Tegn, varsler og orakelbudskap (Innbundet)

Lær å samtale med åndens verden

Forfatter:

Benedicta Windt-Val (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Messages from Spirit
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
ISBN/EAN: 9788202358679
Omtale Tegn, varsler og orakelbudskap

Inviter magien tilbake i livet ditt!

Lær å inngå en samtale med ånden gjennom tegn, varsler, orakler og spådommer, ulike former for divinasjonskunst foruten antikkens metoder for å be om guddommelig veiledning.

Av Kari Kahrs

Det vi kaller overnaturlig og paranormalt handler om sider ved den udødelige bevisstheten som vi alle kan få tilgang til og tolke ved hjelp av den sjette sansen. Selv har Collette Baron-Reid fordypet seg grundig i åndeverdenen, hun har forsket i eldgamle åndelige tradisjoner, hun har studert sjamanisme og psykologi, lest hundrevis av bøker, undervist og gitt åndelig veiledning til mer enn 40 000 personer. Ryktene om de treffsikre svarene hun formidler har raskt spredt seg, og i dag omfatter kundekretsen hennes personer fra 29 land.

Turbulente tider
Krig, uro, terror - det er nok å få angst av. Men, som Colette Baron-Reid sier, når har det ikke vært slik? Så lenge det finnes mennesker på vår jord som oppfører seg dårlig, kan det ikke bli fred. Ganske merkelig, egentlig, at det skal være så vanskelig. Det store flertallet har jo mye av det samme som mål: fred, tak over hodet, nok å spise, trygghet, fellesskap og kjærlighet.

Men Baron-Reid har et forslag til løsning: For at vi skal nå de målene vi lengter etter, kan vi enes om den gylne regelen, eller vennlighetens lov. Det er den som ligger til grunn for all sann åndelig streben og som minner oss på at det ikke er dogmene vi tror på som er viktige, men den måten vi behandler hverandre og alle levende vesener på. Denne loven, sier Baron-Reid, er grunnlaget for erklæringen «til det høyeste gode for alle» når vi ber ånden om et tegn som kan peke oss i retning av vår neste riktige handling. Den ligger også til grunn for dialogen mellom oss og det guddommelige, når vi tyr til tegn, varsler og orakelbudskap for å få veiledning.

Den ene kilden
Vi leter etter svar, og helst vil vi motta dem i en form som er kjent og lett forståelig. Men den guddommelige dialogen vil alltid være i endring etter hvert som vår indre åpenhet vokser, sier Colette Baron-Reid, som også hevder at bak alle ytre forskjeller ligger en felles åndelighet. Jesus, Muhammed, Abraham, Zarathustra, Buddha … Sett utenfra er de kanskje ulike i synspunkter og oppfatninger, men grunnleggende sett, sier Baron-Reid, er de like fordi de i sin tro henvender seg til den samme kilden, den ene kilden som alle trossystemer springer ut fra.

Den felles kilden rommer evig visdom som er tilgjengelig for alle, og vi har alle evnen til å opprette kontakt med ånden fordi det er den som har skapt oss og gitt oss liv. Ånden opprettholder forbindelsen mellom oss og alt liv, den viser oss gjerne detaljene i den personlige, individuelle kontrakten vi inngikk før vi trådte inn i livet som menneske på jorden. Vi er utsendinger fra og av ånden, som er her for å lære gjennom vår menneskelige erfaring.

Kilden kjenner ingen forskjell på oss, sier Colette Baron-Reid, sett fra åndens ståsted er vi ett. Selv om vår tro og våre grunnleggende oppfatninger er forskjellige, føres vi sammen av forestillingen om enhet i mangfoldet. Tegn, varsler og spådommer er påminnelser om at ånden lytter, iakttar, svarer på våre bønner, formidler budskap, og hele tiden følger med på vår streben mot det høyeste i oss. Colette Baron-Reid har lang erfaring med at vi blir sett og at vi kan få åndelig assistanse.

Samtaler med ånden, samtaler med deg selv
Colette Baron-Reids solide faglige bakgrunn og årelange studier av guddommer og trossystemer gjør henne til en troverdig formidler. Hun sier at hvis vi betrakter historien, er det ikke vanskelig å se at alle guddommer til alle tider har vært aspekter av den ene kilden. I begynnelsen fant mennesket det guddommelige i naturens verden, deretter i mange guder, til slutt i én gud. Hun understreker at vi alle er en del av én levende, guddommelig, intelligent energi som har gitt individuell form til utallige livsformer. Selv om vi tilsynelatende er atskilte, er dette bare en illusjon som fører oss lenger vekk fra sannheten. Det er viktig, sier Colette Baron-Reid, at vi husker det våre forfedre visste – at ånden er overalt i oss og omkring oss, og bare venter på å få veilede oss. Det eneste som skal til, er at vi våkner opp.

Hun har fått bekreftet fra sine åndelige kontakter at ånden er den grunnleggende komponenten i alle mennesker og i alt som finnes i universet. Vi er alle her som individuelle manifestasjoner av ånden. Når ånden sender oss et budskap, snakker den altså egentlig med seg selv. Sjelen – vårt høyere jeg, bevisstheten eller hva vi måtte ønske å kalle den – er koblet til åndens visdom. Vår oppgave er å stille oss inn på riktig bølgelengde og lytte, for sjelen snakker alltid med seg selv! Det sies jo at skal man få gode svar, må man snakke med seg selv. Et gammelt munnhell som har fått en helt ny betydning. Er vi av ånd, er det kanskje egentlig oss selv vi fører en samtale med når vi tror at vi snakker med ånden?

Uansett: Det pågår en guddommelig dialog hele tiden, og det er opp til oss om vi er villige til å lytte til den og delta i den, sier Colette Baron-Reid. Utfordringen ligger i å forplikte seg til det indre arbeidet som slike forvandlende øyeblikk inviterer oss til å utføre. Å leve et aktivt åndelig liv er ikke alltid like enkelt. Det krever mot og styrke å opprettholde og nære forbindelsen mellom vårt dødelige jeg og vår udødelige bevissthet gjennom et aktivt forhold til kilden.

En ny måte å betrakte verden på
Hensikten med Tegn, varsler og orakelbudskap er å inspirere oss til å oppleve en ny måte å betrakte verden på og delta i den, med utgangspunkt i at vi er ett med ånden. Alle historiene, øvelsene og tankene hennes hedrer tidligere tiders høyt respekterte tradisjoner som innebærer samtaler med åndens verden for å få veiledning.

Baron-Reid vet av erfaring at en universell verden av tegn, varsler og spådommer er tilgjengelig for alle som ønsker en rikere opplevelse av livet. Hun minner oss på at vi først og fremst er ånd, dernest menneske. Vi er mer enn vi selv er klar over, og den verden vi ser, er bare en liten del av den uendelige intelligensen som er overalt og i alt. Når vi ser inn i denne verdenen, vil ånden se tilbake på oss. Når vi har behov for å bli hørt, vil ånden lytte. Ånden taler gjennom alt som lever. Tegn, varsler og orakelbudskap viser deg hvordan du deltar i samtalen.

Til toppen

Om forfatter Colette Baron-Reid

Colette Baron-Reid er en populær åndelig intuitiv, forfatter, seminarleder, radiopersonlighet, motivasjonstaler og musikkartist. Hun har tidligere utgitt boken Remembering the Future og meditasjonscd-en Journey Through the Chakras. Hun har opptrådt sammen med forfatterne Sylvia Browne, John Holland, Caroline Myss og mange andre. Baron-Reid bor for tiden i Sedona i Arizona, og i Toronto i Canada sammen med sin mann og deres to kjæledyr.
www.colettebaronreid.com

Til toppen

Utdrag

«Dyrene som følger oss, er ikke bare kjæledyr. De har også en funksjon som orakler. Faktum er at de er de mest presise speil for en bevisst dialog med ånden. Dette er den viktigste hensikten deres når de velger å tilbringe tid sammen med oss. De kommer for å legge til rette for vår åndelige vekst i et gjensidig, utviklende og dynamisk forhold. De opptrer konstant som hellige tegnbærere for oss, og forbinder oss hver dag med det språket som hører til tegn, varsler og orakelbudskap. 
           Gizmo, for eksempel – den rampete malteseren min – hadde i oppgave å gi meg beskjed om hvem det var greit å ha i huset, og hvem som ikke burde være der. En gang mens jeg fremdeles ga aromaterapibehandlinger hjemme, kom det en mann til meg for å få en massasjebehandling. Gizmo kastet bare ett blikk på denne klienten før han begynte å angripe en av tøyhundene sine. Han stirret på meg, og deretter på mannen, og så tilbake på meg igjen, og ga meg tydelig beskjed om at han ikke likte denne personens energi. Så gjorde han noe helt utrolig. 
          Gizmo hentet en rull med toalettpapir og løp i full fart rundt og rundt massasjebenken mens han rullet ut hele rullen. Jeg gjorde alt som sto i min makt for ikke å le, men jeg klarte ikke å beherske meg. Mannen ga uttrykk for at han ikke likte hunder, og jeg ba ham om å gå, selvsagt uten betaling. Jeg klarte ikke å holde opp med å le. Der sto Gizmo med toalettpapir rundt hodet og kroppen, og det var et tykt, hvitt ”tau” rundt hele massasjebenken!
          Men jeg lo ikke et par uker senere, da jeg fikk vite at den forhenværende klienten min var blitt tiltalt for trusler og vold. Han var fengslet for å ha holdt sin tidligere kjæreste innesperret mot hennes vilje. Gizmo hadde sagt fra til meg at denne mannen ikke var trygg. Etter dette tok jeg det alltid alvorlig når den lille hunden min sendte meg sine tanker om andre mennesker.»

Til toppen