Tilgivelsens mirakel (Heftet)

om å møte skyld og skam, svik, bedrag og urett med kjærlighet

Forfatter:

Kari Kahrs (Oversetter)

Tilgivelse er ikke en handling, men en tilstand vi velger.

I samme øyeblikk som vi velger å tilgi, slipper vi til en usynlig kraft som hjelper oss til å legge det vonde bak oss og gå videre.

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 246
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Wings of forgiveness
Oversatt av: Kahrs, Kari
ISBN/EAN: 9788202498405
Kategori: Selvutvikling
Omtale Tilgivelsens mirakel

Tilgivelse - veien til indre fred og frihet

Er det alltid riktig å tilgi – er det overhodet mulig? Hvordan skal voldsofferet klare å tilgi sin overgriper? Hvordan skal man klare å tilgi svik og utroskap?

Av Kari Kahrs

«Hvordan» er ikke det viktigste, sier Kyle, for tilgivelse er ikke en handling. Det som skal til er viljen til å tilgi. I det øyeblikket vi er villige til å tilgi, overtar en usynlig kraft, og vi mottar all den veiledningen vi måtte ha behov for. Ofte kommer denne veiledningen på måter vi absolutt ikke hadde kunnet forestille oss. Men den kommer – alltid.

Kyle sammenligner tilgivelse med en åndelig tarmskylling der alle giftige, negative og irrasjonelle tanker som binder oss til en person, et sted eller en situasjon suges opp og skylles ut. Når vi greier å tilgi, føler vi oss lettere, og i siste instans fri. Nettopp derfor er det både riktig og viktig å tilgi. Det er den eneste måten å kvitte seg med sinne, nag og bitterhet – følelser som kun skaper lidelse, mistrivsel og smerte – i siste instans sykdom –  i sjel, kropp og sinn. Gjennom tilgivelse kan mirakuløse forandringer skje, sier Kyle.

Ved hjelp av personlige erfaringer og eksempler fra sitt mangeårige arbeid med klienter, og ved å underbygge dette med visdom fra de åndelige tekstene i Et kurs i mirakler og Maria Magdalenas evangelium fra De gnostiske evangelier, viser han oss hvordan.

Et avgjørende møte

Helt fra Kyle som tenåring leste spenningsboken og superselgeren om Jesu blodslinje, Da Vinci-koden, har han vært fascinert av Maria Magdalena. På søndagsskolen hadde han som gutt lært om henne, og Jesus, men først etter å ha lest Da Vinci-koden fikk han et spesielt forhold til denne kvinnen som vandret på jorden på Jesu tid. Senere har hun vist seg for Kyle ved flere anledninger, også i følge med engler. Han forteller at han har en sterk fornemmelse av at Maria Magdalena er hans utpekte veileder på tilgivelsens vei, og sier han er overbevist om at hennes egentlige oppgave på jorden var å vise oss veien til tilgivelse og innvie oss i tilgivelsens mirakel.

Som tjueåring bestemte Kyle seg for å gå dypere inn i historien om Maria Magdalena. Han fant frem til de gnostiske evangelier og oppdaget at hun hadde sitt eget evangelium. Mens han studerte den innsiktsfulle teksten, innså han at den handlet om sjelens reise. Den handlet om mennesker som erindrer sin åndelige sannhet og deler den med verden – i likhet med den lærdommen om åndelig vekst som Kyle selv formidler til vår verden i dag.

Det guddommelige feminine

Kyle ble fullstendig trollbundet av innledningen om Maria Magdalena i De gnostiske evangelier. Den bekreftet det intuitive inntrykket han allerede hadde av henne. Maria Magdalena hadde en guddommelig oppgave på jorden: Hun ønsket å påminne Jesu tilhengere om kjærlighetens budskap. I sitt eget evangelium avslører Maria Magdalena at hun er en kraftfull visjonær. I vår tid ville vi ha kalt henne en klarsynt, sier Kyle, for hun så Jesus etter at han var død, og hun hadde også visjoner om engler.

Kyle kjenner en så kraftfull kontakt med Maria Magdalena at han har fått tatovert portrettet hennes på den ene armen. Hun fremstår som en ungdommelig kvinne med store øyne, og er omsluttet av en omvendt trekant, som er et symbol på det guddommelige feminine. Ved hjertesentret holder hun et beger som symboliserer den hellige gral og at kvinner er livets kar. Under begeret er det en rose, som symboliserer ubetinget kjærlighet.

Rubinrød aura

Gjennom meditasjon har Kyle kommet til den erkjennelsen at Maria Magdalena er en helgen, og at hun er en oppstegen mester som kan påkalles av hvem som helst. Hun var en åndelig lærer og leder på jorden, og på den andre siden har hun fortsatt i denne rollen. Derfor kan vi alle påkalle henne for å få veiledning og støtte på tilgivelsens reise. Kyle forteller at Maria Magdalena samarbeider nært med engleriket for å bringe healing og veiledning til alle som oppriktig åpner hjertet for hennes nærvær. I og med at han har evnen til å se Maria Magdalena, vet han at hun har en rød aura. Den er ikke kompakt rød, men skinner og gnistrer lik en rubin i solen. Når vi påkaller Maria Magdalena, sier han, vil hun bringe denne rubinen til sentret i vårt vesen og i kjærlighet lede oss innenfra.

Tilgivelsens himmelske hjelpere

Kyle har vært fascinert av religion helt fra han var ganske ung, men han har kommet frem til at selv om vi har religioner her på jorden, er religion noe som egentlig ikke eksisterer i himmelen. Gjennom sin daglige praksis og kontakt med englene har han lært at alle trossystemer bare er forskjellige veier som leder til samme mål. Det eneste som eksisterer i himmelen, sier han, er kjærlighet. Der finnes kun fred og aksept, og alle de guddommelige skapningene som finnes der kan hjelpe oss med å skape fred her og nå i vårt indre.

Vi kan påkalle alle de helgener, gudinner og guder som måtte vekke gjenklang i oss: Jesus, Maria Magdalena, Buddha, Krishna, Shiva, Kali, tilgivelsens engler … vi kan påkalle hvem som helst av disse store åndelige skikkelsene uten at vi er nødt til å tro på den religionen de er forbundet med. Selv har Kyle skapt flere altere i sitt eget hjem og på kontoret sitt der de nevnte og flere andre åndelige skikkelser er representert gjennom små statuer, bilder og hellige gjenstander. Alt etter behov påkaller han hjelp fra de hellige skikkelsene som symboliserer de egenskapene han trenger å styrke til enhver tid, uavhengig av hvilken tro guddommene er knyttet til her på jorden.

Vi er omgitt av en hel hærskare av engler, oppstegne mestere, guder og gudinner som bare venter på å få anledning til å støtte oss på vår vei mot tilgivelse, sier Kyle. Vi kan påkalle dem når som helst – de er ikke bundet av verken tid eller rom. De er her i dette øyeblikk og venter bare på et vink fra oss. Som om ikke dette var nok, har vi også vår egen personlige tilgivelsens skytsengel hos oss til enhver tid, en engel som gjerne ser at vi tar for oss de områdene i livet der det er behov for tilgivelse og ber om den hjelpen vi trenger.

Skulle du ikke få umiddelbar kontakt, kan Tilgivelsens mirakel være en god døråpner.

Til toppen

Andre utgaver

Tilgivelsens mirakel
Bokmål Ebok 2016
Utdrag

Jeg har vært fascinert av altere i årevis. Faktisk har jeg et alter i så å si hvert eneste rom hjemme hos meg selv, og jeg har tre altere på kontoret mitt. Jeg er ganske enkelt veldig glad i å skape hellige rom der jeg kan ære det guddommelige.

Senest i forgårs kveld, mens jeg var i ferd med å skrive denne boken, kom min venn John på besøk for å ta et par øl og få en oppdatering. Han gikk inn på soverommet mitt for å legge fra seg jakken, og da han kom ut igjen, sa han: "Herregud, å gå inn der er jo som å komme inn i en statuettforretning – det er lys og guder overalt! For ikke å snakke om at det lukter som i en kirke!"

Han hadde et poeng. For tiden har jeg et alter ved sengen min med en kjempestor Ganesh-figur i messing, elefantguden fra India. Ved siden av ham har jeg en stor citrin-krystall (for overflod), et jomfru Maria-lys fra Mexico og et rødt lys for Maria Magdalena pluss bønneperler og diverse andre saker. På den andre kommoden har jeg fotografier av Dalai Lama og statuetter av den tibetanske gudinnen Grønn Tara, den indiske guden Shiva, apeguden Hanuman og enda en Ganesh-statuett. Som du kanskje forstår, er jeg åpen for det meste! Jeg er svært begeistret for all religiøs og åndelig ikonografi. Det spiller ingen rolle hvor den kommer fra! Sett med mine øyne kommer alle disse skapningene og gudene egentlig fra samme sted, og alle vil lede oss tilbake til kjærligheten.

For mange år siden leste jeg i en bok av Diana Cooper at hvis vi kun har åndelige bøker og gjenstander i omgivelsene våre, vil vi heve vibrasjonene i rommet og dermed holde det forbundet med det guddommelige. Helt siden den gangen har jeg hatt åndelige gjenstander og bøker i omgivelsene mine – hvis jeg med dette gjør stedet til et rom der det guddommelige gjerne tilbringer tid, er det godt nok for meg.

Til toppen