsbærende på samme måte som den indre verden. Når synkrone hendelser blir satt i gang fra den andre siden kan det være for å overraske, trøste eller gi oss energi.

Ånder gjør bruk av omtrent alt de har tilgjengelig for å vekke vår oppmerksomhet. Som høye lyder, knust glass, sang og musikk, ord i duggen på speilet eller vinduet, gjentagende tall, navn og skyformasjoner, og dyr, fugler og faktisk også insekter som oppfører seg påfallende. Men samhandling med ånder er en toveissak, og vi kan selv stimulere kontakten gjennom styrt meditasjon, drømmearbeid og ved å holde øye med tegn og symboler som dukker opp i hverdagen. Noen ganger oppstår kontakt under meditasjon, uten at du egentlig anstrenger deg, for når du er stille, er du mer mottagelig.

Fem hovedmetoder for kontakt
Hver eneste dag kommuniserer ånder med mennesker, vanligvis med sine etterlatte kjære, men også med fremmede. Som nevnt benytter de seg av hva som helst for å tiltrekke seg vår oppmerksomhet – lyder, lukter, gjenstander, steder, mønstre, drømmer og visjoner, tegn og symboler, dyr, klynger av tall, navn og fødselsdatoer.  Det kan virke som om det er slik at så snart du anerkjenner sammentreff som meningsfulle vil ditt indre jeg og åndeverdenen konstant utveksle meldinger.

Synkronitet viser deg at kontakt med åndene kan være både behagelig og enkelt og bidra til å bekrefte at de som er gått over til den andre siden er rett ved siden av deg. Foruten en rekke sanne historier om kontakt med åndene, gir forfatterne deg teknikker og øvelser som høyner din oppmerksomhet på dem og evne til å kommunisere med dem gjennom fem hovedmetoder: anerkjennelse, bevissthet, hensikt, oppmerksomhet og slippe spenningen.

Avstand ingen betydning
Bernhard Beitman, gjesteprofessor i psykiatri ved University of Virginia, var den første psykiateren etter Jung som foretok en ordentlig studie av synkronitet. Interessen ble vekket av en opplevelse av spontan åndelig kontakt: Den 27. februar 1973 klokken 23:00 sto den trettien år gamle Beitman bøyd over kjøkkenvasken hjemme i California. Han var i ferd med å bli kvalt av noe som hadde satt seg fast i halsen. «Jeg klarte ikke å hoste det opp. Ikke hadde jeg spist noe heller. Jeg vet virkelig ikke hva som var i halsen min.» Etter omtrent femten minutter kunne han endelig puste og svelge normalt igjen.

Neste dag, på fødselsdagen hans, ringte broren for å fortelle at deres far var gått bort i Wilmington, Delaware. Det hadde skjedd klokken 02:00 lokaltid. Beitman befant seg tre tidssoner unna, slik at 02:00 i Delaware tilsvarte 23:00 i California. Faren hadde opplevd en blødning i halsen og blitt kvalt av sitt eget blod – samtidig som Beitman opplevde ukontrollerbare kvelningsfornemmelser. «Bare en tilfeldighet? Neppe,» konkluderte Beitman som etter hvert oppdaget at hans opplevelse ikke var unik. Erfaringen ble starten på hans forskning på synkronitet. 

Gjenstander som kontaktpunkt
Du må ikke å være et medium for å kommunisere med åndene. Og du trenger heller ikke et medium for å forstå hva de sier. Synkronitet er som nevnt de dødes språk, og du kan faktisk med enkle og effektive midler gjøre dette hemmelige språket tilgjengelig for deg selv. Du tenker en morgen på din avdøde mor og ber henne om å gi deg et tegn på at hun har det bra. Kanskje sier du det til og med høyt. Så drar du på jobben, med en forventning om at det neste du kommer til å høre, vil være din mor som kommuniserer med deg. Straks du sitter i bilen, skrur du på radioen. Den første sangen du hører, handler om en mor som strekker ut en hånd til en datter hun har mistet. Du får gåsehud og blir slått av oddsene for at akkurat denne sangen, av alle sanger, skulle spilles direkte i bakkant av ditt ønske.

Det virker som om åndene rett og slett benytter seg av de gjenstandene som er mest praktisk og lettest tilgjengelig der og da når de ønsker å kommunisere. Fra forfatternes egen forskning og historier de har hørt, spenner disse gjenstandene fra hvite fjær til bøker, fra knappenåler til mynter, fra speil og tv-skjermer til tekstmeldinger, fotografier og tall. Ja, faktisk også til kake! I boken går de i dybden på hvordan gjenstander kan tjene som transportører for kommunikasjon med de døde.

Sett av tid
Vi bruker mye av tiden vår på å tenke og handle. Sinnet og kroppen vår er travelt opptatt med å håndtere hverdagen. Men den konstante bablingen fra tankene våre mens vi sysler oss gjennom dagen, kan ikke bare skape kronisk stress – den skaper heller ikke noe levedyktig miljø for åndelig kontakt. Det er viktig å sette av tid til avslapping, meditasjon eller egenhypnose, automatskriving, kanalisering og andre aktiviteter som tillater oss å komme inn i en endret bevissthetstilstand. Dette lar oss øke vår egen bevissthet på de ulike formene for kontakt ånder kan benytte seg av, og det setter oss i en sinnstilstand som bidrar til å få kontakt.

Forfatterne utforsker endrede sinnstilstander og deres forhold til åndelig kontakt. Når vi drømmer, omgår vi vårt eget logiske sinn og smelter sammen med vår intuitive natur. Det forsterker våre sjanser til å få kontakt med åndene. I den eldgamle praksisen drømmeinkubasjon «planter man et frø» i sinnet før man sovner. Det er ikke bare et middel til å skape kontakt, men også en metode for å søke veiledning fra den andre siden eller løsninger på bestemte problemer.

Historiene i denne boken vil vise deg at de døde har visdom, råd og veiledning å dele med oss, og at kontakt med dem beriker livet vårt. Det kan se ut som at våre beslutninger har innvirkning på åndene, og at deres ønsker igjen påvirker våre liv. Hvis det er slik, er virkeligheten betydelig rarere og mer kompleks enn vi er opplært til å tro. Men hvis vi kan lære det grunnleggende når det gjelder å avkode kjernen i åndelig kontakt, vil vi også bedre kunne forstå samspillet mellom rikene og gjøre bruk av denne flyten for å forbedre våre egne og andres liv

Til toppen

Andre utgaver

Synkronitet
Bokmål Ebok 2019
Utdrag

Kommunikasjonsklynger

Klynger eller gjentatte synkroniteter forekommer ofte når vi har behov for å bli minnet på at de døde alltid er med oss og klare til å kommunisere. De settes ofte i gang av våre intense ønsker eller behov. For Debra ble en slik klynge som involverte en bestemt dato, spesielt meningsfull. Hun fødte i 1993 sin andre datter, Laryssa. Den nyfødte kom til verden med en genfeil og fikk bare tolv dager å leve av legene. Men Laryssa overvant de dårlige oddsene og levde i nesten to år. I hele denne perioden fikk Debra og mannen hennes, Larry, møte mange hjelpsomme sjeler fra den lokale omsorgstjenesten som bisto med hjemmesykepleie for Laryssa. Hun døde den 9.oktober 1995. Tolv år senere var Debra og Larry desperat på leting etter en lege som kunne behandle Debras kroniske immunforstyrrelse. De fant til slutt en lege som etter sigende skulle være den beste i hele San Diego-området. Da tidspunktet for avtalen kom, leste legen gjennom Debras medisinske historikk, for så plutselig å begynne å gråte. «Jeg kjenner dere, begge to. Jeg jobbet som frivillig med Laryssa.» Debra kunne plutselig huske henne også. «Vi gråt og klemte hverandre, alle tre,» husker Debra tilbake. «Det var svært følelsesladd.» Legen fortalte dem at hun selv hadde fått en datter, som ble født den 9. oktober 1995, den samme dagen som Laryssa gikk bort. «Vi ble lamslått av det synkrone i det.»Debra og Larry kjente det som om deres datters ånd hadde strukket ut en hånd mot dem for å minne dem på at hjelp og veiledning fra avdøde nære og kjære alltid er tilgjengelig.

Til toppen

Om forfatter Rob MacGregor

Trish MacGregor har skrevet flere titalls romaner og faktabøker og, sammen med sin mann, astrologi-guider. Trish holder også kurs i astrologi og tarot. www.TrishJMacGregor.com

Robert MacGregor har skrevet tjue romaner og nesten like mange faktabøker innenfor new age. Romanen The Prophecy Rock vant Edgar Allen Poe-prisen for mystikkbøker, og han har samarbeidet med filmskapere som George Lucas og Peter Benchley Han er mest kjent for sine sju romaner om Indiana Jones. Når han ikke skriver, underviser han i yoga og meditasjon. Paret er bosatt i Florida. www.RobMacGregor.buzz

Til toppen